Välkommen till
Libellus Bok- och Pappershandel
Startsida | Nytt! | Tips - Kalle Bäck! | Produkter / SÖK | Utförsäljning | Försäljningsvillkor | Företaget | Öppettider | Kontakta oss
Barnmaterial
Biblar
Bokhandeln
Bröllop
Församlingsarbete
Libellus Förlag
Musik
Må bra
NEDSATTA PRISER
Noteria Förlag
Utförsäljning
Övrigt
Sök fritt

PRODUKTNYHETER
Här hittar du de senast inlagda artiklarna i webbutiken. Det är både alldeles färska böcker och gamla godingar som vi vill slå ett extra slag för.


 

Historiska historier - Andra delen
Kalle Bäck

Kalle bäcks förmåga att berätta om vardagliga och nära levnadsöden på ett sätt som fängslar läsaren är osviklig. Här möter vi tio nya spännande levnadsöden, från trakten runt Trehörna. Men de känns aktuella och levande för alla som har intresse för historia och svunna tider. Man känner att de här "typerna" kan ha funnits i vilken trakt som helst.

Vi får möta kärleksparet David och Gerda som inte får tillåtelse att gifta sig, David emigrerar därför till USA och kommer tillbaka 53 år senare för att gifta sig med den då 77-åriga Gerda. Vi träffar också motsatsen - skilsmässoparet Jonas och Ingeborg och deras knaggliga och långa väg till skilsmässa. Rättshaveristen Sven, som blir osams med allt och alla, samt den olyckliga Annika, som avrättas för att ha tagit livet av sitt barn. Det är märkliga och dramatiska levnadsöden som ställer många andra mer berömda i märkbar skugga.

Kalle Bäck är professor emeritus i historia vid Linköpings universitet, Han har publicerat bl a Bondeopposition och bondeinflytande under frihetstiden, Början till slutet - Laga skiftet och torpbebyggelsen i Östergötland 1827-64, Det svenska dasset - inte bara en skitsak, Den besvärliga svärmodern - myt, nidbild eller verklighet, Sverigebilden - En historia och rödfärg, tegel, trädgårdar och byggnader och Historiska historier - Tio tänkvärda levnadsöden från Trehörna.

Inbunden med hård pärm. Illustrerad i svartvitt. 96 sidor. NYHET 2017!


 
  34.127 195,00 krKÖP

Halssmycke - Värdefull

Silverpläterat halssmycke, ca 40 mm högt. Ankarlänk medföljer.
Text "Unik, Värdefull, Älskad, Välsignad" på olika sidor av hänget.

Mycket vackert och lämpligt till dop, konfirmation, student, etc. Eller bara som en gåva för att visa uppskattning.

 


 
  B 200 189,00 krKÖP

Glasänglar, prisma, 3 st
Glasänglar med kropp formad som en prisma. Solid och slipad, ca 7 cm hög. Med upphängning/snöre. Levereras i genomskinlig presentförpackning. Pris för alla tre änglarna.

 
  B 101 105,00 krKÖP

Glasänglar, 6 st
Fina små glasänglar. 6 st, (2 x 3 olika) i presentförpackning. Ca 5 cm höga. Kan hängas eller ställas. Pris för alla 6 änglarna.

 
  B100 135,00 krKÖP

Evas Krönikebok 2
Eva Spångberg

Eva Spångberg skrev under många år krönikor i ett flertal tidningar. Det var angeläget för henne att tycka till om olika händelser. Hennes krönikor var träffsäkra och hon hade en gåva att ständigt vara aktuell. I denna andra krönikebok ges nu ytterligare ett urval av dessa ut i bokform.

Eva Spångberg var i första hand känd som träkonstnär eller som hon själv sa ”förkunnare i trä”. Hon hade ett unikt sätt att i sin konst få Bibelns gestalter att ”leva”. Evas konstverk finns idag i många hundra kyrkor runt om i Sverige.

Inbunden med hård pärm. 96 sidor. Behändigt format. Utkom 2013.


 
  B171762 125,00 krKÖP

Evas Krönikebok
Eva Spångberg

Eva Spångberg skrev under många år krönikor i ett flertal tidningar. Det var angeläget för henne att tycka till om olika händelser. Hennes krönikor var träffsäkra och hon hade en gåva att ständigt vara aktuell. Här ges nu ett urval av dessa ut i bokform.

Eva Spångberg var i första hand känd som träkonstnär eller som hon själv sa ”förkunnare i trä”. Hon hade ett unikt sätt att i sin konst få Bibelns gestalter att ”leva”. Evas konstverk finns idag i många hundra kyrkor runt om i Sverige.

Inbunden med hård pärm. 100 sidor. Trevligt format. Utkom 2012.


 
  B171571 125,00 krKÖP

Min lilla dopbok
Melin, Sandell, Hallqvist

Det lilla barn du älskar så högt är ännu mer värdefullt för Gud.

Denna charmigt illustrerade dopbok rymmer omsorgsfullt utvalda bibelord som tillsammans med bokens kärleksfulla små texter och böner kommer att finnas med barnet genom hela livet. Underbara illustrationer och en perfekt present till dop eller dopdag!

Med texter av Margareta Melin, Lina Sandell, Britt G. Hallqvist m.fl .

Boken är inbunden och med mjukt vadderad pärm. Texten på omslagets framsida är i vacker guldfoliering. Gummisnodd stänger ihop boken. NYHET 2017!


 
  B172264 129,00 krKÖP

Behöver du en Pausknapp?

Ibland behöver vi människor varva ner, trycka på pausknappen, stanna upp. Ibland kan vi göra det frivilligt och ibland tvingar livet oss att kliva av ekorrhjulet under en kortare eller längre tid. Vi människor mår bra av att få berätta våra livsberättelser för varandra. Vi behöver sätta ord på våra sår och misslyckanden. Det finns en tröst i det.

I den här boken delar Ewa Rosendahl frikostigt och med glimten i ögat med sig av sina sår och sprickor för att hjälpa just dig!

Behöver du en Pausknapp? är med sina tänkvärda och personliga texter och fantastiskt charmiga och träffsäkra illustrationer tänkt att vara till glädje och inspiration för den stressade nutidsmänniskan.

Inbunden med hård pärm. 128 sidor. Illustrerad i färg. NYHET 2017!


 
  B172332 179,00 krKÖP

Borensberg Då och nu
Anders Åhammar
Del två i serien i samarbete med Borensbergs hembygdsförening. Den förra boken handlade om "Qvarn Förr och nu – Kvarns utveckling under fyra sekel". Nu är det Borensberg med omnejd det handlar om, med affärer, industrier och företag som funnits och finns fortfarande.
Inbunden med hård pärm och fullt med bilder, både i färg och svartvitt. Texten är sammanställd av Anders Åhammar. 224 sidor. NYHET hösten 2016!

 
  N 52-4 150,00 krKÖP

Bollen som kom bort
Beim/Källström

Härlig saga illustrerad helt i färg. Retro. Utkom 1973.

REA-PRIS!


 
  RS4458 20,00 krKÖP

 
« Tillbaka150 artiklar. Sida 2Nästa sida »
Libellus | Tororp Klockrike | 590 32 Klockrike | Tel: 013-39 13 56