Välkommen till
Libellus Bok- och Pappershandel
Startsida | Nytt! | Tips - Kalle Bäck! | Produkter / SÖK | Utförsäljning | Försäljningsvillkor | Företaget | Öppettider | Personuppgiftspolicy | Kontakta oss
Barnmaterial
Biblar
Bokhandeln
Andaktsböcker
Andaktsböcker för barn
Anteckningsböcker
Barnböcker
Barnledare
Barnrytmik
Dikter
Dop
Frälsarkransen
Jul
Julkort
Julkrubbor
Katter
Konfirmation
Kärlek / Relationer
Mat/recept
Ofödda/nyfödda
Presentböcker
Pyssel/Aktivitet/Spel
Påsk
Skola / Förskola
Sorg/Tröst
Teologi m.m.
Ungdomsböcker
Vykort/Julkort/Grattis
Änglar
Bröllop
Församlingsarbete
Libellus Förlag
Musik
Må bra
NEDSATTA PRISER
Noteria Förlag
Utförsäljning
Övrigt
Sök fritt

Anden och vi har beslutat
Nils-Olov Nilsson

Svensk Pingstväckelse föddes ur baptismen. Med sig hade man troendedopet och synen på församlingen som fri och oberoende. Genom tydligt fokus på fördjupat andligt liv, Andens dop och okonstlad tilltro till bibelordet växte rörelsen kraftigt. Missionsivern var stark. Gudstjänstens förkunnelse hade tonvikt på omvändelse och frälsning. Pingstidentiteten var stark och tydlig.

Under de senaste tjugo åren har rörelsen tappat fart. Riktningen är inte längre given och identiteten vacklar. Den förut så självklara pingstteologin genomgår en förändringsprocess.

Boken ger en personlig och initierad inblick i tänkandet och teologin bakom det som format den svenska pingströrelsen under mer än hundra år.

Inbunden med hård pärm. 294 sidor.


 
  47.263 175,00 krKÖP

Andlig längtan i sekulariserat land
Ingemar Helmner
Hur kommer det sig att våra liv genomsyras av längtan efter mening? Har vi en inneboende andlig längtan av en orsak?

Ingemar Helmner berättar om människor i Sverige med en längtan efter mer, om livets djupaste mening och om församlingens möjligheter. Han skriver engagerat, personligt och utlämnande med ett angeläget ärende till de som tror, de som kanske tvivlar och de som sätter hopp till Jesus. Det är allas vår tur nu. Vi har fått ett enda liv. Och fortfarande finns bara en enda missionsorganisation: den kristna församlingen. Den är sänd till världen, till denna världen och dess människor - inte en annan, bättre värld, med bättre människor. Därför måste församlingen ta sitt uppdrag på allvar. Det är Jesus Kristus som kan upprätta, det är till honom vi får omvända oss, det är hos honom befrielsen finns.
 
  47.147 168,00 krKÖP

Andrum II
Eggehorn, Sundell, Johansson m fl

Om brustenhet, tillit och tro.

Andra delen av succeboken Andrum. Boken innehåller 48 betraktelser av 5 olika författare. Bilder av Margret Utbult. Vackert band i hård pärm. 


 
  47.111 189,00 krKÖP

Andrum III
Liselotte J Andersson, Ylva Eggehorn, m fl

Andrum III består av ett sextiotal fristående texter av skiftande karaktär: meditatiober, essäer, dikter, noveller och reflektioner som alla kretsar kring vad det unnebär att leva inifrån, tillsammans och annorlunda. Tanken med boken är att stimulera till eftertänksam läsning som kan hjälpa oss att reflektera över våra egna liv, våra relationer, vår tro och vårt sätt att leva.

Liselotte J Andersson, Lena Bergström, Ylva Eggehorn, Christine Falkenland, Susanne RIkner, Elisabeth Sandlund, Ann Thörnblad, Patricia Tudor-Sandahl och Kristin Zeiler, samt konstnären Lotta Backman.

Uppföljare till de kritikerrosade böckerna Andrum - om längtan, livsmod och tro och Andrum II - om brustenhet, tillit och tro som tillsammans sålts i mer än 40 000 exemplar. Inbunden med hård pärm. Delvis illustrerad i svartvitt.


 
  305-3 164,00 krKÖP

Angels - Notecards
Box med 20 st vackert illustrerade kort med 4 olika änglamotiv. Boxen, som kan stängas med kardborrelås, innehåller även kuvert.

 
  68.010 98,00 krKÖP

Anna och herr Gud
Elisabeth Andberger

Nu finns den klassiska berättelsen om Anna och hennes relation till Herr Gud äntligen för barn! Härliga färgbilder av Matilda Carlsson.

Häftad.


 
  49.120 40,00 krKÖP

Ansikte mot ansikte med Jesus
Habib och Thonene

Denna berättelse är som tagen från tidningsrubrikerna om det krigshärjade Mellanöstern. En extrem islamistgrupp placerar ut bomber och spränger en kyrka under en gudstjänst. Tonårsflickan Samaa Habib, hängiven i sin kristna tro och förföljd och misshandlad av sin muslimska familj, stod alldeles intill ett brandskåp där en av bomberna exploderade. Bakdörren är inte stor nog för att fem hundra personer ska kunna fly. En del omkommer. Men efter att kaoset och röken lagt sig, kommer en kvinna tillbaka till livet.
Samaa Habibs berättelse om sin väg till kristen tro och sitt liv som kristen­ skildrar ingen idyllisk pilgrimstur. Det är en berättelse om våld och krig, och om de fruktansvärda trakasserier och förföljelser som drabbar många kristna i Mellanöstern. Men också om under och tecken, drömmar, syner och uppenbarelser. Och om ett mod som bara den helige Ande kan ingjuta i en människa.
”Mitt mandat på jorden är att väcka kyrkan och uppmana kristna att tala om de goda nyheterna”, skriver Saama Habib. Och den här boken är inte bara spännande läsning, den är ett väckelserop rakt in i en slumrande västerländsk kristenhet.

Mjikband, 255 sidor. Utgiven 2014.


 
  935825 179,00 krKÖP

Anteckningar efter en frontalkrock med Gud
Maria Küchen
En vårdag kom det ett brev på posten. Till Maria Küchens stora förvåning innehöll det en inbjudan att delta i arbetet med att ta fram psalmer för 2000-talet. Efter viss övertalning beslöt hon sig för att tacka ja, och på ett kloster i Italien skedde så ett oväntat möte.
Med andra ord än de gängse och med oväntade vändningar berättar Maria Küchen om sin frontalkrock med Gud och om livet som följde, under rubriker som ”Dödssynder”, ”Trotsets halleluja” och ”Andens frukter”.

”Anteckningar efter en frontalkrock med Gud indikerar vad det handlar om. Under denna titel samsas nu anteckningar från en process som jag först kallade ’frälsning’ men som inte innebär frälsning utan bara insikt om att Gud finns – en insikt så överrumplande, omvälvande och våldsam att dess kraft har skrämt och förvirrat mig själv och andra.”
Maria Küchen i förordet
 
  48.126 198,00 krKÖP

Anteckningsbok
13 x 13 cm, 48 linjerade sidor. Häftad. Beige omslag med citat i guldfoliering.


”Det är hemligheten med nåden: Det är aldrig försent.”

Francois Mauriaç
 
Det är hemligheten med nåden... 45.306 20,00 krKÖP
Det är svårt... 45.301 20,00 krKÖP
Mod är inte alltid högröstat... 45.303 20,00 krKÖP
Om du byggt luftslott... 45.304 20,00 krKÖP
Om du finner en väg utan hinder... 45.305 20,00 krKÖP
Lär av gårdagen... 45.302 20,00 krKÖP
Var dig själv... 45.307 20,00 krKÖP

 
« Tillbaka944 artiklar. Sida 4Nästa sida »
Libellus | Tororp Klockrike | 590 32 Klockrike | Tel: 013-39 13 56