Välkommen till
Libellus Bok- och Pappershandel
Startsida | Nytt! | Tips - Kalle Bäck! | Produkter / SÖK | Utförsäljning | Försäljningsvillkor | Företaget | Öppettider | Personuppgiftspolicy | Kontakta oss
Barnmaterial
Biblar
Bokhandeln
Bröllop
Församlingsarbete
Libellus Förlag
Musik
Må bra
NEDSATTA PRISER
Noteria Förlag
Utförsäljning
Övrigt
Sök fritt

Frihet genom gränser
Leif Carlsson

En utbredd föreställning är att vi är fria att göra vad vi vill, oberoende av någon eller något. Men hur fria är vi? Och vad innebär det att vara människa av idag?

I denna personligt hållna och nyfikna bok skärskådar Leif Carlsson samtiden och visar på vårt ständiga behov av goda gränser. Vi är inte enbart fria, utan också beroende av gränser för att må bra. Vi är inte enbart oberoende, utan också någons medsyster och medbroder. Carlsson väver skickligt samman Bibelns berättelser med alla nyanser ett mänskligt liv rymmer: de sköra relationerna, känslolivet, pengarna och våra drömmar om framtiden.

Frihet genom gränser är bok att spegla sig i, fylld av tidlösa sanningar, livsvisdom och hopp. I en avslutande del finns samtalsguide med diskussionsfrågor. 

Leif Carlsson är teologie doktor, författare, lärare vid Högskolan för lärande och kommunikation i Jönköping och uppskattad föreläsare.

Inbunden med hård pärm och löst skyddsomslag. 172 sidor.


 
  M5966 195,00 krKÖP

Hantera din stress
Kjell Ekstam

Ordet stress i den betydelse vi oftast använder det idag ? utmattning och känsla av otillräcklighet ? användes första gången i svenska språket så sent som 1958.

Du som vill förhindra att råka ut för allvarliga stressproblem behöver idag, kanske mer än någonsin tidigare, se om ditt hus. Då handlar det om att se över hur du har det både på och utanför jobbet. Det är nämligen nästan alltid vår totala livssituation som avgör vem som ska drabbas och vem som ska klara sig.

Syftet med denna bok är att hjälpa dig att göra en sådan översyn av din situation. Med olika tester får du reda på var du befinner dig i stresspiralen. Steg för steg i tio steg får du sedan veta vad du behöver kunna om hur stress fungerar och hur du ska bära dig åt för att hantera den. * Vilka problem kan lydnadsreflexen ställa till med? * Hur motar du tidstjuvarna i dörren? * Vems apa sitter på din axel?

Inbunden med hård pärm. Stort format. (2005) SLUT PÅ FÖRLAGET. Vi har ett ex kvar!


 
  A151191 145,00 krKÖP

Hälsosamt
Christina Lundstorp

Du kan leva mer hälsosamt - det är enkelt! Vi har en möjlighet att påverka hur vi mår, på kort och på lång sikt. Det handlar om hur vi väljer, vad vi äter och vad vi gör. Felet många gör är att försöka ändra på allting på en gång. En sak i taget så går det mycket lättare. Författaren ger oss därför principer, enkla att förstå, enkla att leva efter. Välj de principer som intresserar dig just nu. Ju fler principer du väljer desto bättre hälsa. Boken tar upp ämnen som: En hälsosam vardag Förebygga hjärt- kärlsjukdomar Hälsoprinciper för barn Att gå ner i vikt Vad är det för mat vi köper Matmodeller (den nya matpyramiden) Med många fler... Christina Lundstorp arbetar genom sitt företag "Hälsa & Insikt" med viktminskning, hälsoprinciper, stresshantering, kostrådgivning mm. Hon ger kurser och seminarier på företag, inom sjukvården och många andra sammanhang. Målet är bättre hälsa, mer rörlighet och ökad livskvalitet för alla. "Må bättre, längre". www.halsaoinsikt.se

163 sidor. Kartonnage med hård pärm. (2005)


 
  M994815 165,00 krKÖP

Höj din energi
Sanna Ehdin

- Finn din energikod: Nyckeln till ett starkt, friskt och lyckligt liv.

Vårt naturliga tillstånd är att må bra och känna sig glad!

Sanna Ehdin presenterar här ny spännande kunskap om det mest grundläggande av allt - vår livsenergi. En hög energinivå är nyckeln till god hälsa, kraft och glädje. Pedagogiskt och konkret visar hon hur du gör för att snabbt höja din energinivå och öka energiflödet i kropp och själ.

Här kan du läsa mer om hur våra tankar och energin hänger samman • Hur ljuset inverkar på energibalansen • Powerfood - inflammationsdämpande livsmedel • att öka vitaliteten • kärlekens energi.

Nyckeln är att finna det som stämmer för just dig, dvs din Energikod! Boken ger dig de råd du behöver för att upprätthålla en hög energinivå, känna dig inspirerad, kreativ och levnadsglad. Det som gör livet så mycket lättare och roligare!

Sanna Ehdins, fil.dr och immunolog presenterar här sin tolfte bok om hälsa och välbefinnande. Resultatet av 30 års hälsostudier. Hennes böcker har sålt i mer än 800.000 exemplar.

Pocket.


 
  Mån 49,00 krKÖP

Isis Hemlighet
Niclas Thörn & Ulf Andersson
Egyptisk visdom och magi i vackert illustrerad bok!
Den egyptiska visdomstraditionen är en av de allra rikaste och mest fascinerande. Myter, mystik, magi, healing, andlig upplysning, amuletter och heliga platser och ritualer. Den egyptiska visdomstraditionen erbjuder precis allt man kan önska sig! I den underbart illustrerade boken Isis hemlighet får du lära dig allt om en av världens äldsta andliga traditioner och hur du kan använda denna fantastiska visdom för att skapa helhet och hälsa i ditt eget liv. Ur innehållet i Isis hemlighet:
* Det eviga livet - den forntida egyptiska världsbilden
* Magiska välsignelser för att skapa välgång och hälsa
* Få svar på dina frågor och se in i framtiden med hjälp av det egyptiska visdomsoraklet
* Läs om präster, magiker och orakel
* Läs om mumifiering och pyramider
* Så gick de magiska ceremonierna och ritualerna till
* Så använder du amuletter för att skydda dig mot olycka och för att attrahera lycka, hälsa och kärlek
* Läs om de uråldriga örterna och växterna som helar
* Läs om de egyptiska gudarna och gudinnorna och om hur de kan hjälpa dig att få kontakt med din högre visdom och skapa positiva förändringar i ditt liv
* Särskilda övningar inspirerade av den forntida egyptiska visdomstradition som hjälper dig att skapa helhet, hälsa och få andlig insikt
* Spännande berättelser ur den forntida egyptiska mytologin
* Boken är rikt illustrerad med underbara bilder.
 
Inbunden med hård pärm och löst skyddsomslag. Helt i färg. Stort format. Vackert presentutförande.

 
  DF208075 195,00 krKÖP

Konsten att leva
H. Jackson Brown/Jr & Rochelle Pennington

En liten bok om att leva vist och att välja rätt.

Konsten att leva är en samling citat och berättelser om det som är viktigt i livet: att visa vänlighet och generositet mot andra, att skaffa sig meningsfulla relationer med dem vi älska , att inta attityder som bär oss genom vardagslivet och att upptäcka den tillfredsställselse som glädje och enkla nöjen ger.
Det här är ord som lugnar, läker, uppmuntrar, inspirerar till förändring och ger lön för mödan.


 
  48.407 98,00 krKÖP

Lilla boken om Hälsa och Välmående
Susanna Ehdin

I det lilla formatet får man här mängder av hälsotips, levnadsvisdom och användbara råd om mat och dryck, naturens läkande energi, skratt och gråt, andning och meditation, meningen med livet, mental fasta, inre frid, stress, drömmar, sorg och mycket mera.

"God hälsa är något som man bygger upp och vårdar - precis som en kärleksrelation. Du kan själv stärka din självläkande förmåga genom att göra bra vaö. Jag hoppas att denna lilla bok ska fungera som inspiration för dig på vägen till en god hälsa.

Du är värd att må bättre! Ge dig själv chansen."

Susanna Ehdin

Slut!!!


 
  48.406 30,00 krKÖP

Lugn av naturen
Åsa & Mats Ottosson

Gå ut. Sätt dig och gör ingenting en stund – i skogen, vid en strand eller vacker utsikt. Öppna dina sinnen. När du känner att du vill gå vidare – sitt kvar en stund till. Vänta in dig själv.

Bli lugn av naturen.

Lever du ett stressigt vardagsliv? Längtar du efter att bli mer närvarande i ditt eget liv? Vill du hitta fokus och existentiellt fotfäste?

Lösningen kan finnas utanför knuten.

I den här boken får du veta hur natur- och trädgårdsvistelser hjälper människor att hantera stress och livskriser, vad mindfulness har med natur att göra och hur kropp och sinne påverkas av fågelsång, vindsus och grönska. Du möter personer som använder naturen som gratis terapisoffa och får veta hur forskare och fackfolk förklarar att det fungerar.

För den som vill kan bokens fotografier fungera som meditativa gläntor att vila i. Dessutom finns enkla övningar för egen avslappnings- och sinnesträning i naturen till varje kapitel.

Inbunden med hård pärm. Vackert presentutförande. (2013)


 
  V283031 245,00 krKÖP

Lär känna dig själv
Kjell Ekstam

Den här boken innehåller elva olika personlighetstest. Med hjälp av dessa test kan du lära känna dig själv bättra och fundera över vilka områden du vill utveckla. Du får dessutom konkret hjälp med hur du ska gå till väga för att göra detta.

Boken ger dig svar på frågor som: • Hur värdesätter du dig själv? • Hurdan är din kommunikationsförmåga? • Hur hanterar du dina konflikter? • Litar du på andra? • Vilken personlighetstyp är du? • Vad kan du bidra med i en grupp? • Hur intelligent är du? • Hur mycket civilkurage har du? • Hur stor social kompetens har du? • Hur kreativ är du? • Vad styr dig och ditt liv?

Kjell Ekstam är legitimerad psykolog och psykoterapeut och har i mer än 20 år arbetat med människors utveckling.

Inbunden med hård pärm. Stort format. 128 sidor. 2006. SLUT PÅ FÖRLAGET! Vi har ett fåtal ex kvar.


 
  A151498 198,00 krKÖP

Meditationens ord
IngaLill Werner

"Det finns en plats av ro och frid - som väntar på din andes tid - Den finns där som ett stilla hav - att finnas i, helt utan krav."

Så lyder en vers i Meditationens ord, som innehåller sextio dikter nedskrivna strax före meditationer och kontemplationer för olika gruppsammanhang. Orden bär hälsningar och budskap till var och en av oss. När förändringens vindar blåser kan turbulensen omkring oss kännas svår att hantera. Vi behöver känna balans och återfå vår kraft och få ny energi.

Bokens texter är vackert illustrerade med stämningsfulla svartvita foton av Noomi Carlsson, en mycket begåvad tjej som borde få en helt egen bok för sina bilder. Men här berikar de texterna och ger ytterligare en dimension i boken. Mjuk pärm.


 
  En 209009 150,00 krKÖP

 
« Tillbaka33 artiklar. Sida 2Nästa sida »
Libellus | Tororp Klockrike | 590 32 Klockrike | Tel: 013-39 13 56