Välkommen till
Libellus Bok- och Pappershandel
Startsida | Nytt! | Tips - Kalle Bäck! | Produkter / SÖK | Utförsäljning | Försäljningsvillkor | Företaget | Öppettider | Personuppgiftspolicy | Kontakta oss
Barnmaterial
Biblar
Bokhandeln
Bröllop
Församlingsarbete
Libellus Förlag
Musik
Må bra
NEDSATTA PRISER
Noteria Förlag
Biografier
Kyrkobeskrivningar
Lyrik
Prosa/skönlitteratur
Teologi/Kristendom
Äldre barntimmar etc från cirka 6 år
Övrigt
Utförsäljning
Övrigt
Sök fritt

BARRELITTESKÖJ
Åke Nordenram

Författaren låter barndomsvännerna Nisse och Einar uppleva sina barndomsäventyr i en 30-talsmiljö på den östgötska landsbygden. Boken är för unga människor – oavsett ålder. Att man har barnasinnet kvar är huvudsaken för att man skall kunna uppleva vad “de benådade rackarungarna” var med om.

Vackra bilder av Gunnar Rydholm.


 
  34.105 60,00 krKÖP

BÖRJAN TILL SLUTET
Kalle Bäck

En bok om laga skiftet och torpbebyggelsen i Östergötland. År 1860 fanns 100.000 torp i Sverige. Efter en snabb nedgång gick torpepoken i graven 1943. Varför började torpens antal minska? och Vart tog torparna vägen? Det är några av frågorna som sysselsätter författaren i boken.

Ny upplaga med hård pärm och större format, 160x220 mm. Kommer i slutet av februari. 

(4:e tryckningen/1:a tryckningen 2:a upplagan)


 
  34.102 225,00 krKÖP

DEN BESVÄRLIGA SVÄRMODERN – MYT, NIDBILD ELLER VERKLIGHET
Kalle Bäck
Kalle Bäck behandlar svärmorsproblemen med humor, värme och stort kunnande. Han går igenom olika konfliktanledningar såsom barnuppfostran, hushållets skötsel, mannen och arbetet. Han betraktar myten och nidbilden ur både ett historiskt och ett nutida perspektiv. Boken illustreras av seriestrippar och svart/vita foton från gamla pilsnerfilmer. Här finns både roliga historier och sorgliga verklighetsskildringar. (Maj 1999.)
 
  34.116 175,00 krKÖP

DET LÅTER SOM MUSIK
Leif Lundberg
44 härliga kåserier om musik i alla former. Leif Lundberg berättar om det första mötet med mormors gitarr, om en konsert med Pink Floyd, om jobbet som begravningsmusiker, om semesterkonserter, om spännande personer han mött och om mycket, mycket mer. Här finns något roligt och inspirerande att läsa både för den inbitne musikälskaren, för yrkesmusikern och för den som bara är road av att läsa. Utgiven i november 2000.
 
  34.117 125,00 krKÖP

DET SVENSKA DASSET – INTE BARA EN SKITSAK
Kalle Bäck

En bok om det svenska dasset kan tyckas lite ointressant, men för alla som någongång suttit på ett utedass är boken en guldgruva. Här får man svar på varför dass har flera sittplatser, vilka man satt på dass tillsammans med och vad man pratade om. Författaren berättar om “hemlighusets” sociala betydelse. Mer än bara en skitsak! (3:e tryckningen.

TILLFÄLLIGT SLUT!
Kommer tryckas om under 2018.


 
  34.103 135,00 krKÖP

Historiska historier
Kalle Bäck

Måste man skriva om kungar, drottningar och adelsmän för att väcka intresse för personhistoria? Författaren till denna bok hävdar istället att vanliga, enkla människors liv och historia kan lära oss mer. I denna bok får vi lära känna tio sådana levnadsöden. De utspelar sig i trakterna av Trehörna men är intressanta för var och en som gillar historia och hembygd. Man känner att de kunde ha levt var som helst och samma öden kan finnas i varje trakt.

Kalle Bäck är professor Emeritus i historia vid Linköpings universitet. Han har publicerat ett antal böcker, bl a  Bondeopposition och bondeinflytande under frihetstiden och Sverigebilden - En historia och rödfärg, tegel, trädgårdar och byggnader. Han är också författare till Det svenska dasset - inte bara en skitsak, Den besvärliga svärmodern - myt, nidbild eller verklighet och Början till slutet - Laga skiftet och torpbebyggelsen i Östergötland 1827-64. Sommaren 2017 utkom också Historiska historier - Andra delen.

Utkom 2006. Inbunden med hård pärm. Illustrerad i svartvitt. 108 sidor. NY upplaga 2017!


 
  34.120 195,00 krKÖP

Mitt Djuralfabet
Inger Einarsdotter Wendelhof
En charmig och gammaldags liten ABC-bok där vi möter både kända och mer okända djur som presenterar alfabetets bokstäver med en liten vers på rim.
Författaren har illustrerat verserna med härliga och ganska naiva teckningar i svartvitt. Inger Einarsdotter Wendelhof är gymnasielärare i Linköping och deltidsdoktorand i Lund.
 
  N041 48,00 krKÖP

NÄRHET OCH DISTANS
Hans Jensen

Närhet och distans är inte främst tidsbegrepp utan söker spegla en brottning med de existensiella frågor som aldrig släpper den som vill vara kreativ och levande. Om mänskligt sökande och finnande efter närhet bort från distansen. Boken har fyra delar: “Närhet och distans”, “Livsglädje”, “Episoder” och “Skuggor och ljus”. En vacker bok med många nyttiga tankar och fina teckningar.

REA!


 
  31.106 30,00 krKÖP

RUINER I ALVASTRA
Conny Petersson

En spännande och lärorik bok om ruinerna i Alvastraområdet. Om kung Sverker, heliga Birgitta, cisterciensermunkarna, gamla tiders boplatser, mystik och annat. Vedertagna tankar om ruinerna varvas med Conny Peterssons egna funderingar. Mycket läsvärd.

REA!


 
  34.106 30,00 krKÖP

RUNORNA – VÅRA FORNA SKRIVTECKEN
Conny Petersson
En liten orientering i runkunskap. Författaren tar upp både “urnordiska” och “kortkvist-runor”. Han berättar om ursprung och ornamentik och om runornas slutskede. Vi får även del av några skiffernycklar.
 
  34.110 20,00 krKÖP

 
« Tillbaka18 artiklar. Sida 1Nästa sida »
Libellus | Tororp Klockrike | 590 32 Klockrike | Tel: 013-39 13 56