Välkommen till
Libellus Bok- och Pappershandel
Startsida | Nytt! | Tips - Kalle Bäck! | Produkter / SÖK | Utförsäljning | Försäljningsvillkor | Företaget | Öppettider | Personuppgiftspolicy | Kontakta oss
Barnmaterial
Biblar
Bokhandeln
Bröllop
Församlingsarbete
Libellus Förlag
Musik
Må bra
NEDSATTA PRISER
Noteria Förlag
Utförsäljning
Övrigt
Sök fritt

Kyrkkaffe
Anna Braw (Red.)

Den populära boken Kyrkkaffe med hård pärm. (Finns även i mjukband för 119:-)

Recept och anekdoter. Rikligt illustrerad i färg.


 
  45.205 195,00 krKÖP

Långpannans lov
Anna Braw
Låt oss sjunga långpannans lov en liten stund! Den är stor. Den är fyrkantig. Den är generös. Den har ordentliga kanter. Den kan fyllas med nästan vad som helst, och ut ur ugnen kommer en kaka som blir till glädje för många. Det kan bli stora rutor, pyttesmå rutor, trekanter och mellanstora rutor -- till massor av folk, eller till kakburken om någon skulle dyka upp, eller till flera lådor att ha i frysen när det är fest på gång.

Och det kan bli trevliga kanter som belöning till den som bakat och till den som bara rusar förbi köket och säger "åh, vad det doftar gott!".

Inget kan slå långpannan – och det är från den många av våra bästa kyrkkaffekakor kommer. I Långpannans lov finns rutor från hela Sverige: chokladfavoriter med kokos, gula rutor, bärrutor, kladdkaka med havregryn, ingefärsrutor ... Snabbt och lätt och med bara billiga ingredienser. Har man en långpanna är det lätt att vara generös!
 
  45.208 95,00 krKÖP

Mat i långpanna
Anna Braw

Ytterligare en fantastisk receptbok/presentbok i Anna Braws numera klassiska serie.

"Mat till många? Lite bråttom dessutom? Låt oss sjunga andra versen i långpannans lov! Det blir många portioner och minimalt med os. Och så blir det gärna extra gott, fastän råvarornas ofta är få och sällan dyra. ... Recepten är hämtade ur Tillsammansmat och Brödglädje, och några nya har kommit till. Med en långpanna i ugnen är det roligt att göra lunchlådor, laga mat till både barn och vuxna eller bjuda in till kalas!"

 
  45.209 95,00 krKÖP

Matnyttigt i Bibeln
Rena Rossner

Följ med på en kulinarisk vandring genom Moseböckerna och laga maträtter med inspiration från det israeliska köket!

En helg för snart tio år sedan blev Rena Rossner serverad en skål linssoppa på en fest, vilket föranledde ett samtal om den händelse i Bibeln då Esau sålde sin förstfödslorätt till sin bror Jakob för en skål med röd linssoppa. Rena Rossner slogs av möjligheten att kunna levandegöra Bibeln på detta enkla sätt och bestämde sig för att se om hon kunde laga en rätt med biblisk anknytning varje vecka. Det kunde hon.

Alla kockar behöver titta på ett recept ett antal gånger innan rätten är färdiglagad. Många recept inkluderar fem- och tiominutersperioder då man tvingas vänta på att vatten ska koka, soppa ska sjuda eller lök ska fräsa. Den här bokens mål är att berika de stunderna med bibliska verser och kommentarer för att hjälpa kocken att fylla sin själ samtidigt som han eller hon lagar god mat till sin familj, vänner och bekanta.

Från Edens lustgårdssallad till Babels grönsakstorn – recepten i den här boken kommer att kickstarta sinnet och få smaklökarna att jubla!

280 sidor. 17x23 cm. Inbunden med hård pärm. Illustrerad helt i färg.


 
  15.012 260,00 krKÖP

Mer Långpannans Lov
Anna Braw

Låt oss sjunga om långpannan igen!

Långpannans lov är en rekordbok -- både i antal sålda böcker och för att så många har blivit bjudna på extra gott hembakat till fikat. Här är den efterlängtade uppföljaren med recept från kök i hela Sverige och många andra platser. Det mesta går fort och lätt att baka med enkla ingredienser som finns hemma. Ibland går en klase prickiga bananer åt också! Och så finns det en och annan riktigt lyxig ruta -- den med chokladbotten, mandelsmörkräm och mjölkchokladtäcke, till exempel ...

Den som har en långpanna till ugnen har alltid råd att bjuda många!

Inbunden med hård pärm. Helt i färg. Behändigt format. Bra presentbok!


 
  L16840 95,00 krKÖP

Nybakat, hembakat
Anna Braw

Ytterligare en fantastisk receptbok/presentbok i Anna Braws numera klassiska serie.

"att baka bröd för att det är mat och eftertanke och kreativitet och glädje i ett och samma ögonblick, det är något särskilt. Oavsett om det är ett tvådagarsbak eller svängs ihop utan jästid. Det är till den sortens brödbak som vi har satt ihop Nybakat, hembakat, en brödbok med brödentusiasternas bästa recept."


 
  45.210 95,00 krKÖP

Perfekta pajer
Anna Braw

Ytterligare en fantastisk receptbok/presentbok i Anna Braws numera klassiska serie.

Här återfinns recept på både matpajer och dessertpajer av alla de slag. Oumbärlig för pajälskare!


 
  45.211 95,00 krKÖP

Saliga soppor
Anna Braw

Ytterligare en fantastisk receptbok/presentbok i Anna Braws numera klassiska serie.

"Här är den äntligen, soppboken som det har frågats om i flera år - med de bästa recepten från Tillsammansmat och många nya. Här finns de allra billigaste men mättande lunchsopporna från Sveriges församlingskök, en och annan lyxig fisksoppa för mörka vinterkvällar och riktiga festsoppor för bröllop och andra kalas. ... Egentligen kan förstås ingen soppa vara salig - men gästerna vid bordet blir det!"


 
  45.214 95,00 krKÖP

Smultrongården
Eva Eriksson / Lina Östling
Oj vad många det var som ville följa med på en tur i vår Smultrongård! Så många som ringt, mejlat och personligen tackat för att de tyckt så mycket om den första boken. Direkt fick vi frågan: När kommer nästa? Den var förstås redan på gång.

Här är nu en vintrigare variant av livet på Smultrongården. Så långt ifrån enkelheten som råder på sommaren, men så mysig och charmig på sitt sätt. Vi tar vid där vi slutade sist med den färgsprakande hösten och dess härliga färgrika rätter. Vintern kommer med sitt krispiga vita vackra, som ett riktigt sagolandskap. Du bjuds på våra bästa julrecept bland annat Farmor Kerstins fantastiska kola. Vår florist Sandra lär ut hur du gör finaste julkransen av förra årets överblivna nötter. Ett konstverk som du själv kan skapa.

Maria från tvserien ”Hela Sverige bakar” gästspelar hos oss och delar med sig av sina bästa recept. Så goda att man svimmar!

Självklart följer du med oss till Vence igen, vår franska lilla pärla. Där frossar vi i färska grönsaker, frukter och bär och du får ta del av recept både från gourmetrestauranger och gamla franska familjerecept.

Även den här gången bjuds du en färgrik tur med många vackra bilder på recept, miljöer och inredning. En bok att ta fram och må bra av. Nu får du även se hur ett av barnens rum förvandlas till dressing room samt hur du bygger ett vackert köksskåp.

Vi hälsar dig varmt välkommen. Är det första gången kanske du vill se dig omkring i det gamla 1700-talshuset. Har du varit här förr kanske du direkt tar en kaffekopp och sjunker ner på en stol framför brasan. Eller låter dig värmas av solen i trädgården en varm sommardag. Vad du än gör så hoppas vi att du skall känna den ro och harmoni som vi vill förmedla till dig. Låt dig återigen inspireras och var välkommen!

Inbunden med hård pärm. Vackert presentutförande helt i färg. (2013)


 
  V283192 245,00 krKÖP

Smultrongården - Livet och smakerna
Eva Eriksson

Häng med på en tur i vår Smultrongård! Vill du sitta på en stol i bersån, sjunka ner framför den varma brasan eller kanske ta på förklädet direkt och börja i köket? Att hitta sin egen oas fylld med ro, harmoni och glädje är viktigt för oss människor när allt omkring bara snurrar fortare och fortare.

När vi för sju år sedan slog upp den slitna dörren på det gamla gästgiveriet från 1700-talet, kunde vi aldrig drömma om att detta skulle bli en sådan oas. Som en besökare sa: "Till Smultrongården åker man när man vill må bra. Då stänger man in bekymren i bilen och går in och bara njuterm glömmer verkligheten för en stund och bara mår bra. redan på parkeringen fylls jag av positiv energi!"

Boken har kommit till efter ständiga frågor på Smultrongårdens kakrecept. Här finns de - tillsammans med andra favoritrecept samlade genom åren.

Härliga bilder (av Magdalena Björnsdotter) på kakor, mat, fina miljöer och inredning, förmedlar en känsla av "Livets Goda" och vill sprida doften av hembakt och den glädje och harmoni som huset och trädgården bjuder på. Låt dig inspireras och var välkommen!

Hård pärm, textilrygg och stort format. Helt i färg och 190 sidor. Votum förlag.


 
  VO815715 245,00 krKÖP

 
« Tillbaka27 artiklar. Sida 2Nästa sida »
Libellus | Tororp Klockrike | 590 32 Klockrike | Tel: 013-39 13 56