Välkommen till
Libellus Bok- och Pappershandel
Startsida | Nytt! | Tips - Kalle Bäck! | Produkter / SÖK | Utförsäljning | Försäljningsvillkor | Företaget | Öppettider | Personuppgiftspolicy | Kontakta oss
Barnmaterial
Biblar
Bokhandeln
Andaktsböcker
Andaktsböcker för barn
Anteckningsböcker
Barnböcker
Barnledare
Barnrytmik
Dikter
Dop
Frälsarkransen
Jul
Julkort
Julkrubbor
Katter
Konfirmation
Kärlek / Relationer
Mat/recept
Ofödda/nyfödda
Presentböcker
Pyssel/Aktivitet/Spel
Påsk
Skola / Förskola
Sorg/Tröst
Teologi m.m.
Ungdomsböcker
Vykort/Julkort/Grattis
Änglar
Bröllop
Församlingsarbete
Libellus Förlag
Musik
Må bra
NEDSATTA PRISER
Noteria Förlag
Utförsäljning
Övrigt
Sök fritt

Glimtar av en osynlig Gud
Vicky Kvyper / Stephen Parolini / Elisabeth Lindgren

Det finns stunder då Gud känns riktigt nära. Men var finns Gud en vanlig dag mitt i veckan? Kan det vara så att Gud faktiskt är närvarande i skolan, bland kompisar, när vi handlar eller går på bio, även om vi inte känner hans närhet? Glimtar av en osynlig Gud är korta berättelser om unga människors Gudsmöten. En bok att läsa ur varje dag. Gud ser varje steg du tar och längtar efter att få bli din vän och hjälpare. Upptäck Gud i sammanhang och platser där du minst av allt väntar att få möta honom. Vänd dig om, han står där och väntar på dig. Idag och alla dagar.

Inbunden med hård pärm. Drygt 200 sidor. Boken passar utmärkt som konfirmandgåva.


 
  M4334 145,00 krKÖP

Intro
Maria Hammarström, Royne Mercurio, Lowe Haak, Rosenquist Mattias
Om att tvivla på allt för att finna en tro
Vad är meningen med allt? Vart är jag på väg? Vad ska jag göra med mitt liv? Hur mycket är klockan? Ofta stannar vi där. Det är enkelt, konkret och bekvämt. Men det här är ingen bok för bekväma. Det är en bok om längtan efter ett sant och meningsfullt liv. Boken ger sig ut för att testa om livet, kärleken och Gud håller. Ibland på egen hand, ibland tillsammans med människor i Bibeln eller genom historien som alla har vågat skrapa knäna för att lära sig cykla.
 
En funderingsbok om Gud, tron och livet. Skriven för ungdomar och utgiven i samarbete med Svenska Kyrkans Unga.

 
  47.174 42,00 krKÖP

Johannesevangeliet
Illustrerade av Keith Neely & David Miles

Johannesevangeliet som tecknad bok!

Upptäck kärlekens och mystikens evangelium. Johannesevangeliet är berättelsen om Jesus Kristus, skriven med ett rikt bildspråk i en mystisk och poetisk berättartradition. Texterna är några av de mest älskade i Nya testamentet. Johannesevangeliet är inte i första hand en historisk skildring om Jesu liv. Det innehåller snarare teologiska resonemang, berättelser och beskrivningar av under och tecken som Jesus gjorde. Berättelserna fördjupas i samtal och monologer.
I Johannesevangeliet är Jesus den som är Ordet, livets bröd, ljus och en ”källa av levande vatten”.

Detta är den illustrerade utgåvan av Johannes berättelse om Jesus i Svenska Bibelkommissionens översättning Bibel 2000.


 
  47.162 89,00 krKÖP

KYRIE och GLORIA
Charlotta Rosman Nissen

Att levandegöra gudstjänsten för ungdomar.

Kyrie och Gloria är ett praktiskt metod­material för att levandegöra gudstjänsten för ungdomar. Grunden är Oxie församlings konfirmand- och ungdomsarbete.

Utgångspunkten är de sex latinska ord som utgör gudstjänstens grund: Kyrie, Gloria, Sanctus, Credo, Pax och Agnus Dei.
Utifrån en mängd infallsvinklar (praktiska övningar, samtal, musik, symboler med mera) fylls desa ord med liv och innehåll på ett sätt som blir begripligt och engagerande för ungdomar idag.

Som en röd tråd genom arbetet går led­­orden ”livet in i mässan och mässan ut i livet”. Ungdomarna ska känna sig del­aktiga i gudstjänsten, känna att deras liv och deras vardag får plats i kyrkorummet. Samtidigt ska gudstjänsten erbjuda verktyg för att möta vardagslivet.


 
  47.216 198,00 krKÖP

Markusevangeliet
Illustrerade av Keith Neely & David Miles

Markusevangeliet som tecknad pocketbok!

Vem är Jesus egentligen? Efter att ha följt honom i flera år, fascinerats av honom och försvarat honom, verkade alltsammans få ett plötsligt slut. Nu var Jesus tillfångatagen och Petrus satt förvirrad och frusen bland tjänarna på översteprästernas gård. Vad var det som hade hänt? Först det där med Judas. Sedan tumultet bland träden i Getsemane. Vad skulle hända härnäst?

Detta är den illustrerade utgåvan av Markus berättelse om Jesus i Svenska Bibelkommissionens översättning Bibel 2000. Samma text –nu med bilder.


 
  47.163 89,00 krKÖP

Matteusevangeliet
Illustrerade av Keith Neely & David Miles

Matteusevangeliet som tecknad pocketbok!

Det visar sig att Jesus från Nasaret är den Messias, befriaren, som Gamla testamentet talar om. Men Jesus blir inte väl mottagen. Han motsvarar inte alls förväntningarna. Gång på gång bryter han sociala mönster och koder. Han umgås med både orena och invandrare, hjälper och helar de sjuka. Dessutom hävdar Jesus att Guds folk inte längre har med nationalitet att göra – nu kan alla få del av Guds rike.

Detta är den illustrerade utgåvan av Matteus berättelse om Jesus i Svenska Bibelkommissionens översättning Bibel 2000. Samma text – nu med bilder.


 
  47.164 89,00 krKÖP

Under ytan
Torgny Wirén / Mats Johansson
En andaktsbok för ungdomar och andra vuxna som bygger på berättelser. Den är skriven främst med tanke på ungdomar, men tidlösheten i en fängslande berättelse gör den till en andaktsbok även för "andra vuxna".

Under Ytan innehåller 52 berättelser, en för varje vecka under året. Till dessa finns en kort bibeltext för varje dag, som knyter an till berättelsens tema.

I boken finns också tolv pauser för stillhet och eftetanke - en meditativ bild och en bön som tål att bedjas mer än en gång. Berättelserna är skrivna av Torgny Wirén, skolpräst i Jönköping och författare till bl a Om änglar kunde tala och urvalet av bibeltexter och böner är gjort av Mats Johansson.

 
  47.121 182,00 krKÖP

Under ytan II
Torgny Wirén
Nu är den här! Uppföljaren!

Detta är den efterlängtade och efterfrågade uppföljaren till Under Ytan, andaktsboken som blivit något av en klassiker för konfirmander, ungdomar och andra vuxna. Under ytan II innehåller liksom sin föregångare 52 nyskrivna berättelser, en för varje vecka under året, men till dessa har fogats ett bredare material: en text från Gamla respektive Nya testamentet, en bön ur den kristna traditionen, en psalm, funderingsfrågor och ett citat med anknytning till berättelsens tema.

Boken är tänkt för både enskild andakt och gruppsamlingar. Den passar utmärkt för anställda och ledare i församlingar att använda i undervisning och andakter.

Torgny Wirén är präst i Svenska kyrkan i Jönköping och har en del av sin tjänst som skolpräst. Han har också gett ut romanerna Om änglar kunde tala och Alexandra.

 
  47.126 190,00 krKÖP

Ung psalm
Ung psalm är 310 sånger att sjunga till gitarr eller piano – eller utan. Boken innehåller tackböner, böner om hjälp, förboner, personliga berättelser, frågor, trosbekännelser, välsignelser och kärleksbrev, alla med melodier som får texterna att fastna som post-it-lappar i hjärtat.

 
  41.002 229,00 krKÖP

 
« Tillbaka9 artiklar. Sida 1 
Libellus | Tororp Klockrike | 590 32 Klockrike | Tel: 013-39 13 56