Välkommen till
Libellus Bok- och Pappershandel
Startsida | Nytt! | Tips - Kalle Bäck! | Produkter / SÖK | Utförsäljning | Försäljningsvillkor | Företaget | Öppettider | Personuppgiftspolicy | Kontakta oss
Barnmaterial
Biblar
Bokhandeln
Andaktsböcker
Andaktsböcker för barn
Anteckningsböcker
Barnböcker
Barnledare
Barnrytmik
Dikter
Dop
Frälsarkransen
Jul
Julkort
Julkrubbor
Katter
Konfirmation
Kärlek / Relationer
Mat/recept
Ofödda/nyfödda
Presentböcker
Pyssel/Aktivitet/Spel
Påsk
Skola / Förskola
Sorg/Tröst
Teologi m.m.
Ungdomsböcker
Vykort/Julkort/Grattis
Änglar
Bröllop
Församlingsarbete
Libellus Förlag
Musik
Må bra
NEDSATTA PRISER
Noteria Förlag
Utförsäljning
Övrigt
Sök fritt

26 smaker - 26 landskap
Pelle Svensson, Olle Unenge, Magnus Wahman

26 smaker - 26 landskap är ett unikt där 26 restauranger och offentliga kök i Örebro län har bjudits in för att tolka mattraditionen i varsitt av Sveriges landskap. Resultatet har blivit innovativa rätter och menyer, skapade av några av alla skickliga kockar som finns i länet och tillagade av de lokala råvaror som varje landskap har att erbjuda.

En bok om samarbete, om livet i köket, om värdet av bra råvaror och om visionen av Sverige som det nya matlandet i Europa. Och förstås en bok om matglädje.

Utkom 2011. Votum Förlag. Inbunden med hårda pärmar. 180 sidor helt i färg. Fin presentbok!


 
  VO815678 198,00 krKÖP

Baka med årstiderna
Anna Braw

Baka med årstiderna – klimatsmart och till många är en receptbok, full av klimatsmart inspiration från kök runtom i Sverige. Matproffs och hemmabakare bjuder på recept, idéer, variationer och tankehjälp, och floristen Thomas Malm visar årstidsdukningar.

Har det blivit dags att låta kakor, bullar, pajer, tårtor, bröd och bordsutsmyckningar få en självklar plats i vårt miljöansvar? Välja det som växer i närheten och just nu? Prova att använda ingredienser på nya sätt, ta vara på mer, byta gamla och nya favoritrecept med varandra?

Bland recepten: Öländsk kladdkaka * Filmjölkslimpor med morot * Dädesjö marknads förstaprispaj * Vinterkakan * Grönprickiga kex * Inga-Majs pumpakaka

Baka med årstiderna – klimatsmart och till många ges ut i samarbete mellan Verbum AB och Svenska kyrkan i Västerås stift.

Inbunden med hård pärm. 175x195 mm. Illustrerad helt i färg. 106 sidor. 2015.


 
  V634431 169,00 krKÖP

Blixtkakor
Anna Braw

Fort ska det gå, gott ska det bli -- Blixtkakor är en samling recept på kakor och fikabröd som går rekordsnabbt att få fram på bordet och som lätt försvinner lika snabbt ...

De bästa klassiska recepten ur Kyrkkaffe och dessutom flera nya med bland annat fröer, gryn och grovt mjöl i, jovisst, för det blir alldeles väldigt gott! Glutenfritt, sockersnålt, mjölkfritt och äggfritt finns förstås också.

Inbunden med hård pärm. Helt i färg. Behändigt format. Bra presentbok!


 
  L15687 95,00 krKÖP

Bröd för alla sinnen
Stina Algotson, Janne Hansson, Fredrik J Karlsson
Nyutgåva av älskad brödbok. Nu har Bröd för alla sinnen sålt i över 16 000 exemplar. Och 2009 placerade den sig på tredje plats i World Cookbook Awards, i genren brödböcker.

Stina Algotsons, författare till en rad kok- och matböcker, har samlat de bästa recepten: bröd med anor, men i modern tappning. Bröd som kan serveras varje dag, till frukost, till soppan eller som en viktig del av festbuffén. Många bröd går snabbt att baka. Andra kräver mer tid och omsorg.

Ur innehållet: Surdegsbröd, Kryddbröd, Bröd med nötter och frön, Bröd med grönsaker och frukt, Skållat bröd, Bröd av speltvete, Bröd med bakpulver eller bikarbonat, Tunnbröd och knäckebröd, Kokta bröd och bröd utan ugn, Mångkulturellt bröd, Glutenfritt bröd

Häftad. 175 sidor. Helt i färg. Stort format. Den ultimata brödboken och en bra present till alla bakälskare!


 
  G957149 135,00 krKÖP

Bästa bullarna
Anna Braw

Inget går upp mot en äkta svensk bulle -- och här finns de allihop: med kanel och med kardemumma, med äppelmos och med mandelmassa, arbetskrävande och snabba, gammaldags och glutenfria ... Bullbakare från hela Sverige skickade in sina favoritrecept till Kyrkkaffe -- bullar, böner och berättelser, och här finns de samlade tillsammans med några nya. Rita bakar vetebrödsrutor i långpanna, moster Mia fick sina syskonbarn att tjata tills pappa satte igång med att baka sockerbullar själv, Ulla bakar på känn i församlingshemsköket varje vecka och bagar-Bertil gläder utlandssvenskar med doft och värme. Inspiration för både vana och ovana bullälskare!

Inbunden med hård pärm. Helt i färg. Behändigt format. Bra presentbok!


 
  L7357 95,00 krKÖP

Fester med rester
Anna Braw

"Ska vi slänga den här maten nu, eller ska vi vänta tills den möglar? ... Fester med rester - gott och nytt av det som blev över är uppslagsboken om allt som redan finns i vårt kylskåp och om hur det istället för att slängas eller vänta på att slängas kan bli ännu godare. Kreativa vardagsmatlagare i hela Sverige bjuder på sin bästa idéer och recept, och från proffshåll kommer både hållbarhetstips och rationella lösningar som gör vanliga, lätt slokande, skrynkliga eller lite torra råvaror som nya."

Underhållande texter av kända skribenter blandas med färgbilder och recept i en härlig och färgstark recept-/uppslagsbok med hårda pärmar i stort format. 234 sidor. En utmärkt presentbok till den som tycker om att laga mat! Eller kanske till den som nyligen flyttat hemifrån?


 
  45.204 195,00 krKÖP

Glad i choklad
Anna Braw
Varje gång vi blandar kakao i en smet eller river upp papperet om en chokladkaka har vi direktkontakt med andra världsdelar.

Redan när Libris gav ut den första Kyrkkaffe-boken 2004 fanns hela jorden med, och med Glad i choklad tar vi ett ordentligt kliv ut till de människor som är förutsättningen för den svenska fikakulturen och kyrkkaffegemenskapen. Sackeus, som var först i Sverige med Fairtrade-certifiering, berättar om kakaoodlarna i kollektivet UCIRI, en av många grupper som har kunnat bygga upp sitt samhälle tack vare möjligheten att få skäligt betalt.

Och chokladinspirationen fyller köken här i Sverige: Fredrika bakar kladdkaka med knäckig glasyr, Agnes blandar kakao i bullfyllningen, Tomas bjuder på nougattårta, Katarina och hennes man förknippar sin favoritkaka med deckare, Sofia kombinerar choklad med ingefära och kanel. Baka med oss – och gör världen lite godare och vackrare!

I samma serie: Långpannans lovBästa bullarnaBlixtkakor och annat snabbt och lättMat i långpannaNybakat, hembakatSaliga sopporPerfekta pajerMer långpannans lovHembakat för allaJulfika (ny hösten 2014) • Inte utan min långpanna (ny hösten 2014)

Inbunden med hård pärm. NYHET 2014!


 
  L 98,00 krKÖP

Hembakat för alla
Anna Braw

Ytterligare en titel i Libris Förlags populära kok- och bakboksserie.

Alla är välkomna! Det vill vi ju gärna kunna säga. Välkomna till barnkalaset, till släktdagen, till personalfikat, till kyrkkaffet, till årsmötet. Men så är det någon som måste vara försiktig med sockret. Och någon som inte tål gluten. Och någon som är allergisk mot mjölk. Och någon som undviker ägg. Och någon som är vegan. Och... Kan alla vara med och fika? Sannolikheten ökar förhoppningsvis minst en smula med "Hembakat för alla". Och visst är det roligt att kunna bjuda på något som man har gjort själv? Här är "specialfavoriterna" från Kyrkkaffeserien tillsammans med en lång rad nya - välkommen att vara med och bjuda!

Inbunden med hård pärm. Helt i färg. 80 sidor. Litet, behändigt format, 165x175 mm. Utkom 2012.


 
  L872324 95,00 krKÖP

Inte utan min långpanna
Anna Braw
Ska barngrupperna ha avslutningsfest? Är det dags för personalfika? Kommer det en busslast för att titta på kyrkan? Behöver vännerna hjälp med studentfesten? Ska släkten komma på besök?

Ta ett djupt andetag och säg: ”Det ska nog gå bra!”

Ta sedan ett djupt andetag till och säg: ”Men inte utan min långpanna!”

Låt långpannan rädda dig den här gången också. Baka till många, med enkla och prisvärda ingredienser, utelämna alltför komplicerade arbetsmoment. Baka matbrödsrutor, knubbiga limpor, festliga kakrutor med glasyr, syskonbullar, enkla kakrutor som kan ätas utan assiett, rutor som tar vara på bären i frysen, rutor som går bra att frysa in till senare. Precis som i alla de tidigare Kyrkkaffeböckerna kommer recepten från hemmabakare och några proffs på olika platser i Sverige och världen. Alla tycker om att bjuda många med så lite krångel som möjligt.

Välkommen in i köket – och ta med dig din långpanna!

I samma serie: Långpannans lovBästa bullarna • Blixtkakor och annat snabbt och lätt • Mat i långpanna • Nybakat, hembakat • Saliga soppor • Perfekta pajer • Mer långpannans lovHembakat för allaGlad i choklad (ny hösten 2014) • Julfika (ny hösten 2014)

Inbunden med hård pärm. Nyhet 2014!


 
  L 98,00 krKÖP

Julens söta saker
Therésia Franklin

”Det finns nog ingen högtid som väcker så mycket glädje och matlust som julen. Mitt i det kallaste vintermörkret slår den till med allt det vi behöver som mest just då. Tända ljus och granbarrsdoft, lediga dagar och snöpromenader, värmande glögg, nykokt knäckkola och kryddiga kakor. Jag fullkomligt älskar det!”

I Julens söta saker har Therésia samlat sina allra bästa julrecept, med inspiration från svenska klassiker, utländska julfavoriter och några helt galna och vansinnigt goda nykomlingar – snirkliga rullrån, engelsk julpudding, fransk trettondagskaka och italiensk panettone. Eller varför inte saftig coca-colakaka, polkarandiga marshmallows, kastanjetårta och ljuvlig saffranssemifreddo!
Julens söta saker är den ultimata boken för den som älskar jul och bakning, full av söt inspiration till adventsfika, luciafirande och julens alla fester. Här hittar du recept på kakor, bullar, efterrätter, massor av julgodis och tips på allt från hur man gör sin egen julkalender till hur man serverar en riktigt bra adventsbrunch. Allt som behövs för en riktigt god jul!
Inbunden i halvklotband/textilrygg och hård pärm. Stort format, helt i färg, 188 sidor. Utmärkt presentbok/julklapp.


 
  V283406 179,00 krKÖP

 
« Tillbaka33 artiklar. Sida 1Nästa sida »
Libellus | Tororp Klockrike | 590 32 Klockrike | Tel: 013-39 13 56