Välkommen till
Libellus Bok- och Pappershandel
Startsida | Nytt! | Tips - Kalle Bäck! | Produkter / SÖK | Utförsäljning | Försäljningsvillkor | Företaget | Öppettider | Personuppgiftspolicy | Kontakta oss
Barnmaterial
Biblar
Bokhandeln
Bröllop
Församlingsarbete
Libellus Förlag
Musik
Må bra
NEDSATTA PRISER
Noteria Förlag
Utförsäljning
Övrigt
Sök fritt

FÖLJ MIG!
Hösttermin; från ca 7 år
Materialet spänner över flera åldrar. Du som berättar bestämmer nivån. Terminen handlar om hur Jesus kallar människor och vad det betyder för dem. Vi börjar med Petrus vid det stora fiskafänget, så följer Matteus som var en syndare. Varför valde Jesus honom? Jesus hade stora krav på sina lärjungar, men han säger: “Varför är ni så oroliga? Titta på fåglarna och blommorna. Gud tar hand om dem. Han kommer att hjälpa och stödja er också.” Dessa ord får också gälla oss som lever som Jesu lär-jungar idag. Till materialet hör en tidning med färgbild på framsidan. I anslutning till bilden finns en textsammanfattning och lite berättel-ser, pyssel och en bild att färglägga själv. Vi rear ut ledarbok och barnens tidningar då vissa samlingar kommer att bytas ut.
 
Ledarens Bok 13.310 40,00 krKÖP
Handplanscher, 10 st 13.340 40,00 krKÖP
Barnens tidning 13.320 10,00 krKÖP

JOSEF
Hösttermin; från ca 8 år
Vi börjar i Israel hos Josef och hans bröder, och läser om hur Josef slängdes i brunnen och såldes som slav till Farao i Egypten, där han sedan tydde Faraos drömmar. Alla spännande berättelser finns med. I tidningen finns texten sammanfattad som serie eller bildrebus. Josef finns som “klippdocka” att måla och i kommande nummer finns rock, säng, tron och annat. Det finns anvisningar till enkla “kulisser” att bygga. Gör gärna en omgång tillsammans i gruppen och låt barnen ta hem sitt material. Kvarvarande tidningarna reas ut, då materialet senare kommer att få en arbetsbok.
 
Diaserie, 12 bilder 14.160 120,00 krKÖP
Barnens tidningar 14.125 25,00 krKÖP
Ledarens Bok 14.110 80,00 krKÖP

MARIA – JESU MOR
Vårtermin; från ca 8 år
Det här är ett ganska lugnt och finstämt material, som vill förmedla mycket av känsla, stämning och inlevelse, utan att materialet för den skull blir uttalat flickaktigt. De berättelser vi möter talar om Jesu liv på ett annat sätt än vi är vana vid. Vi får vara med om Marias ja till Gud, hur Jesus frambärs i templet, flykten till Egypten, bröllopet i Kana, påsktiden och mycket annat. Arbetsboken försöker placera det som hände Maria i historien och här på jorden, därför finns det mycket tids- och platsbestämningar i arbetsboken. Ibland kanske det känns väl tekniskt, men det är viktigt. Barnen möter ofta åsikter om att Bibeln är sagor, och därför är det bra om de upptäcker att detta hände vid en tid där vi känner till samtida personer, som Bibeln inte nämner.
Arbetsboken innehåller en hel del olika pyssel- och arbetsuppgifter. I Grundboken står alla texter och denna kan även läsas separat. Ledarens bok innehåller bl.a olika anvisningar om hur man kan arbeta med texterna. (Omslagsbilden finns även som vykort i A6, best.nr. 10.041.)
 
Barnens arbetsbok 14.220 30,00 krKÖP
Grundbok 14.215 40,00 krKÖP
Ledarens Bok 14.210 80,00 krKÖP

MOSES
Vårtermin; från ca 8 år
Att berätta om Moses är mycket roligare än man kan ana! Man tror lätt att Moses är en person man kan sedan barnsben. Här går vi lite djupare, och placerar Moses i historien, på 1200-t f Kr. Innan man tar sig an materialet bör barnen känna till Josef och Israels historia. Har man inte använt hela materia-let”Josef” kan man ha en lektion med en snabbgenomgång.
Det kommer att bli en lärorik termin. Vi börjar terminen med Moses som liten, och med hjälp av den fina sandlådeserien hittar vi Moses liggande i vassen. Vid hovet minns vi plågorna som Egyptens folk fick utstå, för att Farao inte ville låta Israels folk gå, och till slut kommer vi äntligen iväg ut i öknen. Vi gör en enkel kartbild av Egypten och Sinai öken och har sedan den som grund när vi följer Mose och Israels folks vandringar.
Materialet kan användas både i söndagssko-la och miniorer, och man kan välja att jobba antingen med tidningar eller arbetsbok. Lite gruppmaterial finns att köpa billigt, bl.a för att kunna göra kartan. Ange när du beställer, hur många grupper du har, så att vi kan skicka rätt antal gruppmaterial. (Dela gärna en stor grupp i två eller flera mindre.)
 
Barnens tidning 14.630 20,00 krKÖP
Barnens arbetsbok 14.620 50,00 krKÖP
Sandlådeserie, 31 figurer 14.670 405,00 krKÖP
Gruppmaterial 14.680 60,00 krKÖP
Ledarens Bok 14.610 100,00 krKÖP

 
« Tillbaka42 artiklar. Sida 3Nästa sida »
Libellus | Tororp Klockrike | 590 32 Klockrike | Tel: 013-39 13 56