Välkommen till
Libellus Bok- och Pappershandel
Startsida | Nytt! | Tips - Kalle Bäck! | Produkter / SÖK | Utförsäljning | Försäljningsvillkor | Företaget | Öppettider | Personuppgiftspolicy | Kontakta oss
Barnmaterial
Biblar
Bokhandeln
Bröllop
Församlingsarbete
Libellus Förlag
Musik
Må bra
NEDSATTA PRISER
Noteria Förlag
Utförsäljning
Övrigt
Sök fritt

Kakpoesi
Lena Brorsson Alminger

Varför äta det dåliga, när det goda finns? Varför baka med olyckliga ägg och näringsynkligt vitt mjöl och socker när det finns så många livsmedel som gör de goda kakorna godare: Lyckliga ägg, finsiktat fullkornsmjöl, rejält dinkelmöjl, hjärtegott havregryn, näringsrikt kokossocker. Ekologiskt och närodlat! Giftfritt och sunt! Det här är en bok om den enkla konsten att baka läckra kakor på ett sätt som är bättre rör hälsan och Jorden.

Kakpoesi är förpackad med hjärtegoda recept och vackra foton. Men också med tankar som vill påminna om livets storhet och om dem som plöjde åkrarna och byggde gärdsgårdarna. Åt oss.

En underbar kokbok i vackert band med hårda pärmar och textilrygg. Foton av Lars Lundberg. Stort format, helt i färg, 160 sidor. Votum Förlag. NYHET April 2013.


 
  Vo283000 245,00 krKÖP

Kyrkkaffe
Anna Braw (Red.)

Den populära boken Kyrkkaffe med hård pärm. (Finns även i mjukband för 119:-)

Recept och anekdoter. Rikligt illustrerad i färg.


 
  45.205 195,00 krKÖP

Långpannans lov
Anna Braw
Låt oss sjunga långpannans lov en liten stund! Den är stor. Den är fyrkantig. Den är generös. Den har ordentliga kanter. Den kan fyllas med nästan vad som helst, och ut ur ugnen kommer en kaka som blir till glädje för många. Det kan bli stora rutor, pyttesmå rutor, trekanter och mellanstora rutor -- till massor av folk, eller till kakburken om någon skulle dyka upp, eller till flera lådor att ha i frysen när det är fest på gång.

Och det kan bli trevliga kanter som belöning till den som bakat och till den som bara rusar förbi köket och säger "åh, vad det doftar gott!".

Inget kan slå långpannan – och det är från den många av våra bästa kyrkkaffekakor kommer. I Långpannans lov finns rutor från hela Sverige: chokladfavoriter med kokos, gula rutor, bärrutor, kladdkaka med havregryn, ingefärsrutor ... Snabbt och lätt och med bara billiga ingredienser. Har man en långpanna är det lätt att vara generös!
 
  45.208 95,00 krKÖP

Mat i långpanna
Anna Braw

Ytterligare en fantastisk receptbok/presentbok i Anna Braws numera klassiska serie.

"Mat till många? Lite bråttom dessutom? Låt oss sjunga andra versen i långpannans lov! Det blir många portioner och minimalt med os. Och så blir det gärna extra gott, fastän råvarornas ofta är få och sällan dyra. ... Recepten är hämtade ur Tillsammansmat och Brödglädje, och några nya har kommit till. Med en långpanna i ugnen är det roligt att göra lunchlådor, laga mat till både barn och vuxna eller bjuda in till kalas!"

 
  45.209 95,00 krKÖP

Matnyttigt i Bibeln
Rena Rossner

Följ med på en kulinarisk vandring genom Moseböckerna och laga maträtter med inspiration från det israeliska köket!

En helg för snart tio år sedan blev Rena Rossner serverad en skål linssoppa på en fest, vilket föranledde ett samtal om den händelse i Bibeln då Esau sålde sin förstfödslorätt till sin bror Jakob för en skål med röd linssoppa. Rena Rossner slogs av möjligheten att kunna levandegöra Bibeln på detta enkla sätt och bestämde sig för att se om hon kunde laga en rätt med biblisk anknytning varje vecka. Det kunde hon.

Alla kockar behöver titta på ett recept ett antal gånger innan rätten är färdiglagad. Många recept inkluderar fem- och tiominutersperioder då man tvingas vänta på att vatten ska koka, soppa ska sjuda eller lök ska fräsa. Den här bokens mål är att berika de stunderna med bibliska verser och kommentarer för att hjälpa kocken att fylla sin själ samtidigt som han eller hon lagar god mat till sin familj, vänner och bekanta.

Från Edens lustgårdssallad till Babels grönsakstorn – recepten i den här boken kommer att kickstarta sinnet och få smaklökarna att jubla!

280 sidor. 17x23 cm. Inbunden med hård pärm. Illustrerad helt i färg.


 
  15.012 260,00 krKÖP

Mer Långpannans Lov
Anna Braw

Låt oss sjunga om långpannan igen!

Långpannans lov är en rekordbok -- både i antal sålda böcker och för att så många har blivit bjudna på extra gott hembakat till fikat. Här är den efterlängtade uppföljaren med recept från kök i hela Sverige och många andra platser. Det mesta går fort och lätt att baka med enkla ingredienser som finns hemma. Ibland går en klase prickiga bananer åt också! Och så finns det en och annan riktigt lyxig ruta -- den med chokladbotten, mandelsmörkräm och mjölkchokladtäcke, till exempel ...

Den som har en långpanna till ugnen har alltid råd att bjuda många!

Inbunden med hård pärm. Helt i färg. Behändigt format. Bra presentbok!


 
  L16840 95,00 krKÖP

Nybakat, hembakat
Anna Braw

Ytterligare en fantastisk receptbok/presentbok i Anna Braws numera klassiska serie.

"att baka bröd för att det är mat och eftertanke och kreativitet och glädje i ett och samma ögonblick, det är något särskilt. Oavsett om det är ett tvådagarsbak eller svängs ihop utan jästid. Det är till den sortens brödbak som vi har satt ihop Nybakat, hembakat, en brödbok med brödentusiasternas bästa recept."


 
  45.210 95,00 krKÖP

Perfekta pajer
Anna Braw

Ytterligare en fantastisk receptbok/presentbok i Anna Braws numera klassiska serie.

Här återfinns recept på både matpajer och dessertpajer av alla de slag. Oumbärlig för pajälskare!


 
  45.211 95,00 krKÖP

Picknick - utflykter & inflykter
Pia Kammerborn / Denis Kammerborn

Packa en korg, ta någon du älskar i handen och en filt under armen och ge dig ut på äventyr!

Det här är en bok om våra utflykter året runt. Med varandra, med familj och vänner. Om våra picknickkorgar och ryggsäckar. Om pulkabacken och vitsippshagen, skogen och sommarängen och den där dagen då regnet öste ner och vi fick gå upp på vinden istället för att åka till stranden. Här finns frukostar på bryggan, picknick i högsta trädet, flygande mattor och hemliga kojor. Man måste inte alltid åka längst bort. De största äventyren kan ibland ske alldeles nära hemma.

Kanske i dungen bakom mataffären. Det handlar till och med om utflykter som inte blivit av.

Här finns såväl vackra bilder och tänkvärda texter som praktiska tips vad gäller packning och utrustning, förströelse och kläder, och även en hel del recept. Förhoppningsvis kan du hitta inspiration till egna utflykter och inflykter här. En flykt undan vanligheten, ute eller inne.

Bloggen kammebornia.se har tusentals läsare om dagen och på instagram har Dennis och Pia mellan 20 000 och 30 000 trogna följare.
Här läggs dagligen ut vackra och spännande bilder från parets hem på den sörmländska landsbygden.

Inbunden i halvklotband/textilrygg med hård pärm. Stort format, helt i färg, 210 sidor. Vacker som presentbok eller att unna sig själv.


 
  V283826 179,00 krKÖP

Saliga soppor
Anna Braw

Ytterligare en fantastisk receptbok/presentbok i Anna Braws numera klassiska serie.

"Här är den äntligen, soppboken som det har frågats om i flera år - med de bästa recepten från Tillsammansmat och många nya. Här finns de allra billigaste men mättande lunchsopporna från Sveriges församlingskök, en och annan lyxig fisksoppa för mörka vinterkvällar och riktiga festsoppor för bröllop och andra kalas. ... Egentligen kan förstås ingen soppa vara salig - men gästerna vid bordet blir det!"


 
  45.214 95,00 krKÖP

 
« Tillbaka33 artiklar. Sida 2Nästa sida »
Libellus | Tororp Klockrike | 590 32 Klockrike | Tel: 013-39 13 56