Välkommen till
Libellus Bok- och Pappershandel
Startsida | Nytt! | Tips - Kalle Bäck! | Produkter / SÖK | Utförsäljning | Försäljningsvillkor | Företaget | Öppettider | Personuppgiftspolicy | Kontakta oss
Barnmaterial
Biblar
Bokhandeln
Bröllop
Församlingsarbete
Libellus Förlag
Musik
Må bra
NEDSATTA PRISER
Noteria Förlag
Biografier
Kyrkobeskrivningar
Lyrik
Prosa/skönlitteratur
Teologi/Kristendom
Äldre barntimmar etc från cirka 6 år
Övrigt
Utförsäljning
Övrigt
Sök fritt

Borensberg Då och nu
Anders Åhammar
Del två i serien i samarbete med Borensbergs hembygdsförening. Den förra boken handlade om "Qvarn Förr och nu – Kvarns utveckling under fyra sekel". Nu är det Borensberg med omnejd det handlar om, med affärer, industrier och företag som funnits och finns fortfarande.
Inbunden med hård pärm och fullt med bilder, både i färg och svartvitt. Texten är sammanställd av Anders Åhammar. 224 sidor. NYHET hösten 2016!

 
  N 52-4 150,00 krKÖP

Borensberg Då och Nu del 2
Anders Åhammar
Här är andra delen i "Borensbergs-serien" utgiven i samarbete med Borensbergs hembygdsförening. Här presenteras skola, vård, omsorg och olika typer av service på ett utförligt sätt med mängder av gamla foton på både byggnader och personer, både i Borensberg och i orterna runt omkring.

 
  N 59-3 200,00 krKÖP

BÖRJAN TILL SLUTET
Kalle Bäck

En bok om laga skiftet och torpbebyggelsen i Östergötland. År 1860 fanns 100.000 torp i Sverige. Efter en snabb nedgång gick torpepoken i graven 1943. Varför började torpens antal minska? och Vart tog torparna vägen? Det är några av frågorna som sysselsätter författaren i boken.

Ny upplaga med hård pärm och större format, 160x220 mm. Kommer i slutet av februari. 

(4:e tryckningen/1:a tryckningen 2:a upplagan)


 
  34.102 225,00 krKÖP

Daggdroppar
Gunnar Ottvall
25 dikter av "Lambohovspoeten" i ett häfte som utkom 2003. Bland annat återfinns här Gunnar Otvalls 300:e dikt!

 
  34.157 50,00 krKÖP

DEN BESVÄRLIGA SVÄRMODERN – MYT, NIDBILD ELLER VERKLIGHET
Kalle Bäck
Kalle Bäck behandlar svärmorsproblemen med humor, värme och stort kunnande. Han går igenom olika konfliktanledningar såsom barnuppfostran, hushållets skötsel, mannen och arbetet. Han betraktar myten och nidbilden ur både ett historiskt och ett nutida perspektiv. Boken illustreras av seriestrippar och svart/vita foton från gamla pilsnerfilmer. Här finns både roliga historier och sorgliga verklighetsskildringar. (Maj 1999.)
 
  34.116 175,00 krKÖP

Den helige Serafim av Sarov – Hans liv
Valentin Zander

Den helige Serafim av Sarov är en av Rysslands mest älskade helgongestalter. Omdömet gäller också för Ryssland av idag. han har också blivit känd i Väst som en av "den ryska helighetens" främsta företrädare och symboler. I hans person och förkunnelse sammanfattas den ortodoxa kyrkans klosterfromhet genom tiderna. I många avseenden påminner han om det berömda porträtt av den ryska munken Dostojevskij tecknat i sin stora roman Bröderna Karamazov.

Valentin Zanders lilla bok är ursprungligen skriven för den unga ryska emigrantgenerationen. Och det är just genom sin enkelhet som den är så läsbar också för den som inte tidigare är förtrogen med den ortodoxa kyrkans fromhetsliv. Den talar direkt till varje läsare och ger en bild av ett kristet sätt att leva som vi alla har något att leva av. 


 
  36.105 50,00 krKÖP

DEN SORGSNA SKÖNHETEN
Holger Lewin
Mest nyskrivet material men även några “favoriter i repris”. Underfundiga texter om livet, vardagen och hans vänner katterna. Plötsligt upptäcker jag att jag sitter och ler... ett leende av trivsel. Det är Lewins kattdikter, som lockar fram ett så opassande beteende bland allvarliga resande. (Ying Toijer-Nilsson, Land.)
 
  31.110 50,00 krKÖP

DET LÅTER SOM MUSIK
Leif Lundberg
44 härliga kåserier om musik i alla former. Leif Lundberg berättar om det första mötet med mormors gitarr, om en konsert med Pink Floyd, om jobbet som begravningsmusiker, om semesterkonserter, om spännande personer han mött och om mycket, mycket mer. Här finns något roligt och inspirerande att läsa både för den inbitne musikälskaren, för yrkesmusikern och för den som bara är road av att läsa. Utgiven i november 2000.
 
  34.117 125,00 krKÖP

DET NYA LIVET
Arne Lindgren
Ett komplett konfirmationsundervisningsmaterial med arbetsbok och ledarfacit. Fräscht utformad med gott om fina, enkla teckningar och symboler och utan färgfoton som så lätt gör en bok omodern. Ett tidlöst material som är uppdelat i tre huvudområden; En orientering, Gud och Jag, Jag och andra människor. 26 kapitel. I Ledarboken finns åtskilliga illustrationer som fritt får kopieras och användas i undervisningen. Dessutom finns det gott om tips och idéer.
 
arbetsbok 36.104 50,00 krKÖP
ledarfacit 36.103 95,00 krKÖP

 
« Tillbaka88 artiklar. Sida 2Nästa sida »
Libellus | Tororp Klockrike | 590 32 Klockrike | Tel: 013-39 13 56