Välkommen till
Libellus Bok- och Pappershandel
Startsida | Nytt! | Tips - Kalle Bäck! | Produkter / SÖK | Utförsäljning | Försäljningsvillkor | Företaget | Öppettider | Personuppgiftspolicy | Kontakta oss
Barnmaterial
Biblar
Bokhandeln
Bröllop
Församlingsarbete
Libellus Förlag
Musik
Må bra
NEDSATTA PRISER
Noteria Förlag
Utförsäljning
Övrigt
Sök fritt

Innanför mina ögon
Elna Britta Dittmer

Enskilda dikter vittnar om att författaren förenar barnets fina intuition med den livserfarnes värderingar. Man finner också här en fin känsla för språkets valörer och en ovanlig säkerhet i den svåra konsten att tillgodose både koncentrationens krav och anspråken på tydlighet.

Elna Britta Dittmers dikter är moderna utan att vara tillkrånglade. De röjer djup människokunskap och ett engagemang som är lika ärligt till kärleken som till likgiltigheten, lika oförbehållsamt mot lyckan som mot svårmodet.

Häftad. 52 sidor.


 
  34.188 40,00 krKÖP

Julkretsen
Gunnar Hjorth

En annorlunda diktbok som behandlar Advent, Jul, Nyår och Kyndelsmäss. Dikter som får oss att möta julen i Kristi namn. De flesta dikter finns tonsatta och längst bak finns ett register över detta. Gunnar Hjorts texter har en förmåga att skapa en melodi hos den som läser och lyssnar. Läs och leta efter din egen melodi!

REA-pris!


 
  31.105 60,00 krKÖP

Kattens klara öga
Holger Lewin

Kattens klara öga är en bok fylld med betraktelser av olika katter. Dikterna är träffande i varenda rörelse. Omtyckt vare sig man är kattägare eller inte.

Holger Lewin debuterade som författare 1974 och har gett ut ett 20-tal romaner, essäer, noveller och diktböcker. Han har också medverkat i olika antologier.

Vackra och passande fotografier och teckningar av författaren.


 
  31.107 50,00 krKÖP

KATTENS KLARA ÖGA
Holger Lewin

Kattens klara öga är en bok fylld med betraktelser av olika katter. Dikterna är träffande i varenda rörelse. Omtyckt vare sig man är kattägare eller inte.

Holger Lewin debuterade som författare 1974 och har gett ut ett 20-tal romaner, essäer, noveller och diktböcker. Han har också medverkat i olika antologier.

Vackra och passande fotografier och teckningar av författaren.


 
  31.107 50,00 krKÖP

Leva verkligt
Inger Einarsdotter Wendelhof

En fantastiskt fin diktbok om livets och årets växlingar, om vänskap och kärlek, om ensamhet och gemenskap, om sorg och saknad och allt annat som ryms i det vi kallar livet. Här finns också funderingar kring undret och många dikter andas tacksamhet.  

REA-pris!

 

 
  31.115 40,00 krKÖP

Livets nödtorft
Astrid Johansson

Livets nödtorft anspelar på fattigsveriges kamp för brödfödan i början av vårt förra sekel. Samtidigt står det som en effektfull kontrast till överflödsamhällets proppfulla varukorgar.

Astrid Johansson skriver personligt och vardagsnära. Varsamt och ömsint skildrar hon människorna i sin omvärld. Men udden mot det vrånga i tillvaron är träffsäker och omisskännlig.

Häftad. 96 sidor.


 
  34.185 62,00 krKÖP

Livets verklighet
Kristina Noreen

"...sänder härmed över de små dikter, som jag under årens lopp totat ihop. Dessa är bara några få utvalda dikter med en röd tråd som löper genom dem. Den röda tråden hittar du säkert. Bli inte rädd och förvånad, om en del av dikterna är mörka i sin framtoning. Detta beror på att jag vid de tillfällen de blev nedskrivna befann mig i ett grubblande och nedstämt stämningsläge. Många s.k. 'poeter' har nog upplevt samma saker jag där skildrat, fast olika starkt beroende på olika känslighet och personlighet. Det har i alla fall kommit en ljusning efter skymning och natt. Snart har solen strålat lika klar som förr igen..."

Dikter att känna igen sig i. Häftad. 64 sidor.


 
  34.169 50,00 krKÖP

Livsgammal
Ragnwei Axellie

"Vi i den produktiva generationen ställer oss själva i centrum, vi skall till varje pris klara oss själva, veta mest och bäst. / Vi vägrar att lära av och ta vara på all kunskap och livserfarenhet som gamla människor äger. / Men vi kan lära om."

Häftad. 72 sidor. REA-pris!


 
  34.191 44,00 krKÖP

Livslust och växtverk
Red: Eva Törnqvist Nyman

Livslust och växtverk är guldkornen från ett svårt och fantastiskt roligt vaskande ur den guldgruva som Sveriges alla byrålådor utgör.

Här finns dikter om djupaste förtvivlan och berusande glädje, om himlastormande kärlek - både lycklig och olycklig, om tro och tvivel, om hoppfulla dagar och ångestfyllda nätter, om slutgiltig död och evigt liv... I Boken ryms dikter av både kvinnor och män, äldre och yngre, proffs och amatörer.

Tanken med boken är att du ska kunna känna igen dig i både sorg och glädje, men också att den ska ge lust att börja eller fortsätta skriva själv. Vi önskar dig stort nöje och mycket skrivklåda!

190 sidor. Trådbunden med mjuk pärm. Delvis illustrerad i svartvitt.

Finns även studiehandledning till. Se art. 45.106.


 
  45.105 95,00 krKÖP

Ljus över vägen
Gunnar Ottvall

Poeten Gunnar Ottvall ger här ut sin 13:e diktsamling på eget förlag.

Gunnar Ottvall är född i Tyringe, Västra Göinge i Skåne, 1943. Han bor i Linköping och kalas Lambohovspoeten, efter stadsdelen där han bor.

Gunnar Ottvalls dikter är av skiftande karaktär, såsom kärleken till naturen, undran över livets gåta och längtan till evigheten.

Några dikter är veka och nästan rörande, andra är underfundiga och humoristiska. Här finns också vackra kärleksdikter i skimmrande ljus och klarhet.


 
  34.152 40,00 krKÖP

 
« Tillbaka70 artiklar. Sida 4Nästa sida »
Libellus | Tororp Klockrike | 590 32 Klockrike | Tel: 013-39 13 56