Välkommen till
Libellus Bok- och Pappershandel
Startsida | Nytt! | Tips - Kalle Bäck! | Produkter / SÖK | Utförsäljning | Försäljningsvillkor | Företaget | Öppettider | Personuppgiftspolicy | Kontakta oss
Barnmaterial
Biblar
Bokhandeln
Bröllop
Församlingsarbete
Libellus Förlag
Musik
Må bra
NEDSATTA PRISER
Noteria Förlag
Utförsäljning
Övrigt
Sök fritt

Blåbarn
Holger Lewin
En hoper hugskott samt en saga...

 
  31.111 30,00 krKÖP

Bokens folk
Jossi Sterne/Foster/Kollek
En mycket vacker “bilderbok”. Konstnären Jossi Sterne avbildar bibliska personer och hän-delser på ett fascinerande sätt. Fylld av vackra målningar, bibelcitat och betraktelser. Stort format. Inbunden med löst skyddsomslag.
 
  46.104 100,00 krKÖP

Bokogram
Gunnel & Kjell Swärd
Världsnyheten Bokogram! Först kom telegrammet sedan blommogrammet och nu har vi glädjen att presentera Bokogrammet! Lägsta porto! Endast ett frimärke! 32 sid ca 90x140 mm. Bokogrammet kan användas vid alla tillfällen  –  som en tänkvärd omtanke eller ett överraskande livstecken.
 
  46.133 21,00 krKÖP

Brevet
Eva Spångberg
Ömsint och klarsynt om vad man gör när en anhörig försvinner in i demensens skuggor.
 
  46.405 35,00 krKÖP

Bästa Sverige
Göran Blomé

Från vikingavälde till EU-monarki
En introduktion till Sveriges historia och framväxt som nation sedd ur ett internationellt perspektiv. Det är en spännande och lättläst berättelse fokuserad på maktspelet i samhället, där utvecklingen av statsskicket - monarkin och demokratin - liksom av kultur, näringsliv och andra samhällsområden också speglas genom länkningar mellan historia och nutid.

Boken ger samtidigt inblickar i hur den regerande kungafamiljen, inom ramen för den konstitutionella monarkin, arbetar för Sveriges framtida välfärd och miljö. Många unika bilder av såväl historiskt kulturell som fotografiskt dokumentär karaktär ackompanjerar texterna.


 
  47.183 357,00 krKÖP

Bönbok för föräldrar

En klassiker.

Böner, både klassiska och nyare, för olika tillfällen i en förälders liv. Presenteras på ett vackert sätt, illustrerad i färg med blomsterramar runt sidorna.

En vacker presentbok. Inbunden med hård pärm. Guldsnitt. Märkband. 64 sidor.

Slut på förlaget. Vi har ett fåtal ex kvar!


 
  V 95,00 krKÖP

Dalaresan
Andrew Casson & Roger Jacobsson
"Alla [källorna] förde ett vatten, vars like man aldrig smakat, så för dess klarhet och sköld som för dess smak. Det vatten smakar rätt, som intet smakar."
     Så skriver vetenskapsmannen Carl von Linné, 1707--1778, under en varm julidag i Grövelsjön. Han reser i Dalarna på landshövdingens uppdrag, från Falun i söder till norska Röros i norr. I koncisa och pricksäkra dagboksanteckningar målar han en panoramabild av landskapets natur och geografi, och han beskriver också de olika dalasocknarna och deras traditioner i fest och söcken.
     I Resor till gruvor och hyttor skildrar Carl von Linné gruv- och metallhanteringen i Dalarnas södra del samt i grannlandskapet Västmanland. För att verkligen kunna rapportera om allt gör han till och med en dramatisk nedstigningen i Falu gruva!

Detta nya praktverk innehåller de båda två reseberättelserna från Dalarna och Västmanland: Dalaresan jämte Resor till gruvor och bruk. Det är illustrerat med Linnés originalskisser och ett rikhaltigt urval av bilder, dels bilder från Linnés tid (botanik, zoologi, etnologi och gruvteknik), dels nya fotografier tagna av Lars Dahlström. För att hjälpa den moderne läsaren är Linnés texter också kommenterade, och för första gången har latinet översatts till svenska så att botaniskt och zoologiskt intresserade kan ta del av Linnés beskrivningar av djur och växter.

 
  35.002 319,00 krKÖP

Dalsland
Bengt Jägergren
Georg von Döbeln bodde i Dalsland innan han blev hjälte hos Runeberg. Karl XII for genom landskapet och mötte sitt öde vid Fredrikstens fästning. Dalslands värsta krigserfarenheter kom i striderna med Danmark på 1600-talet. Långt tidigare korsade fredliga pilgrimer landskapet på väg till Nidaros.

Rika tillgångar på skog och vattenkraft fick brukspatron Waern, "Kongen på Dal", att anlägga järnbruk. Och skiffer var så vanlig att den användes till husens yttertak. Halmflätning bidrog till levebrödet och i nödtider kunde halmbröd ställas på bondens bord.

I Sveriges sjörikaste landskap gör vi en båttur till sevärdheter längs Dalslands kanal, inte minst Nils Ericsons akvedukt i Håverud. Berg med vita kvartsittoppar, vackra kyrkor i Skållerud och Ånimskog, smidda gravkors i särpräglad stil, Baldersnäs herrgård, De Vackra Vyernas Järnväg och Halmens Hus i Bengtsfors är några av alla andra attraktioner.


 
  35.001 200,00 krKÖP

Damen och chokladen
Edward Monkton
En oemotståndlig och humoristiskt illustrerad liten bok om ett passionerat möte mellan Damen och Chokladen. Till en början lyckas Damen tygla sina känslor, men Chokladen vet hur man gör en dam knäsvag: "Tänk på den mörka, sammetsmjuka SÖTMAN när jag smälter i din mun. Tänk på den himlastormande LYCKOKÄNSLAN när jag löses upp inuti dig och vi två blir EN!"
 
  59.610 89,00 krKÖP

Damen som var vacken inuti
Edward Monkton

Hos hårfrisören sitter en DAM som känner sig TRIST och FUL jämfört med alla URLÄCKRA fotomodeller i tidningen hon bläddrar i. Men så plötsligt händer det något som får henne att förstå att hon är OVANLIGT VACKER inuti.

Damen som var vacker inuti riktar sig till kvinnor i alla åldrar och är en utmärkt i-stället-för-blomma-present att ge bort till väninnorna - eller på födelsedagar etc.

En tänkvärd och underhållande berättelse som det är lätt att känna igen sig i och bli glad av.

 


 
  59.609 89,00 krKÖP

 
« Tillbaka205 artiklar. Sida 2Nästa sida »
Libellus | Tororp Klockrike | 590 32 Klockrike | Tel: 013-39 13 56