Välkommen till
Libellus Bok- och Pappershandel
Startsida | Nytt! | Tips - Kalle Bäck! | Produkter / SÖK | Utförsäljning | Försäljningsvillkor | Företaget | Öppettider | Personuppgiftspolicy | Kontakta oss
Barnmaterial
Biblar
Bokhandeln
Bröllop
Församlingsarbete
Libellus Förlag
Musik
Må bra
NEDSATTA PRISER
Noteria Förlag
Biografier
Kyrkobeskrivningar
Lyrik
Prosa/skönlitteratur
Teologi/Kristendom
Äldre barntimmar etc från cirka 6 år
Övrigt
Utförsäljning
Övrigt
Sök fritt

AV JORD
Holger Lewin

”Om de fyra jordar som jag kommit i beröring med under mina år som odlare. Naturligtvis handlar boken mer om mig och mina upplevelser än om mullen, men den finns där hela tiden, alltid i centrum.”

Dikter och prosa. Illustrerad med författarens egna, fina teckningar.


 
  31.109 45,00 krKÖP

DEN SORGSNA SKÖNHETEN
Holger Lewin
Mest nyskrivet material men även några “favoriter i repris”. Underfundiga texter om livet, vardagen och hans vänner katterna. Plötsligt upptäcker jag att jag sitter och ler... ett leende av trivsel. Det är Lewins kattdikter, som lockar fram ett så opassande beteende bland allvarliga resande. (Ying Toijer-Nilsson, Land.)
 
  31.110 50,00 krKÖP

DRÄLL OCH PETTER KATT
Helfrid Jordan
En bok om författarinnans barndomsår och uppväxt. Ett vackert porträtt av personer i hennes närhet och av landsbygden där hon bodde som barn. Man får en bild av ett Sverige som fanns, och som på en del ställen fortfarande finns kvar. Teckningar i svart/vitt.
 
  32.103 35,00 krKÖP

JUSSI
Helfrid Jordan

Slutsåld! Går ej att beställa!

Om några stadsbarn på landet. Där möter de katten Jussi, som får uppleva och illustrera kontrasterna mellan livet i staden och livet på landet. Full av äventyr!

En prosabok med humor och värme, som passar läsare i de flesta åldrar. Illustrerad i svart/vitt av Chris Jordan.


 
  32.102 35,00 krKÖP

KATTENS KLARA ÖGA
Holger Lewin

Kattens klara öga är en bok fylld med betraktelser av olika katter. Dikterna är träffande i varenda rörelse. Omtyckt vare sig man är kattägare eller inte.

Holger Lewin debuterade som författare 1974 och har gett ut ett 20-tal romaner, essäer, noveller och diktböcker. Han har också medverkat i olika antologier.

Vackra och passande fotografier och teckningar av författaren.


 
  31.107 50,00 krKÖP

Kärlekens irrbloss
Mats Andersson

Dokumentärroman.

Romanen “Kärlekens irrbloss” handlar om prästen Carl Olof Behm. Vi får följa hans vindlande färd genom livet och vi får möta hans olika kvinnor. Det här är gripande levnadsöden hämtade ur verkligheten. Författaren har vävt ihop berättelsen kring en samling bevarade brev och dokument från mitten av 1800-talet. Händelserna utspelar sig kring trakten av Trehörna i Östergötland. Över 300 sidor. Trådbunden med mjuka pärmar.
 
REA!


 
  32.101 60,00 krKÖP

Leva verkligt
Inger Einarsdotter Wendelhof
En fantastiskt fin diktbok om livets och årets växlingar, om vänskap och kärlek, om ensamhet och gemenskap, om sorg och saknad och allt annat som ryms i det vi kallar livet. Här finns också funderingar kring undret och många dikter andas tacksamhet.  
 

 
  31.115 40,00 krKÖP

Morfars kristallkula
Torbjörn Tillman

Morfars kristallkula är en roman, som utgör den fantasifulla fortsättningen på Tvinnade trådar och Sofias döttrar. Den rör sig i nutid, men blickar in i en okänd framtid. Nutiden är reell nog, men framtiden hör mystikens Nornor till att spinna och spåna om. Författaren gör så gott han kan. Huvudpersonerna Catarina, Sofia och Johanna är inga fiktiva personer, men bara få av figuranterna kring dessa tre kvinnor har en gång varit livs levande människor. Många påhitt är inflätade efter behov, men om spådomarna också utgör sanningen, är det en ren tillfällighet.

Författaren är Torbjörn Tillman, en passionerad ordlekare med många tankar i pannan och flitig med pennan i "Skrivarverkstan", där han kan läsas på www.skrivarverkstan.org.
Han är skald, försvarsdebattör och författare till såväl historiska fackböcker, debattskrifter och romaner sin diktsamlingar.

Mängdrabatt avgår vid köp av flera titlar av samma författare. Dras av 100 kr för andra titeln (och följande) på fakturan.
 
  39-5 300,00 krKÖP

Sofias Döttrar
Torbjörn Tillman

Sofias döttrar är en roman, som börjar år 1719, då Sofia Richter gift Chruus, störtar huvudstupa nedför trappan på Löfstad Värdshus, omtöcknad av rökgaser från kosackbranden. Romanen slutar 300 år senare.
"Sofias Döttrar" är en fortsättning på några av de "Tvinnade trådar" som publicerades år 2014. Tillskillnad från de flesta i den romanen är Sofias döttrar Catarina, Anna och Maria fiktiva, men många bifigurer i romanen har en gång varit livs levande människor. Åtskilliga påhitt är inflätade efter behov, men slutet ligger så nära sanningen, som faktiskt är möjligt.
Släkten von Fersen blir de tre döttrarnas välgörare och i romanen flätas familjernas öden samman.

Författaren är Torbjörn Tillman, en passionerad ordlekare med många tankar i pannan och flitig med pennan i "Skrivarverkstan", där han kan läsas på www.skrivarverkstan.org.
Han är skald, försvarsdebattör och författare till såväl historiska fackböcker, debattskrifter och romaner sin diktsamlingar.

Mängdrabatt avgår vid köp av flera titlar av samma författare. Dras av 100 kr för andra titeln (och följande) på fakturan.


 
  38-8 300,00 krKÖP

Solkatter
Holger Lewin

Glimtar i ord och bild av katter i olika situationer. Ingen kan som Holger Lewin spegla detta fascinerande och självständiga djur. Svart/vita foton och teckningar.

Vacker bok i fickformat inbunden med hård pärm.


 
  31.108 50,00 krKÖP

 
« Tillbaka10 artiklar. Sida 1 
Libellus | Tororp Klockrike | 590 32 Klockrike | Tel: 013-39 13 56