Välkommen till
Libellus Bok- och Pappershandel
Startsida | Nytt! | Tips - Kalle Bäck! | Produkter / SÖK | Utförsäljning | Försäljningsvillkor | Företaget | Öppettider | Personuppgiftspolicy | Kontakta oss
Barnmaterial
Biblar
Bokhandeln
Bröllop
Församlingsarbete
Libellus Förlag
Musik
Må bra
NEDSATTA PRISER
Noteria Förlag
Utförsäljning
Övrigt
Sök fritt

Bönens trädgård
Martin Lönnebo

Bönens trädgård ligger dold djupt i varje människas hjärta. Där finns en trädgård som minner om paradiset - med mild värme, försommarblommor och stenar att lägga samman till ett bönealtare.

Martin Lönnebo guidar både vana och ovana bedjare in i själens gröna rum och hjälper läsaren att upptäcka Guds närvaro, ömhet och allmaktshand i böner som Vår Fader och Jesusbönen.

Litet format med hårda pärmar, helt i färg med vackra illustrationer.  186 sidor. Utmärkt presentbok!


 
  45.101 119,00 krKÖP

Böner från Kelterna
John Birch

Böner från kelterna innehåller både gamla, traditionella böner, samt nyskrivna böner som tar fasta på arvet från den keltiska traditionen.

De sammanlagt 40 bönerna påminner om vikten av att få börja och sluta varje dag tillsammans med Gud, och om välsignelsen att veta att vi hela dagen står under Guds beskydd. De visar på Skaparens kraft som vi ser runt om oss i naturen, och visar på ett förhållningssätt som är lika aktuellt idag som för tusen år sedan.

Inbunden med hårda pärmar. 96 sidor.


 
  45.109 129,00 krKÖP

Böner i mörkret
Daniel Jansson

Böner i mörkret är en bönbok utöver det vanliga. Den innehåller mer än 45 böner, skrivna av gothare och metalfans från en rad olika länder. Bönerna är speciellt till för alla dem som på ett eller annat sätt befinner sig i mörker. Det kan bero på sorg och depression, eller att man identifierar sig med en subkultur där mörka inslag är speciellt påtagliga. Här finns böner som inte blundar för mörkret och som emellanåt uttrycker desperation, men också hopp. För i mörkret lyser ljuset starkare.

Böner i mörkret kan bli en hjälp för många som har svårt att känna sig hemma i kyrkan, men som ändå har en tro. Eller vill tro.

Boken sticker ut med sin formgivning, där estetiken hämtat inspiration från tidningar, skivomslag och bilder med goth- och metalaknytning.

Gatupastorn Marcus Olson har skrivit ett förord till boken.

Inbunden med hård pärm.


 
  A3881 135,00 krKÖP

Böner när livet utmanar
Ragnhild Bakke Waale

Böner när livet utmanar är en bönbok i Psaltarens anda. Den tar fasta på människans rätt att vända sig till Gud med allt vad livet rymmer.

Livet kan drabba hårt ibland och förluster är något vi alla får uppleva. Dessa böner ger ord till människor i olika livssitutioner — ord av förtröstan lika väl som rop på hjälp.

Men som en röd tråd genom boken finns tillit till att Gud är med längs vägen – och trots allt är den djupa grund­tonen från början till slut.

Inbunden med hårda pärmar. 96 sidor. 


 
  45.102 129,00 krKÖP

Dag för dag med psaltaren
E.H. Peterson
Ett år av andakt och bön. Varje dag finns en bibelvers ur Psaltarens nya översättning, samt en kort reflektion och en bön. Här får vi be med Psaltarens människor i ångest, rädsla, vrede, lycka och framgång. 365 små andak-ter att använda enskilt och i grupp. Pocket.
 
  47.117 147,00 krKÖP

Dagsljus
Edin Lövås
Med avstamp i 111 korta historier för Edin Lövås fram läsaren till reflektioner som sträcker sig långt vidare än de faktiska händelserna, till insikter som präglas av vidd och visdom. Hårda pärmar.
 
  47.113 142,00 krKÖP

Delade meningar
Red: Pierre Eriksson
Delade meningar innehåller 18 texter, där nio olika författare delar med sig av sina reflektioner kring livet, tron och att vara människa.

Boken passar bra att använda som utgångspunkt för samtal i olika smågrupper (hemgruppen, församlingens personalgrupp eller liknande). Den kan också med fördel användas i den personliga andakten.

Här ryms frågor som:

  • Äkthet – vad är det som skapar möjlighet att beröra och bli berörd?
  • Sanning eller frihet – kan man tänka både fritt och rätt?
  • Måste man älska sin nästa som sig själv – räcker det inte att vara lite trevlig?
  • Hur överlever vi livets prövningar?
  • Finns det något helvete?
  • Varför uppmanar Bibeln oss att inte vara rädda?
  • Måste allt som är kristet vara bra?
  • Finns det en mening med allt som sker?
  • Är evangeliet en vara som ska säljas?

Till varje text finns förslag på ett antal samtalsfrågor.

Medverkar gör Magnus Sundell, Linda Alexandersson, Maria Ottensten, Liselotte J Andersson, Anders Piltz, Lars Collmar, Brita Häll, Lina Mattebo och Pierre Eriksson.

Inbunden med hårda pärmar.

Recensioner

"Den lyckas med vad många mycket tjockare böcker ofta går bet på. Att få en att tänka efter. På riktigt."
Roger Bengtsson, Ikon


 
  45.110 149,00 krKÖP

Den lilla boken om sann vishet
Dietrich Bonhoeffer
Korta tankar för varje dag av året av en av 1900-talets stora kristna personligheter.
 
  47.127 84,00 krKÖP

Det handlar om mig
Anders Alberius
Boken vill öppna några dörrar in till de fantas-tiska texter och stora berättelser som finns i Bibeln. Det märkliga med Bibeln är att männi-skor i olika tider och kulturer kan känna igen sig – också vi. Reflektioner kring relationer, förtroende, medkänsla, etik och andlighet.
 
  47.137 132,00 krKÖP

Du är ljus
Kristina Reftel

Du är ljus är en andaktsbok som kan användas för enskilt bruk eller i grupp. Den är rikt illustrerad i fyrfärg.

Boken innehåller tio berättelser i Alltid älskad-stil. Berättelserna tar bland annat upp teman som livet som kristen, Bibeln och församlingsgemenskap.

Här finns också böner inspirerade av några av Bibelns personligheter, samt ljusmeditationer.

I slutet av boken finns en liten bönbok, med böner för livets alla tillfällen.

Inbunden med hårda pärmar. 96 sidor. Illustrerad i färg.

Läsarröster

det är jätte bra, jag älskar denna bok, och dem berättelserna som finns med i boken är väldigt tänkvärda

Recensioner

"Här har författaren skrivit och samlat andakter, berättelser och inte minst helt ljuvliga bilder till en skön balans som skapar eftertänksam stämning. Till och med det kvadratiska formatet är vackert i denna behändiga och omväxlande andaktsbok."
Eva Kleman, Stridsropet


 
  45.108 119,00 krKÖP

 
« Tillbaka84 artiklar. Sida 3Nästa sida »
Libellus | Tororp Klockrike | 590 32 Klockrike | Tel: 013-39 13 56