Välkommen till
Libellus Bok- och Pappershandel
Startsida | Nytt! | Tips - Kalle Bäck! | Produkter / SÖK | Utförsäljning | Försäljningsvillkor | Företaget | Öppettider | Personuppgiftspolicy | Kontakta oss
Barnmaterial
Biblar
Bokhandeln
Andaktsböcker
Andaktsböcker för barn
Anteckningsböcker
Barnböcker
Barnledare
Barnrytmik
Dikter
Dop
Frälsarkransen
Jul
Julkort
Julkrubbor
Katter
Konfirmation
Kärlek / Relationer
Mat/recept
Ofödda/nyfödda
Presentböcker
Pyssel/Aktivitet/Spel
Påsk
Skola / Förskola
Sorg/Tröst
Teologi m.m.
Ungdomsböcker
Vykort/Julkort/Grattis
Änglar
Bröllop
Församlingsarbete
Libellus Förlag
Musik
Må bra
NEDSATTA PRISER
Noteria Förlag
Utförsäljning
Övrigt
Sök fritt

Fantastiska människor och bilar jag mött
Bosse 'Bildoktorn' Andersson

Följ med Bildoktorn Bosse Andersson hem till några av alla de fantastiska människor som har inspirerat honom till att våga gå sin egen väg. Med samma energi och nyfikenhet som i radio och tv berättar han om okända sidor hos kändisar som deckarförfattaren och barndomskompisen Åke Edwardson och den bilmekande författarinnan Birgitta Stenberg – men framför allt om spännande sidor hos okända entusiaster.

Fantastiska människor och bilar jag mött är en reportagebok full med Bildoktorns personliga porträtt. Egentligen handlar de mest om människors förhållningssätt till livet. Möt samlare och renoverare, bilkonstnärer och teknikgenier – levande och döda, unga och gamla, kvinnor och män. De flesta färdas i märkliga fordon eller mekar med ännu märkligare motorer. De har egentligen bara en sak gemensamt med varandra: de är fantastiska personer med fantastiska drömmar.


 
  47.229 239,00 krKÖP

101 saker att göra under en tråkig predikan
Tim Sims & Dan Pegoda

Att gå i kyrkan är helt okej ... för det mesta. Och oavsett vad folk tycker, att lyssna på predikningar är också helt okej ... för det mesta. Men då och då händer det trista. Predikanten har en riktigt dålig dag.

Frågan är då: vad kan du göra åt det? Det är en bra fråga och den här boken är fylld av bra svar - 101 svar för att vara exakt. Du kan exempelvis testa om gäspningar verkligen är så smittsamma som folk säger. Eller skicka en lapp till kantorn och fråga om han eller hon kan spela låtar på begäran. Blir det riktigt tråkigt kan du med två psalmböcker i varje hand träna tyngdlyftning (utmärkt bicepsträning).

Vart och ett av de 101 tipsen kommer att sysselsätta och glädja dig och dina bänkgrannar under många tråkiga predikningar framöver.


 
  59.612 96,00 krKÖP

Alltid älskad - samlingsvolym
Kristina Reftel
I Alltid älskad samlingsvolym upprepas gång på gång budskapet: Du är sedd och älskad av Gud.

Vem du än är och vilka bördor du än bär på, så vill Gud alltid finnas vid din sida. Gud vill dela både din glädje och din sorg.

Alltid älskad samlingsvolym innehåller samtliga berättelser ur de fyra Alltid älskad-häftena. Dessa har kompletterats med innehållet i Legender och välsignelser. Det innebär sammanlagt drygt 80 inspirerande och uppmuntrande berättelser.


 
  48.313 149,00 krKÖP

Amish
Erik Bengtson
Vägen svänger kraftigt och sikten är skymd för någon sekund: en kornblixt genom huvudet, en isvind genom bröstkorgen och allt är hänt i detta ögonblick, och han har kört på en grå och svart hästdragen vagn bakifrån. Vagnen har förlorat ett hjul, vinglar till och styr iväg över vägbanan, kanar in i räcket, blir liggande på sidan. Han sluter ögonen och lägger pannan mot ratten.... Det har aldrig funnits några amish i Maryland, inte vad han vet, i alla fall. Inga i Cecil County. Vad gör de här? Paul Morton har varit busschaufför i Baltimore i tjugo år, men när hans vän blir kallblodigt mördad mitt på dagen flyr han storstaden och flyttar till Cecil County för att finna ro och frid. Här i det underbart vackra landskapet finns allt det han längtar efter men också de nyinflyttade, de annorlunda -- amishfolket.
     Paul Mortons första möte med amish blir dramatiskt, men väcker en stark nyfikenhet. Han vill komma nära dessa människor som är så vänliga men som har så underliga och gammalmodiga ideal. Eli Eicher och hans vackra syster Miriam blir hans vänner, och en dag inser han att han är förälskad. Miriam är kvinnan han vill dela sitt liv med. Finns det någon möjlighet för henne att lämna sitt inrutade liv -- eller för honom, en "Englenner", att bli en del av amishkulturen?
     Samtidigt som Paul Morton lär känna amishfolket har andra svårt att acceptera dem och deras livsstil. Men ingen kan förutse den ohyggliga tragedi som snart kommer att drabba amishfolket.

 
  47.194 210,00 krKÖP

Atle-En resa i stjärnornas ljus
Cecilia Werner & Atle Burman
Atle är boken om Atle Burmans liv i ord och diktning.

Atle Burman har många ansikten: Han är en älskad lillebror som kom på sladden. En klassiskt bildad man som hellre läste Homeros än gjorde lumpen. I hela sitt liv har han älskat att ifrågasätta dogmer och så kallade sanningar, men har samtidigt lyckats behålla sin barnatro.

Atle Burman är också en av Sveriges mest älskade poeter. En diktare som med sitt enkla och direkta språk rört vid många människors hjärtan.

I Atle – En resa i stjärnornas ljus berättar han om sitt långa och innehållsrika liv. Om uppväxten, om skrivandet, om tron. Och om kärleken, den stora, som kom sent i hans liv men som var desto mer omvälvande.

Här finns också sju helt nyskrivna dikter tillsammans med tio av hans mest älskade texter. För läsaren berättar Atle hur hans tankar gått när dikterna kom till.


 
  47.325 169,00 krKÖP

Att hålla Hoppet vid liv
Betsy Williams
Alla går vi igenom svåra perioder. Det hör till livet. 101 enkla råd att hålla hoppet vid liv är en bok som vill förmedla hopp och livskraft till den som är orkeslös. Här finns hjälp att lyfta blicken och se längre. Ur innehållet:

• Skratta mer – även åt dig själv
• Arbeta inte mer, arbeta smartare
• Det finns glädje i att göra någon glad
• Förstärk goda vanor
• Ett ljus ska inte brinna i två ändar

Oavsett hur vi mår eller vad vi går igenom har Gud lovat att alltid vara med oss. 101 enkla råd att hålla hoppet vid liv är en bok som vill ingjuta hopp i vardagen och vara en hjälp på vägen framåt.

 
  46.117 198,00 krKÖP

Att hålla Kärleken vid liv
Betsy Williams

Att leva tillsammansär fantastiskt, om än inte alldeles enkelt. I Att hålla kärleken vid liv - 101 enkla råd finns hjälp för att vårda relationen. Det går att säga "Jag älskar dig" på flera sätt.

Ur innehållet:

  • Äktenskapet är ditt viktigaste arbete
  • Skuld är ofta förknippat med oro
  • Gläd er - tillsammans
  • Det är dubbelt nöje att läs en bok tillsammans
  • Förlåt varandra

Med glimten i ögat finns här korta, tänkvärda texter till vägledning och stöd på vägen tillsammans.

Kartonnage.


 
  59.606 198,00 krKÖP

Att hålla Tron vid liv
Betsy Williams
Tro är relation. Precis som i alla relationer är ärlighet och kommunikation viktigt. 101 enkla råd att hålla tron vid liv är en bok till hjälp att utveckla och stärka tron. Ur innehållet:

• Våga erkänna när du har fel
• Lägg undan hjälteglorian
• Ta tid till bön
• För en andlig dagbok

101 enkla råd att hålla tron vid liv vill påminna oss om Guds kärlek, ge oss mod att varje dag leva i vetskapen att Gud är med oss. Låt dig inspireras till att söka ett än mer personligt förhållande till Gud.

 
  59.607 198,00 krKÖP

Att vara missnöjd är en bra början
Bill Hybels

Social orättvisa
AIDS-problemet
Dåliga predikningar
Trasiga relationer

Skälen till vårt missnöje med tillståndet i världen kan vara många. Och vilka är dina områden som du, när du tänker på dem, inte kan hålla dig lugn?
I den här boken visar Bill Hybels vilken dramatisk inverkan detta missnöje kan få när vi låter det inspirera i stället för att frustrera oss. Genom exempel från Bibeln, sitt eget liv och andra människors erfarenheter visar han hur vi kan låta detta missnöje bli en drivkraft till att förändra världen.


 
  47.252 159,00 krKÖP

Behöver du en Pausknapp?

Ibland behöver vi människor varva ner, trycka på pausknappen, stanna upp. Ibland kan vi göra det frivilligt och ibland tvingar livet oss att kliva av ekorrhjulet under en kortare eller längre tid. Vi människor mår bra av att få berätta våra livsberättelser för varandra. Vi behöver sätta ord på våra sår och misslyckanden. Det finns en tröst i det.

I den här boken delar Ewa Rosendahl frikostigt och med glimten i ögat med sig av sina sår och sprickor för att hjälpa just dig!

Behöver du en Pausknapp? är med sina tänkvärda och personliga texter och fantastiskt charmiga och träffsäkra illustrationer tänkt att vara till glädje och inspiration för den stressade nutidsmänniskan.

Inbunden med hård pärm. 128 sidor. Illustrerad i färg. NYHET 2017!


 
  B172332 179,00 krKÖP

 
« Tillbaka205 artiklar. Sida 1Nästa sida »
Libellus | Tororp Klockrike | 590 32 Klockrike | Tel: 013-39 13 56