Välkommen till
Libellus Bok- och Pappershandel
Startsida | Nytt! | Tips - Kalle Bäck! | Produkter / SÖK | Utförsäljning | Försäljningsvillkor | Företaget | Öppettider | Personuppgiftspolicy | Kontakta oss
Barnmaterial
Biblar
Bokhandeln
Bröllop
Församlingsarbete
Libellus Förlag
Musik
Må bra
NEDSATTA PRISER
Noteria Förlag
Utförsäljning
Övrigt
Sök fritt

Mozarteffekten - Musikens oanade kraft
Don Campbell

Musik kan påverka humöret och sinnesstämningen. Den kan få dig att känna dig glad, upplivad, energisk, nostalgisk, avslappnad, ja i vissa fall till och med ledsen eller arg. Men musiken kan göra så mycket mer. Det finns krafter i den som många har anat eller upplevt – krafter som faktiskt är väldokumenterade, prövade i experiment och bevisade. Musiken kan få oss att må bättre, såväl fysiskt som mentalt. Vissa ljud, toner och rytmer, klassisk musik, gregoriansk sång samt viss jazz-, new age-, pop- och rockmusik kan stärka intellektet, frigöra kreativiteten på ett mirakulöst sätt hela kroppen. Detta är vad don Campbell kallar Mozarteffekten.
I Mozarteffekten redogör don Campbell på ett lätt tillgängligt sätt för hur man inom hälso- och sjukvården numera använder musik för att sänka blodtryck, lindra smärta, minska läkemedelsanvändningen, bekämpa cancer samt behandla ångest och psykiska sjukdomar. Oavsett vad du tycker om för slags musik får du här handfasta råd om hur du själv kan använda dig av Mozarteffekten för att förbättra din inlärningsförmåga, bli mer harmonisk och få ett rikare och bättre liv.

Häftad.  328 sid.


 
  48.405 160,00 krKÖP

När det knakar i fogarna
Inge Bøgel Lassen

Anders och Berit bor i Danmark tillsammans med barnen Claes och Maria. De älskar varandra men märker att det börjar knaka både här och där. Det gäler ekonomi,barnuppfostran, svärföräldrar, förväntningar, karriärstress och känsla av mindervärde.

Förhållandet knakar i fogarna när Berit upptäcker att Anders ständigt är tillsammans med kollegan Gitte. Men Anders och Berit tar itu med situationen och lär sig kommunicera på ett nytt sätt.

Inge Bødel Lassen beskriver i sin bok hur Bibeln ger en fantastiskt bra vägledning i relationsfrågor genom en realistisk människosyn och inte genom stränga lagar, förbud eller hot.

Inbunden med hård pärm. 204 sidor. REA-pris! 75:- (förr 157:-)


 
  99.637 75,00 krKÖP

Om Vägledning Vänskap & Mod
Bert Stålhammar

Hur lever man ett gott och meningsfullt liv? Finns det goda råd som står sig genom årtusenden? Och vad innebär det att vara vis? I boken hämtar Bert Stålhammar inspiration från Syraks bok i Bibeln. Det visar sig att de råden är lika aktuella idag som för 2000 år sedan. Kanske handlar livsvisdom inte i första hand om kunskap och bildning, men om att få en inre kompass som kan ge vägledning genom livets val och möjligheter.

Inbunden med hård pärm. 206 sidor. Delvis illustrerad i färg.


 
  99.636 215,00 krKÖP

Relationer
Dean Sherman

Med klarhet och slagfärdig humor sprider Dan Sherman ljus över den ofta förvirrade och mystiska världen av kärlek, sex och relationer. Boken är en lättillgänglig och slående granskning av kärlek, förhållanden och sexualitet i den kristnes liv.

• Lär känna din "attraktionsförmåga"

• Upptäck att den verkliga frågan inte är "Hur långt är för långt?"

• Påbörja en helandeprocess om du kämpar med sexuell synd från ditt förflutna

• Få en förståelse för de kärleksfulla principer som ligger bakom Guds ramar för relationer

Boken är en oerhört relevant och uppfriskande diskussion av det mest kraftfulla och grundläggande i våra liv. Den här boken är ett frimodigt och djupgående svar för dem som har desillusionerats av den självcentrerade "allt är tillåtet"-attityden som media ofta spelar på, eller av lagiska råd som försöker reducera relationer till en lista av regler. Med balans och eftertanke ger Dan Sherman oss ett sunt, bibliskt alternativ som fungerar.

Pocket. 182 sidor. (2003) SLUT PÅ FÖRLAGET. Vi har ett ex kvar!


 
  KM170208 140,00 krKÖP

Självkänsla nu!
Mia Törnblom
Med låg självkänsla spelar det ingen roll vad vi erövrar eller hur högt vi når – vi kommer ständigt att vara rädda för att misslyckas. Vi kan inte heller uppskatta vad vi uppnått utan måste hela tiden uträtta mer. Vi klarar varken av komplimanger eller kritik – och i slutändan förlorar vi vår livslust.
Här förklaras den väsentliga skillnaden mellan självförtroende och självkänsla och boken presenterar ett fungerande träningsprogram för självkänslan. Enkelt och humoristiskt visas vad låg självkänsla åstadkommer och hur vi med gott humör och inte alltför mycket grubblerier kan bli medvetna om den egna personlighetens värde.
Självkänsla nu! är som en klok och trygg vän att hålla i handen när det blåser snålt.
 
  48.409 37,00 krKÖP

The Secret - Hemligheten
Rhonda Byrne

Budskapet handlar om att återupptäcka den dolda, outnyttjade kraften i sitt inre och den vetskapen för med sig glädje på alla områden i ens liv. I boken lär man sig att tillämpa The Secret på alla sätt i livet, vare sig det handlar om hälsa, relationer, lycka, yrkeslivet eller pengar, och dessutom i samspelet med andra i världen.

The Secret innehåller visdom från samtida lärare och inspiratörer – kvinnor och män som är läkare och medicinare, psykologer, historiker, teologer och vetenskapsmän, samt ledande inom näringsliv och ekonomi – som har använt sig av hemligheten för att uppnå hälsa, välbefinnande och lycka. Genom att börja tillämpa kunskapen i The Secret visar de hur sjukdomar kan botas, hur man kan uppnå bättre levnadsstandard, bemästra hinder och begränsningar, samt nå dit många vanligtvis anser vara omöjligt – sina drömmars mål. Boken är svaret på vad många hoppas på – ett skifte på vilket sätt människor i hela världen tänker, går från ord till handling och därtill bemöter varandra.


 
  48.408 298,00 krKÖP

Tillit
Karin Sjöqvist Wernberg

Förtröstan, tro och tillförsikt...

I boken möter vi sju kvinnors livsberättelser vars röda tråd är tillit. De är människor, mitt uppe i vardagsliv – men också liv där existentiella frågor får ta plats.

En företagsledare verksam i en manlig bransch. En tonårsflicka med funktionshinder som vill trotsa för­domar. En läkare mitt i livet, som är trebarnsmor och lyckligt gift – eller?

En överlevare från nazitidens koncentrationsläger. En brevbärare, skild och med stor kärlek till medmänniskor. En präst som lever nära sin församling samt en blivande mamma, själv adopterad som besöker sitt ursprungsland.

Tvivla, hoppas och tro tillsammans med dessa kvinnor, och kanske tillsammans med andra. Till varje kapitel hör några frågor att samtala kring, gärna i studiecirkelform, för att på så vis dela erfarenheter.

Inbunden med hård pärm. 144 sidor. 173x190 mm. Illustrerad helt i färg. Vackert utförande.


 
  Vo815784 190,00 krKÖP

Tänk dej
Bart Vivian
Om du kan tänka dej att saker och ting inte är precis som de verkar och om du kan tänka dej möjligheter som du bara drömt om, då kan vad som helst bli verklighet.

 
  48.401 35,00 krKÖP

Upptäck Kärlekens olika språk

Denna målarbok bygger på New York Times bestseller Upptäck kärlekens olika språk (The 5 Love Languages). Den är fylld med inspirerande illustrationer och citat som hjälper till att sätta fokus på de fem sätten att uttrycka och uppleva kärlek, samtidigt som du får en avkopplande och skön stund.

Låt dig inspireras och få ny kraft när du begrundar sanningarna som hjälper dig att ge näring åt relationen med dina närmaste. Se varje sida komma till liv när du fyller dem med färgernas skönhet.

Innehåller:
• 55 handritade illustrationer på papper av hög kvalitet.
• Tankeväckande citat och praktiska tips som hjälper dig att få se positiva förändringar i dina relationer.
• Tips på aktiviteter som hjälper dig att kommunicera kärlek på varje språk.

Livet är fyllt av krav. Relationsproblem är tunga för oss att bära. Upptäck kärlekens olika språk innehåller nyckeln till att bygga till­freds­ställande, nära relationer. Forskning visar att färgläggning kan vara ett effektivt sätt att minska stress. Låt stressen rinna av när du färglägger illustrationerna i denna bok och begrundar kärlekens olika språk.

Stort format, bra papper. Mjukband, 112 sidor. Utgiven 2016.


 
  247230 175,00 krKÖP

Vem är det som bestämmer i ditt liv?
Åsa Nilsonne
Medveten närvaro, mindfulness, innebär att vi är vakna i nuet och att vi lägger märke till det som sker omkring oss. Boken vill hjälpa oss att kunna styra vår koncentration och uppmärksamhet och att nå större självinsikt. En metafor i boken är ”inre scen”. Vi har alla en egen inneboende teaterrepertoar, och vi kan lära oss att styra denna – välja vilka aktörer vi vill släppa upp på vår inre scen.

I denna andra utgåva har boken omsatts med något större textgrad för att öka läsbarheten. Likaså har en kort inledning tillkommit.

Dialektisk beteendeterapi (DBT) är en terapiform som har många inspirationskällor. Förenklat kan metoden sägas vila på kognitiv beteendeterapi och på fyra viktiga begrepp: acceptans, medveten närvaro, medkänsla och bekräftelse. I denna bok tar författaren på ett lättillgängligt sätt upp betydelsen av medveten närvaro. Fokus i boken ligger på koncentration och uppmärksamhet. Vi får många praktiska tips. Texten är pedagogiskt upplagd och innehåller rikligt med exempel och övningar.

På samma sätt som böckerna Tillsammans – om medkänsla och bekräftelse; (med Anna Kåver) och Att leva ett liv, inte vinna ett krig – om acceptans, (av Anna Kåver) vänder sig Vem är det som bestämmer i ditt liv? till alla som är intresserade av personlig utveckling. Boken kan även användas som resursbok inom utbildningar och av professionellt verksamma inom psykiatrin.

Hård pärm. 150 sidor. (2004/2007/2011)


 
  NK026834 185,00 krKÖP

 
« Tillbaka32 artiklar. Sida 3Nästa sida »
Libellus | Tororp Klockrike | 590 32 Klockrike | Tel: 013-39 13 56