Välkommen till
Libellus Bok- och Pappershandel
Startsida | Nytt! | Tips - Kalle Bäck! | Produkter / SÖK | Utförsäljning | Försäljningsvillkor | Företaget | Öppettider | Personuppgiftspolicy | Kontakta oss
Barnmaterial
Biblar
Bokhandeln
Andaktsböcker
Andaktsböcker för barn
Anteckningsböcker
Barnböcker
Barnledare
Barnrytmik
Dikter
Dop
Frälsarkransen
Jul
Julkort
Julkrubbor
Katter
Konfirmation
Kärlek / Relationer
Mat/recept
Ofödda/nyfödda
Presentböcker
Pyssel/Aktivitet/Spel
Påsk
Skola / Förskola
Sorg/Tröst
Teologi m.m.
Ungdomsböcker
Vykort/Julkort/Grattis
Änglar
Bröllop
Församlingsarbete
Libellus Förlag
Musik
Må bra
NEDSATTA PRISER
Noteria Förlag
Utförsäljning
Övrigt
Sök fritt

Atle-En resa i stjärnornas ljus
Cecilia Werner & Atle Burman
Atle är boken om Atle Burmans liv i ord och diktning.

Atle Burman har många ansikten: Han är en älskad lillebror som kom på sladden. En klassiskt bildad man som hellre läste Homeros än gjorde lumpen. I hela sitt liv har han älskat att ifrågasätta dogmer och så kallade sanningar, men har samtidigt lyckats behålla sin barnatro.

Atle Burman är också en av Sveriges mest älskade poeter. En diktare som med sitt enkla och direkta språk rört vid många människors hjärtan.

I Atle – En resa i stjärnornas ljus berättar han om sitt långa och innehållsrika liv. Om uppväxten, om skrivandet, om tron. Och om kärleken, den stora, som kom sent i hans liv men som var desto mer omvälvande.

Här finns också sju helt nyskrivna dikter tillsammans med tio av hans mest älskade texter. För läsaren berättar Atle hur hans tankar gått när dikterna kom till.


 
  47.325 169,00 krKÖP

Av ljus är jag kommen - cd
Atle Burman

Sjutton av Atle Burmans mest älskade dikter finns nu insjungna på cd.

Atle Burmans dikter har kommit att bli älskade och uppskattade. Många av dem har tonsatts och sjungits i körer och som solosånger.

Sedan några år tillbaka håller Atle Burman, pianisten Jonas Roman och sångarna Gunnar Törnqvist och Eva Törnqvist Nyman musikgudstjänster utifrån Atles texter. På den här skivan finns många av de sånger som under årens lopp förekommit i de populära Buren av ljus-musikgudstjänsterna.

Totalt sjutton av Atle Burmans dikter finns med, bland andra Himmelsfärdskoral, Drömmen om Himla­stegen och Av ljus är jag kommen.

CD:n kompletterar Atle – En resa i stjärnornas ljus, men kan också köpas separat.


 
  50.001 175,00 krKÖP

Avskedsord
Atle Burman

Ytterligare en underbart vacker och läsvärd bok av Atle Burman. Här finns några av de mest älskade stroferna och dikterna ur hans tidigare diktsamlingar. Här finns ord för dödsannonsen och begravningsgudstjänsten, ord som andas evighetshopp och förtröstan på en kärleksfull Gud.

Inbunden med hård pärm. Illustrerad med vackra, tidlösa, svartvita foton.


 
  47.323 98,00 krKÖP

Barn som sörjer
Marie Rehnstam

Många vuxna inom skola och barnomsorg har svårt att hantera barns sorg. Det ställer större krav på föräldrar och andra vuxna som t ex kyrkans medarbetare, kuratorer och psykologer att försöka hjälpa barnet, och föra en dialog med skolan och förskolan. Barn som sörjer är en insiktsfull, empatiskt och konkret bok om barn i sorg. En lättillgänglig och konkret handbok för alla som möter sörjande barn.

Litet format, mjuk pärm, 88 sidor.


 
  V35414 75,00 krKÖP

Buren av ljus
Atle Burman
I sin femte bok tar Atle Burman med läsaren på en resa i stjärnornas ljus, på väg mot ett bortandförland. Det är enförhoppningsfull livsvandring där alla är välkomna att vandra bredvid en liten bit. Inte alltid lättvandrat, men det hjälper att vara buren av ljus.
 
  47.322 129,00 krKÖP

Dagar av dimma, dagar av sol
Birger Thureson
"Måndag morgon ringer jag min läkare för att kolla om brevet var ett misstag. Han är lite kort. Han säger att han ska förklara när vi ses på den tid som är utsatt i brevet. När jag lägger på luren är jag säker. Det är inte ingenting. Det är cancer."

Kanske har han det på känn. Hans bror har ju haft det. När så läkaren ger Birger Thureson det definitiva beskedet drabbar oron med full kraft. Det som bara händer andra kommer nu helt nära. Vad skulle det innebära om livet plötsligt tar slut? Våndan av att inte veta plågar. Nuet blir viktigare. När dimbankarna rullar in och skymmer sikten betyder vännerna och glädjen i arbetet allt mer. Och kärleken till Ulla lyser klar.

Med journalistens iakttagelseförmåga undersöker Birger Thureson vad i livet som är verkligt viktigt. Dagar av dimma, dagar av sol blir till smärtsamma och självutlämnande dagboksanteckningar om prostatacancer, om viljan att leva och överleva, om kroppens bräcklighet, och hur tillvaron ohjälpligt förändras när livet ställs på sin spets.
 
  49.581 198,00 krKÖP

Du fattas mig
Mette Marklund

Du fattas mig är en bok om att vara i sorg. Ärligt och vardagsnära berättar Mette Marklund om saknaden, ensamheten, ilskan över att livet går vidare för andra, skuldkänslorna och tomheten. Om att förhålla sig till omgivningens förväntningar på hur sorgearbetet ska se ut, om känslan i att inte längre vara någons barn och insikten att det välbekanta telefonnumret inte längre leder någonstans.

Bokens varma ton gör den till en själavårdsbok för sörjande, och Mette Marklund berättar bland annat hur hon själv blev hjälpt av att i sorgearbetet efter sin mamma inreda ett sorgens tankehus. Ett inre rum där sorgen får plats, utan att breda ut sig över hela livsutrymmet. För när sorgen är övermäktig måste vi också finna andrum någonstans.

Du fattas mig är en fin present till den sörjande och också till dem som finns runtom.

Inbunden med hård pärm. Illustrerad med vackra svartvita foton. 2013


 
  A153867 98,00 krKÖP

En aning av evighet
Atle Burman
Ord för toner och tystnad. Texterna i dessa böcker går på ett förunderligt sätt direkt in i läsarens hjärta. Utan språkliga konstighe-ter bär orden fram ett innerligt budskap om kärlek, Guds gränslösa kärlek och det eviga livet. Färgfoton. Hårda pärmar.
 
  47.311 129,00 krKÖP

En källa av ljus
Atle Burman
Ord för toner och tystnad. Texterna i dessa böcker går på ett förunderligt sätt direkt in i läsarens hjärta. Utan språkliga konstighe-ter bär orden fram ett innerligt budskap om kärlek, Guds gränslösa kärlek och det eviga livet. Färgfoton. Hårda pärmar.
 
  47.312 129,00 krKÖP

Flöjten
Myhre Lund / Hoel Röine

Vad är det som sker när döden tar ifrån oss den vi älskar? Vi får följa nioåriga Marianne som förlorar sin bror i en trafikolycka. Med hjälp av människorna omkring henne kan hon klä känslorna om döden i ord och tankar. Men allt kan inte för-stås – något kan hon bara ana...

REA-pris 75:- (Förr 125:-)


 
  47.304 75,00 krKÖP

 
« Tillbaka26 artiklar. Sida 1Nästa sida »
Libellus | Tororp Klockrike | 590 32 Klockrike | Tel: 013-39 13 56