Välkommen till
Libellus Bok- och Pappershandel
Startsida | Nytt! | Tips - Kalle Bäck! | Produkter / SÖK | Utförsäljning | Försäljningsvillkor | Företaget | Öppettider | Personuppgiftspolicy | Kontakta oss
Barnmaterial
Biblar
Bokhandeln
Bröllop
Församlingsarbete
Libellus Förlag
Musik
Må bra
NEDSATTA PRISER
Noteria Förlag
Utförsäljning
Övrigt
Sök fritt

RUNSTENAR
Conny Petersson

Conny Petersson berättar om vad som står på en del av de “dokument” som finns nedskrivna från vikingatiden.

Här finns både trollformler och familjetragedier, samt andra spännande saker att ta del av.


 
i östra Östergötland 34.109 40,00 krKÖP
i västra Östergötland 34.108 50,00 krKÖP

RÖKSTENEN – VARINS BESVÄRJELSE
Conny Petersson

Ingen har tidigare, trots mer än hundra års forskning, kommit underfund med vad de kvarlämnade mejselspåren vill berätta. Conny Petersson kom fram till Varins besvärjelse.

Om platsen kring runstenen, om texten och tolkningen. Skisser, kartor, foton.

REA!


 
  34.107 50,00 krKÖP

Si vis pacem para bellum
Torbjörn Tillman

En femhundra år lång militär historia med östgötsk anknytning och personlig färgning.

Inbunden med hård pärm.


 
  31-9 200,00 krKÖP

STADENS ANSIKTE
Christofer Nöring

Det här är något så ovanligt som en modern flanörbok. Christofer Nöring dyker djupt bland sådant som vi annars inte ser; formen på ett ventilationsgaller, smidet i trappräcken, stuprörens böjar och skorstenarnas silhuetter.

Boken handlar om Linköping, men författarens humoristiska berättarstil gör boken läsvärd även för den som aldrig varit där. En vacker presentbok där författarens egna svart/vita foton pryder varje betraktelse. Hårda pärmar och rikligt illustrerad.

REA!


 
  34.115 50,00 krKÖP

Sverigebilden - En historia om rödfärg, tegel, trädgårdar och byggnader
Kalle Bäck

Kan man tänka sig svensk landsbygd utan röda stugor med vita knutar? Knappast! Miljontals människor utomlands kan det inte heller efter att ha sett filmatiseringen av Astrid Lindgrens böcker om Bullerbyn och Emil i Lönneberga.
Men hur gammal är den här Sverigebilden? När etablerades den och hur spreds den? Det är frågor som författaren ägnar sig åt i denna bok. Han undersöker bebyggelsens förändringar 1840 till 1880. Det är spridningen av rödfärg, panel, tegeltak, övervåning och trädgårdar som står i fokus. Författaren studerar också interiöra förändringar som tillkomsten av kök och nymodigheter som järnspis och kakelugn.

Kalle Bäck är professor i historia vid Linköpings universitet. Han har tidigare publicerat bl.a. Bondeopposition och bondeinflytande under frihetstiden och Början till slutet. Laga skiftet och torpbebyggelsen i Östergötland 1827-65. Han är också författare till Det svenska dasset – inte bara en skitsak, Den besvärliga svärmodern – myt, nidbild eller verklighet och Historiska historier.

Flera titlar av Kalle Bäck...


 
  34.126 225,00 krKÖP

VÄCKELSE OCH TRADITION
Ingvar Kalm
en av Carl Olof Rosenius inspirerade väckelsen fick i Linköpings stiftsförening en sista utlöpare. Det var en rad unga präster som menade att väckelsen alltfort hade ett budskap att föra vidare. Man ville förmedla evangeliet och förena olika kristna grupper.
 
  34.104 120,00 krKÖP

Väx med flödesenergin
Astrid Sahlén
Astrid Sahlén vill med denna bok stimulera oss till att vårda och tillgodogöra oss energiflödet. Flödet som rätt använt leder till helare människor.
 
  34.123 248,00 krKÖP

 
« Tillbaka18 artiklar. Sida 2 
Libellus | Tororp Klockrike | 590 32 Klockrike | Tel: 013-39 13 56