Välkommen till
Libellus Bok- och Pappershandel
Startsida | Nytt! | Tips - Kalle Bäck! | Produkter / SÖK | Utförsäljning | Försäljningsvillkor | Företaget | Öppettider | Personuppgiftspolicy | Kontakta oss
Barnmaterial
Biblar
Bokhandeln
Andaktsböcker
Andaktsböcker för barn
Anteckningsböcker
Barnböcker
Barnledare
Barnrytmik
Dikter
Dop
Frälsarkransen
Jul
Julkort
Julkrubbor
Katter
Konfirmation
Kärlek / Relationer
Mat/recept
Ofödda/nyfödda
Presentböcker
Pyssel/Aktivitet/Spel
Påsk
Skola / Förskola
Sorg/Tröst
Teologi m.m.
Ungdomsböcker
Vykort/Julkort/Grattis
Änglar
Bröllop
Församlingsarbete
Libellus Förlag
Musik
Må bra
NEDSATTA PRISER
Noteria Förlag
Utförsäljning
Övrigt
Sök fritt

Anden och vi har beslutat
Nils-Olov Nilsson

Svensk Pingstväckelse föddes ur baptismen. Med sig hade man troendedopet och synen på församlingen som fri och oberoende. Genom tydligt fokus på fördjupat andligt liv, Andens dop och okonstlad tilltro till bibelordet växte rörelsen kraftigt. Missionsivern var stark. Gudstjänstens förkunnelse hade tonvikt på omvändelse och frälsning. Pingstidentiteten var stark och tydlig.

Under de senaste tjugo åren har rörelsen tappat fart. Riktningen är inte längre given och identiteten vacklar. Den förut så självklara pingstteologin genomgår en förändringsprocess.

Boken ger en personlig och initierad inblick i tänkandet och teologin bakom det som format den svenska pingströrelsen under mer än hundra år.

Inbunden med hård pärm. 294 sidor.


 
  47.263 175,00 krKÖP

Andlig längtan i sekulariserat land
Ingemar Helmner
Hur kommer det sig att våra liv genomsyras av längtan efter mening? Har vi en inneboende andlig längtan av en orsak?

Ingemar Helmner berättar om människor i Sverige med en längtan efter mer, om livets djupaste mening och om församlingens möjligheter. Han skriver engagerat, personligt och utlämnande med ett angeläget ärende till de som tror, de som kanske tvivlar och de som sätter hopp till Jesus. Det är allas vår tur nu. Vi har fått ett enda liv. Och fortfarande finns bara en enda missionsorganisation: den kristna församlingen. Den är sänd till världen, till denna världen och dess människor - inte en annan, bättre värld, med bättre människor. Därför måste församlingen ta sitt uppdrag på allvar. Det är Jesus Kristus som kan upprätta, det är till honom vi får omvända oss, det är hos honom befrielsen finns.
 
  47.147 168,00 krKÖP

Anteckningar efter en frontalkrock med Gud
Maria Küchen
En vårdag kom det ett brev på posten. Till Maria Küchens stora förvåning innehöll det en inbjudan att delta i arbetet med att ta fram psalmer för 2000-talet. Efter viss övertalning beslöt hon sig för att tacka ja, och på ett kloster i Italien skedde så ett oväntat möte.
Med andra ord än de gängse och med oväntade vändningar berättar Maria Küchen om sin frontalkrock med Gud och om livet som följde, under rubriker som ”Dödssynder”, ”Trotsets halleluja” och ”Andens frukter”.

”Anteckningar efter en frontalkrock med Gud indikerar vad det handlar om. Under denna titel samsas nu anteckningar från en process som jag först kallade ’frälsning’ men som inte innebär frälsning utan bara insikt om att Gud finns – en insikt så överrumplande, omvälvande och våldsam att dess kraft har skrämt och förvirrat mig själv och andra.”
Maria Küchen i förordet
 
  48.126 198,00 krKÖP

Ateismens illusioner
Alister McGrath & Joanna Collicutt McGrath
Är Gud en illusion? Har vetenskapen bevisat att Gud inte finns? Varför orsakar religion så mycket ont? Är en gudstro oförenlig med intellektuell redbarhet?

Evolutionsbiologen Richard Dawkins har gett sitt svar på dessa frågor i den omdebatterade boken Illusionen om Gud och nästan skapat en ny religion själv: ateistisk fundamentalism.
I Ateismens illusioner granskar de kristna forskarna Alister McGrath och Joanna Collicutt McGrath Dawkins uppmärksammade teser om Gud och religionerna. De lägger fram alternativa lösningsförslag till de problem Dawkins diskuterar, men visar även på punkt efter punkt bristerna i Dawkins bevisföring. Världen är inte så enkel att det går att dela in människor i två skilda läger, där goda, toleranta ateister som håller på vetenskapen ställs mot onda, vetenskapsfientliga troende.

Ladda ner Studiematerial med samtalsfrågor till boken. Studiematerialet är gratis.
 
  47.253 109,00 krKÖP

Att gå till själv
Agneta Lagercrantz
När Bengt går den nordspanska pilgrimsleden en sen höst, är den vanligaste frågan: ”Varför går du?” När Marie-Louise går genom Norge till Trondheim, är frågan hon oftast får: ”Varför går du?”

Det är också det samtalet kretsar kring när Agneta Lagercrantz träffar vår tids pilgrimsvandrare, som brutit upp från bekväma liv för att en kort tid skala av sig roller och tidspress, men också för att anta en verklig utmaning: att möta sig själv.

Före en sådan vandring ligger en levnadshistoria som av olika skäl lett fram till beslutet. Efteråt kommer nya insikter om livet, den egna personen och sammanhangen.

 
  48.129 213,00 krKÖP

Bibelkommentarer - Apostlagärningarna
Erik Bernspång
Uppställningen av boken är klar och redig. Överskådligheten är god, vilket kan vara av särskild betydelse, då det som här rör sig om ett uppslagsverk. Bibelläsaren i gemen och Ordets förkunnare i synnerhet kommer att finna denna kommentar både lättfattlig och givande.

 
  48.116 75,00 krKÖP

Bibelkommentarer - Uppenbarelseboken
Bo Giertz

Slut för närvarande!

Bo Giertz är en välorienterad och inspirerande vägvisare - för att inte säga vägröjare - för den som söker tränga in i den på en och samma gång verklighet- och drömvärld, som möter i Uppenbarelseboken.


 
  48.115 42,00 krKÖP

Bild och symbol i Guds hus
Bengt Ingmar Kilström
Boken vill kortfattat och enkelt förklara innebörden hos de vanligaste tecknen och bilderna på väggar, tavlor, altare, predikstol och på andra föremål i våra kyrkor. Det är en fascinerande värld som öppnar sig för oss - skapad under århundraden men med ett tidlöst budskap.

 
  48.119 115,00 krKÖP

De mörka glasögonens tid
Magnus Malm
Är det möjligt att säga något som berör i ett mediebrus som får oss att dras in i våra känselspröt för att överleva? Kan man berätta om Jesus från Nasaret mitt i nyhetsflödet och debattvågorna, utan att han dränks i ordsvallet.

Under tio år medverkade Magnus Malm som krönikör i GöteborgsPosten. Nittio av dessa krönikor ges här ut i bokform. Samtliga är tillkomna någonstans i korsningen av evangeliet, samhället och författarens egen utveckling. Magnus skriver i en växande övertygelse om att livet hänger ihop, och att det blir alltmer omöjligt att odla relationen till Gud i en from låda vid sidan av.

Boken kan användas på en mängd olika sätt: som följeslagare på pendeltåget, som daglig läsning i tre månader, som alternativ till veckotidningarna på toaletten, som inspiration när man ska förbereda en predikan, som högläsning vid informella braskvällar, som växtpress vid botaniska utflykter...
 
  47.233 169,00 krKÖP

De tre tornrummen
Lennart Göth
"Jag är ute efter vad som händer när språk möter tro och gudstro möter skrivande - om det nu händer något, säger Lennart Göth när en av de författare han samtalat med undrar. Mötet mellan författande och tro som bildar utgångspunkten för sex spännande samtal med Torgny Lindgren, Ylva Eggehorn, Maria Küchen, Jonas Gardell, Kristian Lundberg och Tomas Andersson Wij. Samtalen ger upphov till olika frågor: Hur hänger den tillit och tillförsikt skrivandet kräver ihop med tilliten till Gud? Är skrivandet ett svar på en kallelse eller ett uppdrag? Hur förhåller man sig som författare till att språket inte kan fånga in begreppet Gud - och har det skönlitterära språket något att komma med där?
 
  47.230 159,00 krKÖP

 
« Tillbaka62 artiklar. Sida 1Nästa sida »
Libellus | Tororp Klockrike | 590 32 Klockrike | Tel: 013-39 13 56