Välkommen till
Libellus Bok- och Pappershandel
Startsida | Nytt! | Tips - Kalle Bäck! | Produkter / SÖK | Utförsäljning | Försäljningsvillkor | Företaget | Öppettider | Personuppgiftspolicy | Kontakta oss
Barnmaterial
Biblar
Bokhandeln
Bröllop
Församlingsarbete
Libellus Förlag
Musik
Må bra
NEDSATTA PRISER
Noteria Förlag
Utförsäljning
Övrigt
Sök fritt

För det första
Niklas Piensoho
Utifrån ett brev som lärjungen Petrus skrivit ger Niklas Piensoho en grundkurs i kristen tro och kristet liv. Till att börja med presenterar han en bild av Gud som fascinerar både tanken och hjärtat: Gud är tre och en. Man får också veta mer om hur tron uppkommer och växer - allt med utgångspunkt i Jesu död på korset.

Författaren vill framför allt lyfta fram församlingen och dess betydelse i samhället. Första Petrusbrevet ger även intressanta tankar om ledarskap, de allmänna prästdömet och vad det kan betyda att vara kristen gemenskap i ett föränderligt samhälle.
 
  47.232 159,00 krKÖP

Guide till Gud
Görel Byström Janarv

Människor möter Gud på de mest oväntade platser och ofta i situationer som man kanske inte upplever som andliga: när man cyklar, gympar, älskar, bakar bröd, paddlar kajak, föder barn, snickrar, dricker te med en vän, rensar i trädgården eller samlar släta stenar.
Här får vi träffa 99 personer, unga och gamla, kända och okända, från hela landet. bl.a. Thomas Di Leva, Ulrica Hydman Vallien, KG Hammar, Stefan Einhorn och Uno Svenningsson. Men vi får också bekanta oss med Bengts röda Rex-cykel, Darshans välsignade deg, Mats eremitkoja, Karl-Axels bil, Kents spegelkyrka - och Christinas fotbad en vinterdag i husets källare. Guide till Gud är en bok som ger nya perspektiv - både på ens eget liv och andras och som leder till spännande samtal om rum, ting och liv.

Görel Byström Janarv är journalist och filmare, specialiserad på religion och livsåskådning. Hon har varit konstnärlig ledare för en rad gränsöverskridande existentiella projekt som exempelvis Största Möjliga Tystnad, Swap Your Life och Gud har 99 namn.
Pål Sommelius är fotograf.


 
  47.166 198,00 krKÖP

Heligt år
Peter Halldorf

Kyrkans heliga år är en skapelse av den tidiga kristna traditionen. Som sådant tillhör det oss alla. I dag upptäcker allt fler, även inom de yngre kyrkorna, kyrkoårets rikedom och dynamik. I Heligt år tar Peter Halldorf med oss på en vandring genom kyrkans år, så som det började ta form i Jerusalem på 300-talet. Bakgrunden till de olika dagarna och tidernas framväxt under året skildras, liksom förhållandet mellan Kristusfesterna och Helgonfesterna. Framför allt är boken en andlig vägledning till kyrkoåret. Här får vi hjälp att meditera över de mysterier vi firar under de stora kristna högtiderna. Boken vill väcka längtan och motivation att mer medvetet leva i årets rytm.

Inbunden med hård pärm och löst skyddsomslag. 290 sidor. 


 
  47.262 225,00 krKÖP

Helt enkelt kristen - förnuftiga skäl att tro
Tom Wright
Varför förväntar vi oss rättvisa?
Varför längtar vi efter andlighet?
Varför attraheras vi av skönhet?
Varför är relationer ofta så smärtsamma?

Och hur ska vår värld kunna bli ställd till rätta? De här inte bara frågor som alla generationer måste kämpa med utan enligt Tom Wright är de ekon av en röst som vi svagt uppfattar men djupt längtar efter att höra. Faktum är att dessa frågor tar oss till frågan om vem Gud är och vad han vill med oss.
 
  47.238 163,00 krKÖP

Himlen omfamnar jorden
Åsa Molin
Åsa Molin tar med oss på en resa genom bönen som Jesus själv gav oss. Varje mening i Vår fader är en värld att upptäcka, om Gud vår far, oss som barn och syskon och den stora räddningsplanen för världen.


 
  48.122 195,00 krKÖP

Historien vi är en del av
Brian McLaren
När Abraham beger sig av från Tigris–Eufrat-slätten var det detsamma som att bege sig iväg från trygghet och civilisation ut i det okända. Abraham visste inte vart han var på väg och det fanns inga kartor att följa. Det var ett språng i tro, på känn, med drömmen om att det fanns någonting där borta som väntade på honom och Någon som skulle visa honom vägen dit.

Dan Poole och hans mentor Neo fortsätter att utforska vad det innebär att vara kristen i vår ständigt föränderliga värld. Tillsammans med några nya vänner får vi följa samtalen om evangelisation och evolution, skapelsen och skaparens närvaro, döden och meningen med livet. Neo, Dan och de andra upptäcker att vi alla är en del i den stora berättelsen – i samma berättelse som Abraham och alla de andra.

Historien vi är en del av är en fristående fortsättning på Kristen på nytt sätt. I översättning av Felix Larsson.

Brian McLaren har på Marcus Förlag tidigare utkommit med
Kristen på nytt sätt och En generös radikalitet. För mer information om Brian McLaren, se www.brianmclaren.net.


 
  48.130 198,00 krKÖP

I själens vinterdagar
Lars Åke Lundberg
Ett lyckligt barn ska börja skolan. Men lyckan förvandlas till skam – skammen att vara fattig. Familjen har inte råd att köpa den första läseboken.
Barnet hette Lars Åke Lundberg och händelsen kom att bli avgörande för hans engagemang för människor i underläge. Att "förstå för att förändra" blev en ledstjärna. I själens vinterdagar är en bok om författaren själv och människor han mött som känt sig uträknade och fel. Lundberg berör ämnen som skuld och skam, kränkningar som kan förvandlas till kreativitet, och vikten av att försonas med sig själv och andra.
Han berättar bland annat om hur han som fängelsepräst försökte stoppa "Sju tre", Lars Noréns uppmärksammade teaterprojekt med grovt kriminella. Men han lyckades inte. Två poliser mördades i Malexander.
Vad betyder mest när livet är svårt? Lars Åke Lundberg skriver personligt och livsnära om möjligheterna att hitta ljuset och värmen i det som poeten Harry Martinson kallade "själens vinterdagar".

 
  47.231 185,00 krKÖP

Jesus gick vidare och kyrkan står kvar
Carl-Henric Jaktlund
"Jag skulle troligtvis inte ha sett eller erkänt det då, men så var det. Jag stod inte på egna ben, långt ifrån. Dit andra åkte, åkte jag. Som andra klädde sig, klädde jag mig. Det andra tyckte, tyckte jag. Och jag menar inte att man alltid måste vara så gränslöst unik och vara annorlunda, men det är viktigt att inte bara vara en del av en grupp. Förr eller senare måste man stå stadigt på egen hand, lära sig att 'här är himlens port' ­ överallt där jag är, där finns Gud och min tro."

Carl-Henric Jaktlund berättar personligt och öppenhjärtigt om sin uppväxt i en väckelsetradition han älskar, även om minnena ibland skaver. Här finns kärleksfulla beskrivningar av en tid som flytt, då orden var stora och bekännelsen hög, men också en journalistiskt driven uppgörelse med förlegade former, sin egen pastorsgärning och ett synsätt där unga betraktas som en isolerad ö. Hans berättelse blir till en hoppfull framtidsbild, där äldres erfarenhet tillvaratas, där trosbeslut fattas bortom känslorna och där unga finner en vuxen tro istället för att växa bort, i stark förvissning om att Jesus går före.

"I den här boken lyckas Carl-Henric Jaktlund formulera viktiga, för att inte säga livsavgörande, frågeställningar kring ungdomarna och kyrkan. Det är inga enkla frågor med snabba svar, snarare är det smärtsamma frågor som man ofta tagit omvägar för att slippa formulera. Välkommen att brottas med författaren och alla oss som tror på kristendomens återkomst i vårt land och i kommande generationer." Niklas Piensoho i förordet.

Carl-Henric Jaktlund är journalist på tidningen Dagen. Jesus gick vidare och kyrkan står kvar är hans första bok.
 
  49.582 198,00 krKÖP

Jesus hemliga budskap
Brian McLaren
Det är sällan Jesus ger klara besked. Gång på gång verkar han dölja sitt budskap. Han talar ofta i liknelser och istället för att ge tydliga svar ställer han utmanande motfrågor. De han möter har svårt att förstå honom.

Varför valde han att tala på det sätt han gjorde?
Varför återkommer Jesus ständigt till Guds rike?

I ljuset av den tidens politiska och sociala landskap återupptäcker Brian McLaren Jesus budskap på nytt: Guds rike är verklighet för alla. Det är en faktisk, social, politisk, ekonomisk, kreativ och vardaglig verklighet. Alla kan få del av det nya livet i Jesus Kristus.

Men om Guds rike är här och nu, hur gestaltar det sig i vår vardag? Var går gränsen? Finns den? McLaren är distinkt och tydlig och visar på det kristna livets nya gränser, språk, framtid och frukt.

Jesus hemliga budskap är en bok både för den som på nytt vill upptäcka kristen tro och den andligt upptäcktsresande som tar de allra första stegen mot Kristus.
 
  47.187 198,00 krKÖP

Johannesevangeliet
Illustrerade av Keith Neely & David Miles

Johannesevangeliet som tecknad bok!

Upptäck kärlekens och mystikens evangelium. Johannesevangeliet är berättelsen om Jesus Kristus, skriven med ett rikt bildspråk i en mystisk och poetisk berättartradition. Texterna är några av de mest älskade i Nya testamentet. Johannesevangeliet är inte i första hand en historisk skildring om Jesu liv. Det innehåller snarare teologiska resonemang, berättelser och beskrivningar av under och tecken som Jesus gjorde. Berättelserna fördjupas i samtal och monologer.
I Johannesevangeliet är Jesus den som är Ordet, livets bröd, ljus och en ”källa av levande vatten”.

Detta är den illustrerade utgåvan av Johannes berättelse om Jesus i Svenska Bibelkommissionens översättning Bibel 2000.


Illustrerade av Keith Neely & David Miles

Johannesevangeliet som tecknad bok!


 
  47.162 89,00 krKÖP

 
« Tillbaka61 artiklar. Sida 3Nästa sida »
Libellus | Tororp Klockrike | 590 32 Klockrike | Tel: 013-39 13 56