Välkommen till
Libellus Bok- och Pappershandel
Startsida | Nytt! | Tips - Kalle Bäck! | Produkter / SÖK | Utförsäljning | Försäljningsvillkor | Företaget | Öppettider | Personuppgiftspolicy | Kontakta oss
Barnmaterial
Biblar
Bokhandeln
Bröllop
Församlingsarbete
Libellus Förlag
Musik
Må bra
NEDSATTA PRISER
Noteria Förlag
Utförsäljning
Övrigt
Sök fritt

Selma & Sigge
Malin Leijonberg / Cecilia Hallin

En bok om det levande livet

Följ med på ett stormande äventyr, fyllt av inspiration och idéer för vardagens och livets fester.

De fiktiva personerna Selma och Sigge tar dig till en värld fylld av överdådiga dukningar, smarriga recept och roliga fixerier. Låt dig väl smaka av deras härliga värld och tillåt dig att vara mera du, som Selma och Sigge så träffsäkert säger: ”Too much is never enough.”
Du får inspiration att njuta av dagen, att sätta guldkant på de mest triviala företeelser – inget tillfälle för litet, inget för stort för att kunna göras lite extra.

Selma och Sigge låter dig också träffa sina vänner som i sin tur bjuder på sina favoritrecept, anekdoter från livet och särskilda små tips för den händige att själv pröva på. I boken blandas recept, pyssel och dukningstips med tankar om livet, och gestaltas i bilder och texter av fotograf Cecilia Hallin och stylist och skribent Malin Leijonberg.

Tanken om lång hållbarhet, återanvändning, remake, och det vackras kraft att inspirera och påverka, genomsyrar fotografierna i allt från kläderna hos de människor Selma och Sigge möter på sin väg till de dukningar och de maträtter som boken presenterar.

I Selma och Sigge finner du inspiration och handfasta tips och råd till hur du lever livet levande och använder det du har för att göra stordåd.

Stort format, helt i färg, inbunden med halvklotband/textilrygg och hård pärm. Lyxig utgåva som passar som present till sig själv eller någon annan. 

FYNDPRIS!


 
  V283567 149,00 krKÖP

Smaka på Småland
Stina Algotson / Lenamarie Wikström

… Servera den gärna ljum med bär eller sylt och vispad grädde. Drottningen bland alla småländska rätter är förstås ostkakan! Så finns också nästan lika många recept som det finns duktiga ostkakebagerskor. Till de forna stora småländska kalasen var därför inte ovanligt att tio till femton ostkakor via gästernas försorg dök upp på ett och samma kalas.

Smaka på Småland inbjuder till en kulinarisk resa med den småländska matkulturen i centrum. Här samsas berättelser om seder och bruk vid vardag och helg med generationers insamlade erfarenhet av konservering, syltning och saftning – allt format av det småländska landskapet.

Här presenteras även recept till genuint småländska rätter som kroppkakor, gubbaknorr, inkokt ål, brynost, lunsar, jössar, sillsallad, slottsstek och mycket, mycket mera. En mängd illustrationer inspirerar till egna försök i köket samt ger varje läsare möjlighet att njuta av det vackra, rika landskap som smålänningarna under århundraden framgångsrikt lärt sig att ta vara på.

Inbunden med hård pärm, stort format, helt i färg, 144 sidor. Gott om recept, anekdoter och vackra miljöbilder. Utmärkt presentbok!


 
  V283123 198,00 krKÖP

Smultrongården
Eva Eriksson / Lina Östling
Oj vad många det var som ville följa med på en tur i vår Smultrongård! Så många som ringt, mejlat och personligen tackat för att de tyckt så mycket om den första boken. Direkt fick vi frågan: När kommer nästa? Den var förstås redan på gång.

Här är nu en vintrigare variant av livet på Smultrongården. Så långt ifrån enkelheten som råder på sommaren, men så mysig och charmig på sitt sätt. Vi tar vid där vi slutade sist med den färgsprakande hösten och dess härliga färgrika rätter. Vintern kommer med sitt krispiga vita vackra, som ett riktigt sagolandskap. Du bjuds på våra bästa julrecept bland annat Farmor Kerstins fantastiska kola. Vår florist Sandra lär ut hur du gör finaste julkransen av förra årets överblivna nötter. Ett konstverk som du själv kan skapa.

Maria från tvserien ”Hela Sverige bakar” gästspelar hos oss och delar med sig av sina bästa recept. Så goda att man svimmar!

Självklart följer du med oss till Vence igen, vår franska lilla pärla. Där frossar vi i färska grönsaker, frukter och bär och du får ta del av recept både från gourmetrestauranger och gamla franska familjerecept.

Även den här gången bjuds du en färgrik tur med många vackra bilder på recept, miljöer och inredning. En bok att ta fram och må bra av. Nu får du även se hur ett av barnens rum förvandlas till dressing room samt hur du bygger ett vackert köksskåp.

Vi hälsar dig varmt välkommen. Är det första gången kanske du vill se dig omkring i det gamla 1700-talshuset. Har du varit här förr kanske du direkt tar en kaffekopp och sjunker ner på en stol framför brasan. Eller låter dig värmas av solen i trädgården en varm sommardag. Vad du än gör så hoppas vi att du skall känna den ro och harmoni som vi vill förmedla till dig. Låt dig återigen inspireras och var välkommen!

Inbunden med hård pärm. Vackert presentutförande helt i färg. (2013)


 
  V283192 245,00 krKÖP

Smultrongården - Livet och smakerna
Eva Eriksson

Häng med på en tur i vår Smultrongård! Vill du sitta på en stol i bersån, sjunka ner framför den varma brasan eller kanske ta på förklädet direkt och börja i köket? Att hitta sin egen oas fylld med ro, harmoni och glädje är viktigt för oss människor när allt omkring bara snurrar fortare och fortare.

När vi för sju år sedan slog upp den slitna dörren på det gamla gästgiveriet från 1700-talet, kunde vi aldrig drömma om att detta skulle bli en sådan oas. Som en besökare sa: "Till Smultrongården åker man när man vill må bra. Då stänger man in bekymren i bilen och går in och bara njuterm glömmer verkligheten för en stund och bara mår bra. redan på parkeringen fylls jag av positiv energi!"

Boken har kommit till efter ständiga frågor på Smultrongårdens kakrecept. Här finns de - tillsammans med andra favoritrecept samlade genom åren.

Härliga bilder (av Magdalena Björnsdotter) på kakor, mat, fina miljöer och inredning, förmedlar en känsla av "Livets Goda" och vill sprida doften av hembakt och den glädje och harmoni som huset och trädgården bjuder på. Låt dig inspireras och var välkommen!

Hård pärm, textilrygg och stort format. Helt i färg och 190 sidor. Votum förlag.


 
  VO815715 245,00 krKÖP

Sockerdrömmen
Linda Klintefjord / Zalli Bagge
Vem säger att guldkant på tillvaron bara är för dem utan allergier?

Kliv in i min värld och låt dig inspireras av färgglada och vackert pyntade, underbart välsmakade godsaker för alla utan allergier – och de med glutenintolerans.

Du kommer att hitta frukostfrallor och den godaste kavring jag ätit i samlingen. Det finns muffins och det finns semlor. Sen finns det även det där lilla extra, det som jag hoppas ska väcka din nyfikenhet och dina smaksinnen. Vad sägs om citron och lakritscheesecake, chokladkaka med rödvin, kakor med matchate eller lavendelkakor?!

Det finns också ett helt avsnitt om dekoration och enkelt pynt för att göra kakorna och världen lite vackrare.

Du kommer även bjudas på en resa - en historia - smarta tips varvas med goda recept, inspirerande bilder och roliga anekdoter om resan mot min sockerdröm.

Välkommen, låt dig väl smaka och ett stort lycka till i köket!

Boken innehåller ett 70-tal recept: Småkakor, mjuka kakor och pajer, efterrätter och konfekt, tårtor och dekorering, bröd och bullar, tips och trix.


”Vi har alltid älskat att pyssla i köket båda två, min man och jag. Jag med min gammelmorfar, bagaren, som förebild och Micke - ja, jag brukar ibland skämtsamt säga att han skulle bli en bättre hemmafru än vad jag skulle bli.

Men så kom då den där hösteftermiddagen, jag minns den väl. Min man öppnade brevet med provresultatet och jag såg i hans ögon hur hans värld föll i spillror runt honom.

Glutenintolerans...

Får vi nöja oss med smaklösa köpekakor och fryst bröd nu?

Där och då grodde fröet till det du håller i handen. Mina recept, mina samlade erfarenheter, tips och idéer. Min väg mot väldoftande, hembakta och alldeles underbara bakverk. De flesta recept har jag själv skrivit helt från grunden, några är omarbetade gåvor från vänner och ytterligare några har grunden i min älskade mors receptsamling.

Jag är mycket noga med att poängtera att mina bakverk inte är det glutenfria alternativet. De är för alla - även den gluten-intolerante.”

Inbunden med hård pärm. Helt i färg i vackert presentutförande. (2013)


 
  V283178 245,00 krKÖP

Sopplunch
Anna Braw

Sopplunch – klimatsmart och för många är en kokbok som består av favoritrecept från församlingar och hemmakockar och av många tips om hur det vi äter kan bli mer klimatvänligt med enkla val och grepp.

Den är enkelt, den är varm, den går snabbt att laga till många – och den går att variera i all oändlighet.

Nu får vår klimatsmarta bakbok Baka med årstiderna sällskap av Sopplunch, en samling sopprecept från Sveriges församlingshemskök och hemmakök. Vi kokar klassiska och lite oväntade soppor i satser från fyra till fyrtio portioner och delar med oss av inspiration till gemenskap, klimatansvar och antimatsvinnsarbete. Många soppströssel och soppklickar och några sorters bröd som passar till soppa finns också med, såklart!

Bland recepten i Sopplunch: Bodils gröna höstsoppa * Chilensk klostersoppa * S:t Staffans morotssoppa * Värmande vegansk vintersoppa

Inbunden med hård pärm. 175x195mm. Illustrerad helt i färg. 2016.106 sidor.

 
  V34561 169,00 krKÖP

Stickcafé
Anna Braw & Carine Johansson
Chokladbollar, kanelbullar, syltkakor, schackrutor, prinsesstårta, chokladcigarrer, chokladsnitt och mycket mer -- allt med både virk- eller stickbeskrivning och bakrecept.

Carine bjuder på beskrivningarna till sina omåttligt populära handgjorda bakverk, så naturtrogna som det bara går och lika roliga att leka med som att titta på.

Anna och hennes bakbordsvänner bjuder på recepten till alla de klassiska ätbara originalen -- att fixa innan gästerna kommer eller kanske tillsammans med bakare i alla åldrar.

Välkommen på stickcafé!

 
  45.215 150,00 krKÖP

Söta saker
Therésia Erneborg

En helt underbar bakbok med fantastiska recept på lavendelmaränger, pepparkaksbiscotti, cheesecake med smak av rosor, mintchokladbrownies,  de ultimata macaronsen och mycket annat.

"Therésia Erneborg s omåttligt populära blogg med retroatmosfär och massiv kreativitet har blivit en bok, och den är en riktig sockerchock. Här finns småkakor, mjuka kakor, skorpor, cupcakes, glasyrer, glass, sylt och marmelad, pannacotta, klassiska husmorsknep och många nya tips."

En alldeles underbar bok fylld med härliga recept och vackra bilder som man kan återvända till många gånger. Hårda pärmar, stort format, helt i färg. 154 sidor.


 
  45.220 229,00 krKÖP

Söta saker - Godis
Therésia Franklin

Att göra sitt eget godis är förvånansvärt lätt och fantastiskt kul. Och framför allt – vansinnigt gott!
Allt från sega kolor till geléhjärtan, marshmallows, hårda karameller, fudge och pastiller. Enkla och lättföljda recept för både vana bagare och godissugna nybörjare, med inspirerande bilder och massor av baktips. Vad sägs till exempel om hemmagjord kexchoklad, sura remmar och fransk nougat? Eller varför inte göra sitt eget godishalsband!
Häftad, behändigt format, 100 sidor, helt i färg.


 
  V283901 99,00 krKÖP

Söta saker - Mjuka kakor
Therésia Franklin
Här hittar du allt från enkla långpannerutor till amerikanska kladdkakor och spännande varianter på den klassiska sockerkakan. Här finns lättföljda recept och inspirerande bilder på fikafavoriter som kärleksmums, morotskaka och cheesecake, saftiga fruktkakor, supersega blondies och chocolate chip cake.
Och så får du veta hur man gör gudomligt krämiga brownies med bara två ingredienser.
Häftad, behändigt format, 100 sidor, helt i färg.

 
  V283895 99,00 krKÖP

 
« Tillbaka33 artiklar. Sida 3Nästa sida »
Libellus | Tororp Klockrike | 590 32 Klockrike | Tel: 013-39 13 56