Välkommen till
Libellus Bok- och Pappershandel
Startsida | Nytt! | Tips - Kalle Bäck! | Produkter / SÖK | Utförsäljning | Försäljningsvillkor | Företaget | Öppettider | Personuppgiftspolicy | Kontakta oss
Barnmaterial
Biblar
Bokhandeln
Andaktsböcker
Andaktsböcker för barn
Anteckningsböcker
Barnböcker
Barnledare
Barnrytmik
Dikter
Dop
Frälsarkransen
Jul
Julkort
Julkrubbor
Katter
Konfirmation
Kärlek / Relationer
Mat/recept
Ofödda/nyfödda
Presentböcker
Pyssel/Aktivitet/Spel
Påsk
Skola / Förskola
Sorg/Tröst
Teologi m.m.
Ungdomsböcker
Vykort/Julkort/Grattis
Änglar
Bröllop
Församlingsarbete
Libellus Förlag
Musik
Må bra
NEDSATTA PRISER
Noteria Förlag
Utförsäljning
Övrigt
Sök fritt

Bibelns pärlor - Möt berättelserna med Frälsarkransen
Martin Lönnebo

Bibelns pärlor är ett bibelstudiematerial av annorlunda slag. Utifrån radbandet Frälsarkransens 18 pärlor öppnas Bibeln för den ovane bibelläsaren.

I inledningskapitlet förklarar Martin Lönnebo radbandet och dess pärlor. Sedan följer tolv avsnitt med presentation av de enskilda pärlorna, kort reflektion samt en bibeltext att gå vidare med.
En pedagogiskt utformad bibelkod vägleder läsaren genom bibelläsningen och ger nycklar och ingångar i texten vilka syftar till att känna igen ett möte med Gud.

Efter en beskrivning av radbandet och dess pärlor följer meditationer i åtta stationer (veckor). För samtliga veckor och veckodagar finns bibeltexter att använda och fördjupa sig i.

Boken kan användas i grupp men även enskilt. En bok för den som är nyfiken på Bibeln, aldrig hittat in i Bibeln, misslyckats i sitt bibelläsande eller för den som vill upptäcka Bibeln på ett nytt sätt.


 
  48.502 185,00 krKÖP

Frälsarkransen i glas

Frälsarkransen är ett modernt "radband" skapat av biskop emeritus Martin Lönnebo.

Frälsarkransen vill vara som en god vän: Den ställer inte krav, den tränger sig inte på, den finns till hands när den behövs, du kan hänga Frälsarkransen över din säng som påminnelse: "Här finns jag - om du behöver mig". Den kan ligga på nattduksbordet. Den trivs på handleden och i fickan. Du kan bedja så som myran, hon som flitigt strävar. Eller impulsivt som fjärilen, hon som fladdrar mellan olika blommor.

Denna variant är vuxenstorleken, i glas, men utan den nya gröna pärlan. 18 pärlor. Instruktionsblad medföljer.


 
  15.022 100,00 krKÖP

Hjärtats fäste, cd
Martin Lönnebo
Martin Lönnebo läser egna meditationer över Frälsarkransens pärlor varvat med musikmeditationer av och med Kalle Källman, slagverk, och Pelle Halvarsson, cello.
 
  47.189 149,00 krKÖP

Huset med de arton rummen
Martin Lönnebo

Huset med de arton rummen
En meditations-CD utifrån Martin Lönnebos Frälsarkransen. En hjälp för lyssnaren att koppla av till djup vila, men framför allt att koppla till ljusa tankar.

Martin Lönnebo skriver: "Sätt dig till ro, var gärna barnslig och ta radbandet 'Frälsarkransen' i handen, dess arton pärlor är nämligen en 'karta' över rummen. Slappna av, andas djupt och kom till ro. Sjunk in i din själ. Var inte rädd för allvaret, det kanske är ditt innersta, du själv, som du möter. Och där, längst inne finns huset där Gud bor. Du kanske blir förvånad över att Gud inte bor större? Men när du kommer in ska du finna att det är rymligt nog, huset är universum." 

Meditationstexterna läses av Stina Ekblad och CajsaStina Åkerström sjunger psalmer och nåpgra nya sångtexter av Martin Lönnebo, tonsatta av Stefan Jämtbäck.


 
  15.023 192,00 krKÖP

Kärleksfulla realtioner med Livets pärlor
Carolina Welin
En fin andakts-/presentbok om frälsarkransen med hårda pärmar. Helt illustrerad i färg med stämningsfulla bilder. Frälsarkrans medföljer!

 
  45.104 130,00 krKÖP

Livets Pärlor
Carolina Welin, Carolina Johansson

Frälsarkransen har en pärla för varje del av livet. Den är ett redskap för reflektion, meditation och bön. Livets pärlor berättar om pärlornas olika innebörd och påminner om det som är viktigast i tillvaron. En inspirerande bok som kan bli ditt stöd i vardagen.

Med hjälp av meditativa bilder och tänkvärda texter ledsagas du som läsare in i livets väsentligheter. Boken berättar om Frälsarkransen, upphovsmannen Martin Lönnebo och om hur radbandet kan brukas. Texterna lyfter särskilt fram stillheten och det inre samtalet med Gud. Livets pärlor är själens och kroppens väg för den andligt sökande. Den har för många varit en lättillgänglig introduktion till radbandet Frälsarkransen. 

Inbunden med hård pärm. Illustrerad i färg. Tredje reviderade utgåvan. I denna nya utgåva har texterna varsamt reviderats och delvis skrivits om. Den har också fått nya bilder. Observera att det inte längre följer med någon frälsarkrans, den köpes separat!


 
  V33724 120,00 krKÖP

Pärlor för livet
Johan Dalman

Pärlor för livet är en introduktionsbok till Frälsarkransen. Den lyfter de arton pärlornas uppgift, Martin Lönnebos berättelse om Frälsarkransens uppkomst och fyra bärares tankar.

Pärlorna saknar makt. De har ingen kraft. De är mer som notislappar på en kylskåpsdörr. Påminnelser om ord och känslor som finns i varje människa men som vi inte alltid har tid att fundera och be över.
Det är livet som står i fokus – inte pärlorna.

När Martin Lönnebo presenterade Frälsarkransen 1995 var det ingen som kunde förutse hur spridd, älskad och använd den skulle bli. Till dess 20-årsjubileum har Johan Dalman, sedan många år en av dem som ber och mediterar med Frälsarkransen, skrivit Pärlor för livet. Var och en av de arton pärlorna har en uppgift: att hjälpa oss att hitta. De påminner oss om kärleken, dopet, döden … och om våra egna hemligheter och ett nytt liv.

Inbunden med hård pärm. 96 sidor, delvis illustrerad i färg. ca 130x170 mm.


 
  V634462 130,00 krKÖP

Runt Frälsarkransen
John L. Bell
Två gudstjänster med musik.

John Bells möte med Frälsarkransen blev till inspiration att skriva musik till en ny form av gudstjänst – en andakt som förenar Martin Lönnebos böneform med den alldeles särskilda gemensamma och delaktiga gudstjänst som vuxit fram inom Iona Community. Med text, bön och sång följer man tillsammans radbandet pärla för pärla.

Mässan är sammanställd av Leif Nahnfeldt som också har översatt John Bells Frälsarkransgudstjänst till svenska.


 
Cd – alla sångerna från gudstjänsten, framförda av Karlstad Kammarkör 47.188 210,00 krKÖP
Nothäfte 47.190 95,00 krKÖP
 
« Tillbaka9 artiklar. Sida 1 
Libellus | Tororp Klockrike | 590 32 Klockrike | Tel: 013-39 13 56