Välkommen till
Libellus Bok- och Pappershandel
Startsida | Nytt! | Tips - Kalle Bäck! | Produkter / SÖK | Utförsäljning | Försäljningsvillkor | Företaget | Öppettider | Personuppgiftspolicy | Kontakta oss
Barnmaterial
Biblar
Bokhandeln
Bröllop
Församlingsarbete
Libellus Förlag
Musik
Må bra
NEDSATTA PRISER
Noteria Förlag
Utförsäljning
Övrigt
Sök fritt

Historiska historier
Kalle Bäck

Måste man skriva om kungar, drottningar och adelsmän för att väcka intresse för personhistoria? Författaren till denna bok hävdar istället att vanliga, enkla människors liv och historia kan lära oss mer. I denna bok får vi lära känna tio sådana levnadsöden. De utspelar sig i trakterna av Trehörna men är intressanta för var och en som gillar historia och hembygd. Man känner att de kunde ha levt var som helst och samma öden kan finnas i varje trakt.

Kalle Bäck är professor Emeritus i historia vid Linköpings universitet. Han har publicerat ett antal böcker, bl a  Bondeopposition och bondeinflytande under frihetstiden och Sverigebilden - En historia och rödfärg, tegel, trädgårdar och byggnader. Han är också författare till Det svenska dasset - inte bara en skitsak, Den besvärliga svärmodern - myt, nidbild eller verklighet och Början till slutet - Laga skiftet och torpbebyggelsen i Östergötland 1827-64. Sommaren 2017 utkom också Historiska historier - Andra delen.

Utkom 2006. Inbunden med hård pärm. Illustrerad i svartvitt. 108 sidor. NY upplaga 2017!


 
  34.120 195,00 krKÖP

Historiska historier - Andra delen
Kalle Bäck

Kalle bäcks förmåga att berätta om vardagliga och nära levnadsöden på ett sätt som fängslar läsaren är osviklig. Här möter vi tio nya spännande levnadsöden, från trakten runt Trehörna. Men de känns aktuella och levande för alla som har intresse för historia och svunna tider. Man känner att de här "typerna" kan ha funnits i vilken trakt som helst.

Vi får möta kärleksparet David och Gerda som inte får tillåtelse att gifta sig, David emigrerar därför till USA och kommer tillbaka 53 år senare för att gifta sig med den då 77-åriga Gerda. Vi träffar också motsatsen - skilsmässoparet Jonas och Ingeborg och deras knaggliga och långa väg till skilsmässa. Rättshaveristen Sven, som blir osams med allt och alla, samt den olyckliga Annika, som avrättas för att ha tagit livet av sitt barn. Det är märkliga och dramatiska levnadsöden som ställer många andra mer berömda i märkbar skugga.

Kalle Bäck är professor emeritus i historia vid Linköpings universitet, Han har publicerat bl a Bondeopposition och bondeinflytande under frihetstiden, Början till slutet - Laga skiftet och torpbebyggelsen i Östergötland 1827-64, Det svenska dasset - inte bara en skitsak, Den besvärliga svärmodern - myt, nidbild eller verklighet, Sverigebilden - En historia och rödfärg, tegel, trädgårdar och byggnader och Historiska historier - Tio tänkvärda levnadsöden från Trehörna.

Inbunden med hård pärm. Illustrerad i svartvitt. 96 sidor. NYHET 2017!


 
  34.127 195,00 krKÖP

 
« Tillbaka2 artiklar. Sida 1 
Libellus | Tororp Klockrike | 590 32 Klockrike | Tel: 013-39 13 56