Välkommen till
Libellus Bok- och Pappershandel
Startsida | Nytt! | Tips - Kalle Bäck! | Produkter / SÖK | Utförsäljning | Försäljningsvillkor | Företaget | Öppettider | Personuppgiftspolicy | Kontakta oss
Barnmaterial
Biblar
Bokhandeln
Andaktsböcker
Andaktsböcker för barn
Anteckningsböcker
Barnböcker
Barnledare
Barnrytmik
Dikter
Dop
Frälsarkransen
Jul
Julkort
Julkrubbor
Katter
Konfirmation
Kärlek / Relationer
Mat/recept
Ofödda/nyfödda
Presentböcker
Pyssel/Aktivitet/Spel
Påsk
Skola / Förskola
Sorg/Tröst
Teologi m.m.
Ungdomsböcker
Vykort/Julkort/Grattis
Änglar
Bröllop
Församlingsarbete
Libellus Förlag
Musik
Må bra
NEDSATTA PRISER
Noteria Förlag
Utförsäljning
Övrigt
Sök fritt

Att arbeta med empatidockor
Cecilia Werner
Att arbeta med empatidockor är en handledning i hur man kan arbeta med empatidockor i barngruppen. Boken är rikt illustrerad och tänkt att ge både inspiration och konkreta tips. Hur börjar man? Vad ska man tänka på? Vilka misstag ska man försöka undvika?

Handledningen tar också upp frågor som:
* Empatidockan i gruppen. Hur förhindrar vi att empatidockan blir en ”vanlig” leksak?
* Dockan som samtalspartner. Vad krävs för att ett förtroende mellan docka och barn ska upprättas?
* Dockor och pojkar. Hur får vi pojkarna – de som främst behöver träna på att sätta ord på sina känslor – att våga använda empatidockorna?

I boken medverkar Jørn Martin Steenhold, som författat ett flertal böcker om barns utveckling, lärande och lek. Han beskriver bland annat vilka olika ”klokskaper” (intelligenser) barn besitter, och hur empatidockan kan användas i relation till dessa.

Medverkar gör också Judy Dawes, författare till boken Using empathy dolls with young children, som berättar om erfarenheter från empatidockornas användning i England.

OBS! Empatidocka köpes separat. Kontakta oss!


 
  47.146 422,00 krKÖP

BUSKUL lekar för barn
Trish Kuffner

Kreativa lekar och aktiviteter för barn mellan 3 och 6 år.

Härlig lekbok för barn som innehåller det mesta. Av Trish Kuffner.

Kapitlen är uppdelade i olika ämnesområden, t.ex. skapa och pyssla; leka på egen hand; ha kul utomhus; barn i köket...

Barnen stimulerar sin kreativitet och uppfinningsrikedom samt stärker sin samarbetsförmåga. Lekarna kan lätt anpassas till olika åldersnivåer.

Stort format, häftad, delvis illustrerad i svartvitt. 288 sidor.

SLUT PÅ FÖRLAGET. Vi har ett ex kvar!


 
  BB327348 275,00 krKÖP

Kulsprutan
Johan Reftel, Kristina Reftel

En bok fullmatad med lekar för alla tillfällen!

Det regnar ute och alla barnen har myror i kroppen. Ingen fara – i kapitlet ”Om benen är fulla med spring” hittar du lekar som Hajattack, Molekyler och Polis och tjuv på Disneyland.

Står fjorton hungriga, otåliga barn och väntar på att lunchen ska bli färdig? Kapitlet ”Medan spagettin kokar” tipsar om snabba lekar som gör väntetiden roligare.

I kapitlet ”Hurra, vi har gympasalen!” finns bland annat Gladiatorerna, Live dataspel och Kinesiska muren – lekar som gör att fler än elitidrotts-Sven har kul i gympasalen.

”Lekar du redan kunde”ger tips på kul sätt att variera de där klassiska lekarna som du kanske börjat tröttna på.

”Lekar som tar lååång tid”, ”Trevlighetslekar”, ”Stafetter där ingen har en sked i munnen”, ”Dramalekar” och ”Ut och njut” är andra kapitel som garanterar att du aldrig mer kommer att sakna roliga lekar!

Häftad. 232 sidor. Delvis illustrerad i svartvitt. (2002/2008)


 
  A036994 99,00 krKÖP

Mera Gott Prat
Lars Collmar

I tolv berättelser hjälper Lars Collmar barn i åldrarna 6–9 år att lite bättre förstå sig på livet.

Efter varje berättelse finns ett antal frågor, som kan hjälpa till att visa att man inte är ensam om att tycka eller känna som man gör. Varje berättelse är också skriven som ett dramamanus.

Ämnen som tas upp är exempelvis Rädslor, Att vara nästbästis, Hur man säger emot en kompis, Att dela föräldrarnas kärlek med ett nytt syskon och när tiden inte räcker till.

Boken är ett kopieringsunderlag.

SLUT PÅ FÖRLAGET - VI HAR ETT EX KVAR!


 
  A152105 349,00 krKÖP

Pedagogens idébok
Red: Johan Reftel
20 församlingspedagoger delar med sig av sina 30 bästa tips. Här finns allt från en kul spring-i-benen-lek för barngruppen till en stämningsfylld andakt med konfirmanderna. För den som vill ordna påskvandring, dopvandring eller liknande finns här också ett flertal varianter att välja på.

Tipsen är enkelt beskrivna, med materiel- och tidsåtgång tydligt angivet.
För den nyblivne församlingspedagogen kan detta vara en värdefull hjälp, och för den erfarne pedagogen en inspirationskälla.
 
  47.185 189,00 krKÖP

Receptbok för barngruppen
Anna-Lena Carlsson
Receptbok för barngruppen innehåller 25 recept, särskilt utvalda med tanke på barngrupper, läger, fritidshem och liknande. Samtliga recept kan bakas, gräddas och provsmakas på en timme.

Boken innehåller recept till både goda mackor, matiga mellanmål, kakor och tilltugg.

Varje recept finns i två utföranden. En vuxenversion med normalstor sats och en barnversion, lämplig för 2-3 barn att göra tillsammans. Barnversionerna innehåller tydliga förklaringar i punktform.

Till recepten finns också förslag till hur recepten kan varieras eller kompletteras, lekar att leka om det blir en stund över samt roliga sätt att dekorera bordet innan det är dags att äta.

Hela boken är kopieringsunderlag.
 
  47.186 189,00 krKÖP

Vad tycker du?
Lars Collmar

Ett etikmaterial för barn 10-12 år.

Materialet vill hjälpa barn mellan tio och tolv år att prata och dela tankar om också det svåra, de frågor som så många av oss bär på (även vi vuxna). Vår uppgift blir att möta dessa frågor med neutral förståelse. Då kan diskussionen och den etiska mognaden leda oändligt mycket längre än om man med kropp eller ord säger ”så tycker vi inte här!”

Berättelserna i Vad tycker du? är skrivna för att läsaren ska kunna identifiera sig med andra människor. Vår förhoppning är att berättelserna ska hjälpa till att skapa en atmosfär där barnens kreativitet släpps loss. Där det uppmuntras att hänge sig åt ett sunt velande innan en värdering slår rot. En plats där alla funderingar är tillåtna och där ingen fråga är fel. Samtalsfrågorna efter varje berättelse vill stimulera till detta.

Materialet innehåller tolv berättelser som också är skrivna i dramaform.

Hela materialet är ett koperingsunderlag!

SLUT PÅ FÖRLAGET - VI HAR ETT EX KVAR!


 
  47.192 347,00 krKÖP

Var inte Daniel rädd i lejongropen? - Handbok för barnledare
Andreas Tärnvind
”Det är bra att gudstjänsten ligger samtidigt som söndagsskolan så att de vuxna har något att göra”

Författaren har mer än 10 års erfarenhet av att skapa och leda gudstjänster för barn. Var inte Daniel rädd i lejongropen? lyfter fram barnen församlingen och ger handfasta råd och tips för alla som arbetar med barn i en kristen gemenskap: Varför är barnen viktiga? Får barn vara barn? Hur är en bra barnledare? Hur förmedlas en bibelberättelse? Är en ledare en kompis? Varför är det svårare att predika för barn än för vuxna? Hur tävlar man så att alla vinner? Författaren visar hur en barnverksamhet med enkla medel blir en självklar del i barnens vecka utan att vara arbetskrävande eller sluka stora frivilliginsatser.

Var inte Daniel rädd i lejongropen? är en fullmatad handbok för barnledaren och en hyllning till barnen. Daniel var säkert rädd i Lejongropen.

 
  46.500 198,00 krKÖP

 
« Tillbaka8 artiklar. Sida 1 
Libellus | Tororp Klockrike | 590 32 Klockrike | Tel: 013-39 13 56