Välkommen till
Libellus Bok- och Pappershandel
Startsida | Nytt! | Tips - Kalle Bäck! | Produkter / SÖK | Utförsäljning | Försäljningsvillkor | Företaget | Öppettider | Personuppgiftspolicy | Kontakta oss
Barnmaterial
Biblar
Bokhandeln
Bröllop
Församlingsarbete
Libellus Förlag
Musik
Må bra
NEDSATTA PRISER
Noteria Förlag
Utförsäljning
Övrigt
Sök fritt

PRODUKTNYHETER
Här hittar du de senast inlagda artiklarna i webbutiken. Det är både alldeles färska böcker och gamla godingar som vi vill slå ett extra slag för.


 

Qvarn Förr och nu
Anders Åhammar
En dokumentation av gårdar, torp och människor inom Kristberg och Brunneby socknar som på 1960-talet drabbades av skjutfältsetableringen. Arbetet har utförts av en studiecirkelgrupp inom Borensbergs hembygdsförening. Utgiven i samarbete mellan Noteria Förlag och Borensbergs hembygdsförening.
Hård pärm och gott om bilder i både färg och svartvitt. 128 sidor. Utkom 2013.


 
  29-6 150,00 krKÖP

Borensberg Då och Nu del 2
Anders Åhammar
Här är andra delen i "Borensbergs-serien" utgiven i samarbete med Borensbergs hembygdsförening. Här presenteras skola, vård, omsorg och olika typer av service på ett utförligt sätt med mängder av gamla foton på både byggnader och personer, både i Borensberg och i orterna runt omkring.

 
  N 59-3 200,00 krKÖP

Selma & Sigge
Malin Leijonberg / Cecilia Hallin

En bok om det levande livet

Följ med på ett stormande äventyr, fyllt av inspiration och idéer för vardagens och livets fester.

De fiktiva personerna Selma och Sigge tar dig till en värld fylld av överdådiga dukningar, smarriga recept och roliga fixerier. Låt dig väl smaka av deras härliga värld och tillåt dig att vara mera du, som Selma och Sigge så träffsäkert säger: ”Too much is never enough.”
Du får inspiration att njuta av dagen, att sätta guldkant på de mest triviala företeelser – inget tillfälle för litet, inget för stort för att kunna göras lite extra.

Selma och Sigge låter dig också träffa sina vänner som i sin tur bjuder på sina favoritrecept, anekdoter från livet och särskilda små tips för den händige att själv pröva på. I boken blandas recept, pyssel och dukningstips med tankar om livet, och gestaltas i bilder och texter av fotograf Cecilia Hallin och stylist och skribent Malin Leijonberg.

Tanken om lång hållbarhet, återanvändning, remake, och det vackras kraft att inspirera och påverka, genomsyrar fotografierna i allt från kläderna hos de människor Selma och Sigge möter på sin väg till de dukningar och de maträtter som boken presenterar.

I Selma och Sigge finner du inspiration och handfasta tips och råd till hur du lever livet levande och använder det du har för att göra stordåd.

Stort format, helt i färg, inbunden med halvklotband/textilrygg och hård pärm. Lyxig utgåva som passar som present till sig själv eller någon annan. 

FYNDPRIS!


 
  V283567 149,00 krKÖP

Jenny Nyström - illustratör och pionjär
Elsebeth Welader-Berggren

Att Jenny Nyström är starkt förknippad med julen känner vi till. Det var hon som gav tomten ett ansikte när hon illustrerade Victor Rydbergs dikt. Hennes tomtar är moderna – de lyssnar på radio och delar ut paket från flygplan eller zeppelinare! När hon gestaltar påsken och påskkärringarna – ja då dalar de ibland ner i fallskärm och har ställt kvasten hemma. Jenny Nyströms produktion kom att bli överväldigande: oljemålningar, akvareller, illustrationer till tidskrifter, böcker och vykort. Jenny Nyström kom också att bli pionjär som barn­boksillustratör.

Boken om Jenny Nyström sveper över nära 70 år av hennes konstnärskap och visar en palett av hennes olika uttrycksmedel. Hennes tidiga akademiska verk håller hög kvalitet – så hög att hon fick guldmedalj, stipendium och fick ställa ut på Parissalongen 1884. Hon sällar sig inte till de andra konstnärerna som bejakade friluftsmåleriet och realismens genombrott utan hon gick sin egen väg och tjänade familjens uppehälle genom illustrationerna.

Boken om Jenny Nyström (1854–1946) ges ut i samband med en utställning på Sven-Harrys konstmuseum som sätter konstnärens bildspråk i fokus. Genom inlån från flera privatpersoner har verk hittats som inte tidigare sett det offentliga ljuset.

Stort format, inbunden, hård pärm, helt i färg med många av Jenny Nyströms älskade illustrationer på helsidor. Fin som presentbok.


 
  V435620 195,00 krKÖP

Pilgrimsträdgård flyttar in
Gabriella Mellergårdh / Garbis H Sarafian

Det handlar inte om trender och stilar, det handlar om att inreda ett hem där vi mår bra. Ett hem där naturen med sin läkande kraft får flytta in i kök, sovrum och vardags­rum. Forskningen visar hur oerhört stor betydelse naturen har för vårt välbefinnande. Bara att titta på naturbilder kan minska stressen i kroppen. Med enkla idéer och gör-det-själv-tips vill vi inspirera till ett grönare liv inomhus.

Dessutom tar vi de sju pilgrimsorden till hjälp för att hemmet verkligen ska bli den plats där vi kan hämta kraft i vardagen. Vi inspireras av bekymmerslöshetens hall och enkelhetens badrum, låter delandet stå i centrum i köket och sovrummet vara platsen för långsamhet. Friheten med högt i tak tar plats i vardagsrummet och i läshörnan finner vi tystnaden. Och tvättstugan visar sig vara en oväntad andlig oas.

Inbunden med hård pärm, 210x230 mm, helt i färg. Mycket vacker som presentbok. Eller att unna sig själv.

FYNDPRIS!


 
V283420 125,00 krKÖP
V283420 125,00 krKÖP

Pilgrimsträdgård
Gabriella Mellergårdh

Boken Pilgrimsträdgård, skriven av Gabriella Mellergårdh och med bilder av Garbis H. Sarafian, ger praktiska råd till den som vill skapa en egen pilgrimsträdgård utifrån pilgrimens sju ledord: frihet, långsamhet, enkelhet, bekymmerslöshet, tystnad, delande och andlighet.

Pilgrimsträdgård är också en bok för den som längtar efter växt och mognad i sitt hjärtas trädgård. För en vandring i själens landskap behövs tid och rum för eftertanke. De sju ledorden i kombination med naturens växlingar kan bli till hjälp i den viktiga inre resan genom livet.

Pilgrimsorden är framtagna av prästen Hans-Erik Lindström. 

Inbunden med hård pärm. Helt i färg. Vackert presentutförande. (2013)


 
  V283048 169,00 krKÖP

Smaka på Småland
Stina Algotson / Lenamarie Wikström

… Servera den gärna ljum med bär eller sylt och vispad grädde. Drottningen bland alla småländska rätter är förstås ostkakan! Så finns också nästan lika många recept som det finns duktiga ostkakebagerskor. Till de forna stora småländska kalasen var därför inte ovanligt att tio till femton ostkakor via gästernas försorg dök upp på ett och samma kalas.

Smaka på Småland inbjuder till en kulinarisk resa med den småländska matkulturen i centrum. Här samsas berättelser om seder och bruk vid vardag och helg med generationers insamlade erfarenhet av konservering, syltning och saftning – allt format av det småländska landskapet.

Här presenteras även recept till genuint småländska rätter som kroppkakor, gubbaknorr, inkokt ål, brynost, lunsar, jössar, sillsallad, slottsstek och mycket, mycket mera. En mängd illustrationer inspirerar till egna försök i köket samt ger varje läsare möjlighet att njuta av det vackra, rika landskap som smålänningarna under århundraden framgångsrikt lärt sig att ta vara på.

Inbunden med hård pärm, stort format, helt i färg, 144 sidor. Gott om recept, anekdoter och vackra miljöbilder. Utmärkt presentbok!


 
  V283123 198,00 krKÖP

Picknick - utflykter & inflykter
Pia Kammerborn / Denis Kammerborn

Packa en korg, ta någon du älskar i handen och en filt under armen och ge dig ut på äventyr!

Det här är en bok om våra utflykter året runt. Med varandra, med familj och vänner. Om våra picknickkorgar och ryggsäckar. Om pulkabacken och vitsippshagen, skogen och sommarängen och den där dagen då regnet öste ner och vi fick gå upp på vinden istället för att åka till stranden. Här finns frukostar på bryggan, picknick i högsta trädet, flygande mattor och hemliga kojor. Man måste inte alltid åka längst bort. De största äventyren kan ibland ske alldeles nära hemma.

Kanske i dungen bakom mataffären. Det handlar till och med om utflykter som inte blivit av.

Här finns såväl vackra bilder och tänkvärda texter som praktiska tips vad gäller packning och utrustning, förströelse och kläder, och även en hel del recept. Förhoppningsvis kan du hitta inspiration till egna utflykter och inflykter här. En flykt undan vanligheten, ute eller inne.

Bloggen kammebornia.se har tusentals läsare om dagen och på instagram har Dennis och Pia mellan 20 000 och 30 000 trogna följare.
Här läggs dagligen ut vackra och spännande bilder från parets hem på den sörmländska landsbygden.

Inbunden i halvklotband/textilrygg med hård pärm. Stort format, helt i färg, 210 sidor. Vacker som presentbok eller att unna sig själv.


 
  V283826 179,00 krKÖP

Julens söta saker
Therésia Franklin

”Det finns nog ingen högtid som väcker så mycket glädje och matlust som julen. Mitt i det kallaste vintermörkret slår den till med allt det vi behöver som mest just då. Tända ljus och granbarrsdoft, lediga dagar och snöpromenader, värmande glögg, nykokt knäckkola och kryddiga kakor. Jag fullkomligt älskar det!”

I Julens söta saker har Therésia samlat sina allra bästa julrecept, med inspiration från svenska klassiker, utländska julfavoriter och några helt galna och vansinnigt goda nykomlingar – snirkliga rullrån, engelsk julpudding, fransk trettondagskaka och italiensk panettone. Eller varför inte saftig coca-colakaka, polkarandiga marshmallows, kastanjetårta och ljuvlig saffranssemifreddo!
Julens söta saker är den ultimata boken för den som älskar jul och bakning, full av söt inspiration till adventsfika, luciafirande och julens alla fester. Här hittar du recept på kakor, bullar, efterrätter, massor av julgodis och tips på allt från hur man gör sin egen julkalender till hur man serverar en riktigt bra adventsbrunch. Allt som behövs för en riktigt god jul!
Inbunden i halvklotband/textilrygg och hård pärm. Stort format, helt i färg, 188 sidor. Utmärkt presentbok/julklapp.


 
  V283406 179,00 krKÖP

 
« Tillbaka150 artiklar. Sida 1Nästa sida »
Libellus | Tororp Klockrike | 590 32 Klockrike | Tel: 013-39 13 56