Välkommen till
Libellus Bok- och Pappershandel
Startsida | Nytt! | Tips - Kalle Bäck! | Produkter / SÖK | Utförsäljning | Försäljningsvillkor | Företaget | Öppettider | Personuppgiftspolicy | Kontakta oss
Barnmaterial
Biblar
Bokhandeln
Bröllop
Församlingsarbete
Libellus Förlag
Musik
Må bra
NEDSATTA PRISER
Noteria Förlag
Utförsäljning
Övrigt
Sök fritt

Den helige Serafim av Sarov – Hans liv
Valentin Zander
Den helige Serafim av Sarov är en av Rysslands mest älskade helgongestalter. Omdömet gäller också för Ryssland av idag. han har också blivit känd i Väst som en av "den ryska helighetens" främsta företrädare och symboler. I hans person och förkunnelse sammanfattas den ortodoxa kyrkans klosterfromhet genom tiderna. I många avseenden påminner han om det berömda porträtt av den ryska munken Dostojevskij tecknat i sin stora roman Bröderna Karamazov.

Valentin Zanders lilla bok är ursprungligen skriven för den unga ryska emigrantgenerationen. Och det är just genom sin enkelhet som den är så läsbar också för den som inte tidigare är förtrogen med den ortodoxa kyrkans fromhetsliv. Den talar direkt till varje läsare och ger en bild av ett kristet sätt att leva som vi alla har något att leva av.

 
  36.105 50,00 krKÖP

Den stora kärleken
Per Arne Dahl

På tvärs mot vår tids fixering vid den romantiska kärleken menar prästen och författaren Per Arne Dahl att vi kan lära oss att älska.

"Älska inte din nästa! Älska istället din första! Älska istället den du levt tillsammans med i två eller tio eller tjugo eller fyrtio eller femtio år. Älska henne, så att hon kan älska sig själv. Älska honom, så att han kan bli fri att älska". 


 
  48.110 210,00 krKÖP

Den största nyheten
Ingela Agardh
Jag har sökt efter Gud i hela mitt liv, säger Ingela Agardh. Som reporter och nyhetsankare på Aktuellt har hon varit van att leta efter de stora nyheterna, men att hon faktiskt skulle kunna hitta Gud och egen gudstro var mer än hon kunde föreställa sig. Men mitt under en svår livskris hände det.

"En av dessa många kvällar när jag läste Bibeln flyttade Jesus in. Det enda Han, fullkomligt ljudlöst men mycket tydligt, sa var: ’Du behöver inte förstå.’ Bara så. Jag minns inte vad jag just läst, jag vet bara att han fanns inuti mig. Det var inga ljussken, inga änglar, inga apparationer, bara en fullkomlig visshet. Jaså, han finns! Han har stannat sen dess. Ibland är han nära, ibland långt borta, men han är alltid här. Det räcker med att tro."

I boken berättar Ingela Agardh om alla de möten och händelser både i yrkeslivet och privat som ledde fram till hennes gudstro, men också om alla de nya frågor och ställningstaganden som hon haft att brottas med som ny i tron.
 
  47.195 147,00 krKÖP

Det 13:e kapitlet
Stanley Sjöberg
Stanley Sjöberg delar generöst med sig av erfarenheter och upplevelser från ett händelserikt och stundtals dramatiskt liv. Han speglar sina livserfarenheter i Kärlekens lov - det 13:e kapitlet i ett brev skrivet till de kristna i staden Korinth. Med humor och allvar, självrannsakan och avslöjande exempel beskriver Sjöberg den kärlek som är något mer än konsten att vara snäll och god. Genom sina erfarenheter visar han att detta perspektiv på kärlek inte handlar om romantik. Han finner inget utrymme för en uddlös tolerans och ett kärleksbegrepp som utplånar Bibelns grundläggande värderingar. Sjöberg finner istället en sorts kärlek som burit och fortfarande bär honom. Han vägleder också i stunder av konflikt och uppmanar till att våga möta livet när det är såväl orättvist som framgångsrikt.

Stanley Sjöberg är känd pastorsprofil, författare till ett flertal böcker om kristen tro och grundare av Centrumkyrkan i Sundbyberg.
 
  47.220 198,00 krKÖP

Det bländande mörkret / nyutgåva
Owe Wikström
Människan kommer ibland in i ett mörker som i förstone ter sig outhärdligt. Men för den som har ögon att se med, sipprar det ner i dessa tunnlar ett överväldigande ljus, ett skimmer från en annan verklighet.
Owe Wikström

Vägen från existentiell oro över tvivel och tomhet till stor tillit är beskriven av kristna mystiker genom århundraden. Den börjar ofta i dov längtan men övergår i ett lyckorus när man tycker sig ha hittat hem. Men starka känslor bleknar ofta bort. Gud tycks frånvarande. Ändå är det just där i tomheten och saknaden som Gud paradoxalt nog blir mest påtaglig. Uttrycket "det bländande mörkret" fångar den stora glädje och förvåning som kan överväldiga den som den Helige drabbar med sin "annorlundahet" och strama ömhet.

Owe Wikström skriver för moderna människor. Till alla som söker förstå erfarenheter av en större verklighet ger han klassiska råd från den kristna traditionen. För teoretiskt intresserade finns även en separat del i boken om gränserna mellan psykologi och andlig vägledning liksom en "miniteologi" för den som vill veta mer om kristen tro.

Det bländande mörkret är en omarbetad utgåva av boken som först utkom 1994.

 
  47.256 199,00 krKÖP

Det är inte mitt fel!
Henry Cloud & John Townsend

En bok om att ta kontroll över sitt liv

Det är den vanligaste ursäkten -- och den farligaste fällan.
"Det är inte mitt fel!"

Det låter precis som en vanlig och harmlös ursäkt. Den kan till och med se ut som en sanning. Men författarna till boken menar att denna ursäkt oftast är en farlig och självdestruktiv fälla som hindrar oss från att leva det liv vi vill leva.

Men det är fullt möjligt att låta denna fälla i stället bli en språngbräda för ett sundare och hälsosammare liv. I den här boken ger två yrkeskunniga psykologer principer, livssberättelser och erfarenheter som hjälper dig att flytta fokus från de saker som du inte kan kontrollera till de områden som du kan påverka och som hjälper dig till ett helare, rikare och sundare liv.
 
  47.196 195,00 krKÖP

Din närmaste granne
Max Lucado
Behöver vi inte alla någon som förstår vår livssituation och som dessutom är kapabel att gripa in i dem? En Frälsare helt enkelt. Som dessutom är vår närmaste granne.
 
  48.125 195,00 krKÖP

En mördare i mitt hem
Ashley Smith & Stacy Mattingly
En mördare i mitt hem är den osannolika historien om hur en mördare och en gisslan blev två människor och om hur ett gisslandrama blev en ny början för båda två.

 
  48.008 148,00 krKÖP

Fallet Jesus
Lee Strobel
Vad är egentligen sant om Jesus? I Fallet Jesus granskar Lee Strobel, flerfaldigt prisbelönad reporter från bland annat Chicago Tribune, berättelserna och vittnesmålen.

 
  48.007 69,00 krKÖP

För att ni skall tro
LarsOlov Eriksson
Johannesevangeliet
I Johannesevangeliet framställs Jesus ur en helt annan synvinkel än hos Matteus, Markus och Lukas. Här får vi till exempel följa Jesus i en rad samtal med personer som har mycket olika bakgrund: den nyfikne Nikodemus, den namnlösa kvinnan i Sykar, förnekaren Petrus och många andra. Oavsett om de vet det eller inte har de samma behov: de behöver få möta den som sänts att vara människa men samtidigt är Gud.

Inte för intet kallas Johannes berättelse om Jesus för "det andliga evangeliet". Johannes är övertygad om att Jesus är den han säger sig vara, och han skriver för att påverka och förändra - "för att ni skall tro att Jesus är Messias, Guds son, och för att ni genom att tro skall ha liv i hans namn" (kapitel 20, vers 31).

LarsOlov Eriksson leder sina läsare in i Johannesevangeliet och låter oss med ögonvittnets ögon se både evangeliets historiska karaktär och den djupa meningen i det som hänt.

För att ni skall tro är den tredje boken i serien Nya testamentets budskap (NTB), en kommentarserie för både vana och mindre vana bibelläsare.
Tidigare har utkommit Så räddar Gud världen (Romarbrevet) av Hans Johansson och Tröst och trots (Uppenbarelseboken) av Leif Carlsson.
 
  47.203 168,00 krKÖP

 
« Tillbaka61 artiklar. Sida 2Nästa sida »
Libellus | Tororp Klockrike | 590 32 Klockrike | Tel: 013-39 13 56